Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Figeac

Tel.: +33 5 57 24 72 26
Email: chateau-figeac@chateau-figeac.com
Web: www.chateau-figeac.com
Address: 33330 Saint-Emilion, France


Історія маєтку походить від II століття нашої ери. В епоху Відродження тут було збудовано триповерхову будівлю особняка та одну з веж, які збереглися й донині. До XVIII століття маєток належав одній сім’ї. У ХІХ столітті Château Figeac неодноразово змінювало власників, які ділили володіння на ділянки та розпродували їх.

Château Figeac

Сьогодні Château Figeac займає 54 га, з них 41 га виноградники, це найбільше виноробне господарство у серці території Сент-Емільйона, внесеної до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Hortense Idoine Manoncourt

Гортензія Ідоїн Манонкур (Hortense Idoine Manoncourt)

У маєтку нетипові ґрунти для даної місцевості, це шар гравію, що лежить на шарі глини (тоді як в інших маєтках Сент-Емільйона все навпаки). Основний сорт Cabernet Sauvignon, також вирощують Merlot та Cabernet Franc.

Blandine De Brier Manoncourt

Бландін де Бр’єр Манонкур (Blandine De Brier Manoncourt)

У 1892 році Château придбала родина Манонкур. У 1943 році Тьєррі Манонкур (Thierry Manoncourt) зібрав свій перший врожай, поклавши початок відновленню господарства.

Château Figeac

Тьєррі був одним із засновників Бордоського союзу Grand Crus Union. У 1955 році Сhateau увійшло до Premier Grand Cru Classe B. Тьєррі Манонкур помер у 2010 році у віці 92 років, сьогодні Château Figeac керують дочки Тьєррі Манонкура – Бландін де Бр’єр Манонкур (Blandine De Brier Manoncourt) та Гортензія Ідоїн Манонкур (Hortense Idoine Manoncourt).

Château Figeac

2015 року господарство приєдналося до екологічного стандарту ISO 14001.

Усього на виноробні встановлено 12 резервуарів об`ємом від 160 л до 15 гектолітрів, починаючи з 1960-х років вино витримують виключно у нових барелях.

Château Figeac

Фото: facebook.com/ChateauFigeac, chateau-figeac.com/le-vin, wineanorak.com, youtube.com

Tel.: +33 5 57 24 72 26 Email: chateau-figeac@chateau-figeac.com Web: www.chateau-figeac.com Address: 33330 Saint-Emilion, France Історія маєтку походить від II століття нашої ери. В епоху Відродження тут було збудовано триповерхову будівлю особняка та одну з веж, які збереглися й донині. До XVIII століття маєток належав одній сім’ї. У ХІХ столітті Château Figeac неодноразово змінювало власників, […]

Venissa

Tel.: +39 041 527 2281
Email: info@venissa.it
Web: www.venissa.it
Address: Fondamenta S. Caterina, 3, 30142 Mazzorbo Venezia, Italy


Виноробня Venissa народилася у 2002 році, після того, як Джанлука Бізоль (Gianluca Bisol) побачив на острові Торчелло невеликий виноградник… Після повені 1966 року виноробна історія Венеції була втрачена, саме тому Джанлука Бізоль здивувався виявивши тут уцілілі автохтонні лози Dorona di Venezia.

Venissa

Після довгих бесід із власницею виноградника, історичних та агрономічних досліджень з командою агрономів та знавців лагуни, спілкування з фермером, який виробляв невелику кількість вина у лагуні, мрія Джанлукі збулася, він зайнявся виноробством на острові Маццорбо, почавши обробляти стародавню лозу Dorona di Venezia. У 19 столітті ця виноробня належала Аугусто Скарпа (Augusto Scarpa), він був одним із перших італійських енологів, які здобули вищу освіту в 1901 році в Конельяно. Але існування виноробні закінчилося в 1966 році…

Gianluca Bisol

Джанлука Бізоль (Gianluca Bisol)

Про виноробство Бізоль знає не з чуток, його сім’ї належить виноробня у Вінето (Вальдобб’ядене). Сім’я виробляє Просекко протягом століть, і весь виноград походить із власної землі, що є надзвичайною рідкістю в регіоні.

Venissa

У 2010 році на виноробні було зібрано перший урожай і вироблено 4880 пляшок Venissa – одне з найпопулярніших білих вин у світі. Довга мацерація призводить до прекрасної структури та довголіття цього унікального вина, яке демонструє мінеральність та йодований терруар Венеції. Пляшку Venissa виготовляють із муранського скла.

Venissa

У 2011 році з’явилося Rosso Venissa, виготовлене з виноградників Merlot та Cabernet Sauvignon, які ростуть на сусідньому острові Санта-Крістіна, а в 2013 році – Rosso Venusa.

Venissa

На території виноробні працюють два готелі, остерія та ресторан вишуканої кухні, відзначений зіркою Michelin та Зеленою зіркою Michelin.

Сім років тому, разом із виноробом Елізою Ділаванцо (Elisa Dilavanzo), Джанлука Бізоль інвестував у маєток Maeli, розташований на Еуганських пагорбах між Венецією та Доломітовими Альпами. Там вони займаються виробництвом вин із рідкісного Yellow Muscat.

Elisa Dilavanzo

Еліза Ділаванцо (Elisa Dilavanzo)

Приблизно водночас з Maeli Бізоль приступив до свого «найекстремальнішого проекту» – вирощування високогірного виноградника в Європі на шикарному сніжному курорті Кортіна д’Ампеццо в Доломітових Альпах. Ділянка Vigna Major, що займає лише три чверті акра, розташована на висоті 1350 метрів над рівнем моря. Це найвищій в Італії виноградник.

Фото: facebook.com/venissa.venezia, venissa.it, fooderio.it, bibendum-wine.co.uk

Tel.: +39 041 527 2281 Email: info@venissa.it Web: www.venissa.it Address: Fondamenta S. Caterina, 3, 30142 Mazzorbo Venezia, Italy Виноробня Venissa народилася у 2002 році, після того, як Джанлука Бізоль (Gianluca Bisol) побачив на острові Торчелло невеликий виноградник… Після повені 1966 року виноробна історія Венеції була втрачена, саме тому Джанлука Бізоль здивувався виявивши тут уцілілі автохтонні […]

Casa Gancia

Tel.: +3901418301
Email: info@gancia.it
Web: https://gancia.com/en/
Address: Corso Libertà, 66, 14053 Canelli AT, Italy


Італійський винороб та хімік Карло Ганча (Carlo Gancia) заснував Casa Gancia у 1850 році, його називають батьком італійського ігристого вина. Перше італійське ігристе вино Spumante народилося тут у 1865 році. Використовуючи та переосмислюючи концепції, засвоєні Карло під час роботи на виноградниках у Франції, та застосовуючи їх до винограду Москато, типового для своєї місцевості, Ганчіа створив новий тип шампанського, який назвав Spumante Italiano. Так Карло став автором офіційних правил першого італійського класичного методу шампанізації, яких дотримуються і досі.

Casa Gancia

Сьогодні сімейне підприємство є одним із найбільших виробників ігристих вин Італії. Виробнича потужність – 250 мільйонів пляшок щорічно.

Casa Gancia входять до складу Consorzio dell’Asti DOCG та є номінантом Wine Travel Awards.

За часів Італійського королівства Casa Gancia була обрана ексклюзивним постачальником двору. У 1924 році компанія Gancia стла постачальником Ватикану і здобула право використовувати герб Папи Римського.

Gancia є одним із перших виробників, які представили споживачам Prosecco Rosé.

Casa Gancia

Портфоліо Gancia включає широкий асортимент ігристих та тихих вин з регіону Piemonte, які компанія виробляє з сортів Brachetto, Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Grigio, Pinot Bianco, Glera.

2020 року Casa Gancia відзначила свій 170-річний ювілей.

Tel.: +3901418301 Email: info@gancia.it Web: https://gancia.com/en/ Address: Corso Libertà, 66, 14053 Canelli AT, Italy Італійський винороб та хімік Карло Ганча (Carlo Gancia) заснував Casa Gancia у 1850 році, його називають батьком італійського ігристого вина. Перше італійське ігристе вино Spumante народилося тут у 1865 році. Використовуючи та переосмислюючи концепції, засвоєні Карло під час роботи на виноградниках […]

Jidvei Wines

Tel.: +40258.881.881 / +40258.881.666
Email: office.jidvei@www.jidvei.ro; castel@www.jidvei.ro
Web: https://www.jidvei.ro/
Address: str. Gării, nr. 45, Jidvei, jud. Alba, România


Виноробство у регіоні Тірнава має довгу історію та згадується Геродотом у 600 р. до н.е. У цьому регіоні виноградарство розвивалося поступово, розквіт почався у 12 столітті, після прибуття саксонських поселенців із долин Мозеля та Рейну.

Jidvei Wines

Jidvei має один із найрізноманітніших продуктових портфелів на румунському винному ринку, від тихих і ігристих вин до бренді. Маючи понад 70 етикеток у своєму портфелі, Jidvei виробляє вина, які поділяються на дві категорії: вина із захищеним найменуванням походження – Târnave-Jidvei, які представляють понад 90% вин, що продаються щорічно і вина з географічним зазначенням – Transylvanian Hills.

Jidvei Wines

Вирощують сорти Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Traminer, Pinot Gris, Feteasca Alba, Riesling de Rhin, Chardonnay, Iordana, Neuburger, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot та Syrah.

Jidvei Wines виробляє близько 200 мільйонів пляшок на рік.

Jidvei Wines

Перше винне господарство тут було організовано у 1949 році – «Державне сільське підприємство», це був перший крок до того, що через 50 років стане Jidvei Group.

У 2014 Jidvei Group побудувала виноробню Tăuni, першу гравітаційну виноробню в Румунії та найбільшу в Європі. У 2016 році Jidvei стає одним із перших виробників вина у світі, який використовує 100% перероблені біопробки.

Jidvei Wines

За останні десять років Jidvei отримала понад 500 нагород на найпрестижніших міжнародних винних конкурсах у світі: 144 золоті медалі, 191 срібну медаль і 169 бронзових медалей.

Фото: facebook.com/jidvei

Tel.: +40258.881.881 / +40258.881.666 Email: office.jidvei@www.jidvei.ro; castel@www.jidvei.ro Web: https://www.jidvei.ro/ Address: str. Gării, nr. 45, Jidvei, jud. Alba, România Виноробство у регіоні Тірнава має довгу історію та згадується Геродотом у 600 р. до н.е. У цьому регіоні виноградарство розвивалося поступово, розквіт почався у 12 столітті, після прибуття саксонських поселенців із долин Мозеля та Рейну. Jidvei має […]

Villa Giara

Tel: +39 338 2473216
Email: info@villagiara.com
Web: www.villagiara.com
Address: Via Ripe, 3 – 5 Calosso (AT) 14052 – Piemonte, Italy


Villa Giara – італійський заміський готель у Калоссо, П’ємонті, знаменитому виноробному та трюфельному регіоні Італії.

Villa Giara

Вілла складається з двох заміських будинків із десятьма затишними номерами. Розташована Villa Giara на височині, звідки відкривається панорамний вид на пагорби та виноградники, село Калоссо із замком та собором.

Villa Giara

Гостям вілли пропонують прогулянки середньовічними селами, вечері у старовинних льохах та обіди з видами на виноградники, дегустації знаменитих вин та «трюфельне полювання» разом з трюфельним майстром-мисливцем. А ще плавання в басейні та сонячні ванни, багато сонячних ванн.

Villa Giara

Туристичний путівник Lonely Planet нещодавно назвав П’ємонт регіоном, до якого необхідно повернутися ще й ще. Важко посперечатися.

Villa Giara

В околицях Villa Giara розташовані одні з найвідоміших виноробень у світі, багато з яких відкриті для відвідування та дегустацій. Також свої послуги пропонують антикварні магазини та фермерські крамниці, де можна купити незвичайні сувеніри та локальні продукти.

Villa Giara

Бажаючі можуть взяти уроки верхової їзди та кінні прогулянки, а також велосипеди на прокат.

Фото: facebook.com/villagiara

Tel: +39 338 2473216 Email: info@villagiara.com Web: www.villagiara.com Address: Via Ripe, 3 – 5 Calosso (AT) 14052 – Piemonte, Italy Villa Giara – італійський заміський готель у Калоссо, П’ємонті, знаменитому виноробному та трюфельному регіоні Італії. Вілла складається з двох заміських будинків із десятьма затишними номерами. Розташована Villa Giara на височині, звідки відкривається панорамний вид на […]

Cuvage Winery

Tel.: +39 0144 371600
Email: info@cuvage.com
Web: http://www.cuvage.com
Address: Stradale Alessandria, 90, 15011 Acqui Terme (AL) – Italia


Cuvage Winery заснована у 2011 році в місті Акві Терме, що в провінції Алессандрія. Це молода виноробня, але розташована в унікальному теруарі – колисці італійських ігристих вин преміум-класу.

Cuvage Winery

Винороби компанії створюють елегантні, свіжі ігристі вина, здатні підкорити з першої миті, саме тут створили ароматне ігристе вино ASTI Spumante Acquesi, яке було визнане найкращим в конкурсі Champagne & Sparkling Wine World Championships.

Cuvage Winery

У Cuvage Winery розробили Cuvage des Artistes – проект, який поєднує фірмове вино Cuvage з мистецтвом і благодійністю, де прибуток йде на медичні дослідження. Роботи художників можна побачити на сайті, а також вони прикрашають етикетки пляшок.

Tel.: +39 0144 371600 Email: info@cuvage.com Web: http://www.cuvage.com Address: Stradale Alessandria, 90, 15011 Acqui Terme (AL) – Italia Cuvage Winery заснована у 2011 році в місті Акві Терме, що в провінції Алессандрія. Це молода виноробня, але розташована в унікальному теруарі – колисці італійських ігристих вин преміум-класу. Винороби компанії створюють елегантні, свіжі ігристі вина, здатні підкорити […]

Arione SPA

Tel.: +39 0141 823172
Email: info@arione.it
Web: https://www.arione.it/en/
Address: Via San Carlo 8, 12053 Castiglione Tinella (CN), Italy


Засновником Arione SPA є Луїджі Аріоне (Luigi Arione), на початку 1900-х років він створив винний бізнес, який сьогодні у своєму четвертому поколінні носить його ім’я. Вина Arione давно здобули визнання як в Італії, так і далеко за її межами.

Сьогодні двома виноробнями Arione управляють брати – Мауро та Лука Аріоне (Mauro/Luca Arione). Arione володіє виноградниками на кращих землях П’ємонту – Ланзі і Монферрато, де здавна виробляється вино найвищої якості. Виноградники та виноробні Arione розташовані в Канеллі в провінції Асті та Кастільйоне-Тінелла в провінції Кунео. Arione є частиною консорціуму Asti та Moscato d’Asti DOCG.

Arione SPA

У 2022-2023 Arione SPA стала номінантом Wine Travel Awards.

За останні роки виноробня в Канеллі була глобально реконструйована та оснащена кращими технологіями, незабаром сім’я планує модернізувати виробництво відповідно до нового проекту, спрямованого на забезпечення екологічної стійкості.

Arione SPA

Другий історичний сімейний виноградник, у провінції Кунео – це чарівне місце, де організуються приватні тури та дегустації з можливістю залишитися на ніч, щоб краще дізнатися та оцінити вина цієї чудової землі, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Arione пропонує повний асортимент вин П’ємонту: білі, червоні, ігристі. Це єдина виноробня, що входить до Consorzio dell’Asti DOCG, яка виробляє Extra Dry у версії BIO.

Arione SPA

Продукція Arione протягом багатьох років отримує численні нагороди як на національному, так і міжнародному рівні:

  • CONTESSA DI CASTIGLIONE ASTI DOCG – Decanter/Bronze;
  • MOSCATO D’ASTI DOCG – Decanter/Bronze;
  • ASTI DOCG EXTRA SECCO – The Global Sparkling Masters 2021/ Bronze;
  • BRUNO – Decanter/Bronze;
  • ROERO ARNEIS DOCG RORETTO – Vinitaly International Wine award 5 STAR WINES 2021;
  • MOSCATO D’ASTI DOCG – Vinitaly International Wine award 5 STAR WINES 2021, і це нагороди лише за 2021 рік!

Tel.: +39 0141 823172 Email: info@arione.it Web: https://www.arione.it/en/ Address: Via San Carlo 8, 12053 Castiglione Tinella (CN), Italy Засновником Arione SPA є Луїджі Аріоне (Luigi Arione), на початку 1900-х років він створив винний бізнес, який сьогодні у своєму четвертому поколінні носить його ім’я. Вина Arione давно здобули визнання як в Італії, так і далеко за […]

Teresa Soria

Tel.: +39 3336385035
Email: info@teresasoria.com; econtino@confagricoltura.legalmail.it
Web: www.teresasoria.com/en
Address: Via Marini, 21 – 12053 – Castiglione Tinella (CN) – Piemonte, Italy

Teresa Soria одна з небагатьох виноробень, яка виробляє Moscato d’Asti Vendemmia Tardiva (різновид passito).

Цього року Teresa Soria стала номінантом Wine Travel Awards.

Історія виноробні Teresa Soria – це історія про героїчне виноградарство, третє покоління виробників вирощує лози на схилах з нахилом 40 градусів. Виноградники Teresa Soria розташовані на 12 гектарах і покривають смарагдовим покривом пагорби у Кастільйоні-Тінелла, у Південному П’ємонті.

Teresa Soria

Найближче місто Канеллі є обов’язковим для відвідування кожним винним туристом, це місто, де наприкінці XIX століття народилося перше італійське ігристе Spumante. Це серце Moscato d’Asti та Asti Spumante DOCG, території, які оголошені Світовою спадщиною ЮНЕСКО.

Власники виноробні – П’єро, Тереза та їхній син – прагнуть сталого розвитку. Усі виноградники та зібраний із них виноград сертифіковані SNQPI.

Teresa Soria

З виноградників Teresa Soria виробляються Moscato d´Asti Vigna Moncucco, Moscato d´Asti пізнього врожаю Vigna Marini та сухий мускат Piemonte DOC UNUSUAL. Також є фірмові вина, доступні в обмеженому випуску. Окрім вин, сім’я виробляє Grappa di Moscato, витриману в бариках, та традиційний місцевий продукт – Turin Vermouth.

Виноробня приймає туристів, на яких тут чекають чудові пейзажі навколишніх пагорбів, виноградники та орхідеї. Екскурсії та дегустації в Teresa Soria проходять на замовлення та за попередньою бронею.

Tel.: +39 3336385035 Email: info@teresasoria.com; econtino@confagricoltura.legalmail.it Web: www.teresasoria.com/en Address: Via Marini, 21 – 12053 – Castiglione Tinella (CN) – Piemonte, Italy Teresa Soria одна з небагатьох виноробень, яка виробляє Moscato d’Asti Vendemmia Tardiva (різновид passito). Цього року Teresa Soria стала номінантом Wine Travel Awards. Історія виноробні Teresa Soria – це історія про героїчне виноградарство, третє […]

Burgenland: яскраві вина з сонячної землі

Burgenland, найсхідніша федеральна земля Австрії, знаходиться під впливом спекотного континентального паннонського клімату і виробляє найавторитетніші червоні вина в Австрії, а також складні білі та надзвичайно вишукані солодкі. З точки зору природних умов, особливості регіону не можна недооцінювати.


Регіон і вино

Eisenberg, розташований на півдні, з його унікальними ґрунтами та легким впливом штирійського клімату, пропонує найкращі умови для винограду Блауфранкіш, з якого виробляють червоні вина з найтоншою мінералізацією та незрівнянною елегантністю. Ruster Ausbruch також є одним з найвідоміших солодких вин у світі і невід’ємною частиною регіональної виноробної ідентичності. Важкі суглинкові ґрунти Mittelburgenland та регіону Rosalia надають винам Блауфранкіш особливої глибини фруктового смаку та довгий посмак, в той час як у холмистих районах на захід від озера Нойзідль вони іноді доповнюються виразними мінеральними нотами та відчутними танінами.

Schützen am Gebirge, Leithaberg, Burgenland

Східний схил хребта Leitha з його вапняковими та сланцевими ґрунтами є унікальним теруаром для складних білих вин – особливо для Піно Блан і Шардоне, але також і для Грюнер Вельтлінер, – а також для червоних вин з Блауфранкіша. Вишуканий, легендарний Ruster Ausbruch завершує трійцю вин, які демонструють виноградарську палітру Бургенланду.

Hummergraben, Eisenberg, Burgenland

На схід від озера Нойзідль переважає сорт Блауер Цвайгельт, з якого виходять потужні, соковиті червоні вина, хоча Блауфранкіш і Сен-Лоран також досягають тут видатних результатів. Південний регіон Seewinkel з його особливим мікрокліматом належить до одного з небагатьох у світі справжніх бастіонів солодкого вина. Висока вологість, зумовлена наявністю численних невеликих озер, або Zicklacken, сприяє появі Botrytis cinerea (благородної гнилі). Це дозволяє виробляти тут вина преміум-класу Beerenauslese та Trockenbeerenauslese. Вельшрислінг досягає виняткового рівня виразності в цьому стилі, як і інші сорти винограду, такі як Шардоне, Шойребе і Трамінер.

Burgenland, Mittelburgenland, Girm-Deutschkreutz

Однією з найвизначніших особливостей виноробства в Бургенланді є новаторський підхід виноградарів, який дозволив винам, виготовленим з міжнародних сортів, а також потужним червоним кюве, досягти найвищого рівня визнання в останні роки.

Ried Ragaberg, Raiding, Mittelburgenland, Burgenland

Після випуску першого регіонально типового вина Бургенланду (Mittelburgenland DAC, врожаю 2005 року), інші регіони також отримали статус DAC: Leithaberg DAC, Eisenberg DAC та Neusiedlersee DAC. З тих пір колишній Großlage (великий колективний виноградник) Rosalia отримав власний DAC у 2018 році, а у 2020 році – Ruster Ausbruch DAC, що зробило сім’ю DAC Burgenland остаточно завершеною.

Геологія

Burgenland – типовий виноробний регіон складається зі Штирійського та Паннонського басейнів, Австроальпійських гірських масивів та Пеннінської зони. Австроальпійський покрив складається з декількох шарів гірських порід, причому нижній рівень Пенінської зони обривається в тектонічних вікнах. Осадові відклади четвертинного періоду особливо поширені на півночі регіону. Грубозернисті піщано-гравійні ґрунти з різним вмістом карбонатів, що походять з колишнього русла Дунаю, складають тут понад 60% ґрунтів. Зокрема, гравій Seewinkel зустрічається приблизно на третині всіх виноградників у регіоні. Гравій Seewinkel лише в кількох місцях перекритий дрібними відкладеннями, тоді як суглинистий, часто з дефіцитом вапна верхній шар покриває старіші тераси.

Добра третина виноградників регіону розташована на осадових відкладеннях неогенового періоду. Вони дуже різняться за складом, розміром зерен, вмістом вуглецю та ступенем консолідації, варіюються від глин (іноді мулистих, а іноді майже чистих і без вапна) у Mittelburgenland до твердих вапняків у Leitha. Хоча існує лише невелика частка виноградників, що лежать на твердих породах, ці породи дуже різноманітні і включають доломіт і вапняк, вапняковий сланець, глинистий сланець і слюдяний сланець, а також різні форми гнейсу, амфіболіту і серпентиніту.

Така складна палітра грунтів регіону дозволяє місцевим виноробам створювати розкішні вина з багатими відтінками ароматів.

Фото: © Austrian Wine

Burgenland, найсхідніша федеральна земля Австрії, знаходиться під впливом спекотного континентального паннонського клімату і виробляє найавторитетніші червоні вина в Австрії, а також складні білі та надзвичайно вишукані солодкі. З точки зору природних умов, особливості регіону не можна недооцінювати. Регіон і вино Eisenberg, розташований на півдні, з його унікальними ґрунтами та легким впливом штирійського клімату, пропонує найкращі […]

Туристична галузь Спарти робить ставку на гастрономію

Очільники туристичного сектору в грецькому місті Спарта на Пелопоннесі оголосили про плани включити місцеву гастрономію в туристичний досвід, а також запропонували заходи, спрямовані на просування місцевих продуктів харчування.


Про новий кулінарний напрямок діяльності оголосили під час Першого гастрономічного та туристичного форуму, організованого муніципалітетом Спарти, в якому взяли участь експерти з туризму та харчування, а також професіонали з харчування та напоїв та місцеві виробники.

Місцеві фахівці обговорили створення реєстру, в який будуть включені місцеві виробники та продукти. Також запропонували ряд стимулів для створення професійних об’єднань та спільних ініціатив між туристичними підприємствами, такими як готелі та ресторани, з місцевими власниками фермерського бізнесу та виробниками.

Заступник мера Спарти з питань туризму та громадських робіт Джорджія Захаракі

«Наша мета – продемонструвати кулінарний досвід Спарти та включити гастрономію в наш туристичний маркетинговий план», – заявила Джорджія Захаракі (Georgia Zaharaki), заступник мера Спарти з питань туризму та громадських робіт, додавши, що місцеві підприємства привітали цю ідею, яка, за їхніми словами, сприятиме подальшому розвитку туризму Спарти.

«Місцеві зацікавлені сторони хочуть, щоб кулінарна ідентичність кожного напряму була сертифікована, пов’язана з місцевими угодами про якість, згідно з якими постачальники будуть сертифіковані та отримають спеціальні сертифікаційні етикетки», – розповіла пані Захаракі.

Продукти, які стануть смачною візитівкою Спарти, включають копчену шинку та ковбаси місцевого виробництва «siglino», оливкову олію та вина, виготовлені з місцевих сортів винограду, а також місцеві пироги.

Туристи з усього світу направляються в це місто, щоб на власні очі побачити історію славетної Спарти. Але, крім давніх артефактів, тут пропонують високоякісний сервіс, який постійно розвивається і вдосконалюється. Це приносить користь не тільки гостям регіону, а й місцевим жителям.

За матеріалами news.gtp.gr

Фото: Real Sparta

Очільники туристичного сектору в грецькому місті Спарта на Пелопоннесі оголосили про плани включити місцеву гастрономію в туристичний досвід, а також запропонували заходи, спрямовані на просування місцевих продуктів харчування. Про новий кулінарний напрямок діяльності оголосили під час Першого гастрономічного та туристичного форуму, організованого муніципалітетом Спарти, в якому взяли участь експерти з туризму та харчування, а також […]

X
Украина