Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Egge Gård

Egge Gård

03.09.2024, Винні дороги

Tel.: +47 32 85 12 31
Email: egge@egge.as
Web: https://egge.as/
Address: Baneveien 16. 3405 Lier, Lier, Norway


Ферма Egge Gård розташована у центрі сільськогосподарської долини Лієр.

Винороби господарства почали саджати виноград у 2010 році. У перший рік це було близько 2 500 лоз, сьогодні Egge Gård налічує понад 21 000 лоз. До того ферма була відома виробництвом яблук і алкогольних яблучних сидрів, виготовлених класичним методом шампанізації.

Egge Gård

На сьогодні Egge Gård є єдиною норвезькою виноробнею, чиї виноградні вина, в умовах державної монополії, офіційно представлені на ринку країни. Ігристе Egge ONE було випущено в 2014 році. Також виноробня виробляє унікальний напій – ISEPLE –Ice-Cider, філософія якого заснована на Ice-Wine.

Egge Gård

Норвезький клімат з тривалою зимою означає, що тут можна вирощувати лише спеціальні сорти винограду, адаптовані до холоду, отже в Egge Gård вирощують Solaris, Rondo, Blaufrankish, Riesling та Sauvignon Gris. Ґрунти в долині Лієр, де розташована Egge, є унікальними в Норвегії. Це переважно моренний ґрунт (ґрунт льодовикового походження). Кілька видів каменю в поєднанні з глиною та піском ідеально підходять для вирощування фруктів, ягід та овочів. Вся долина Лієр є найпродуктивнішою на півдні Норвегії. Щодо аромату і смаку вин Egge Gård – вони дуже насичені, яскраво фруктові.

Egge Gård

Egge Gård приймає туристів. Зараз компанія приймає групи від 10 до 50 осіб, гостям показують виноградник, яблучні сади, виробничу зону, дистилерію, цех по виробництву сидру та бочарню; пропонують дегустацію з кількох продуктів; перед від’їздом гості можуть відвідати фермерський магазин.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

Drinks+ рекомендує
X
Украина