Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Туристична галузь Спарти робить ставку на гастрономію

Очільники туристичного сектору в грецькому місті Спарта на Пелопоннесі оголосили про плани включити місцеву гастрономію в туристичний досвід, а також запропонували заходи, спрямовані на просування місцевих продуктів харчування.


Про новий кулінарний напрямок діяльності оголосили під час Першого гастрономічного та туристичного форуму, організованого муніципалітетом Спарти, в якому взяли участь експерти з туризму та харчування, а також професіонали з харчування та напоїв та місцеві виробники.

Місцеві фахівці обговорили створення реєстру, в який будуть включені місцеві виробники та продукти. Також запропонували ряд стимулів для створення професійних об’єднань та спільних ініціатив між туристичними підприємствами, такими як готелі та ресторани, з місцевими власниками фермерського бізнесу та виробниками.

Заступник мера Спарти з питань туризму та громадських робіт Джорджія Захаракі

«Наша мета – продемонструвати кулінарний досвід Спарти та включити гастрономію в наш туристичний маркетинговий план», – заявила Джорджія Захаракі (Georgia Zaharaki), заступник мера Спарти з питань туризму та громадських робіт, додавши, що місцеві підприємства привітали цю ідею, яка, за їхніми словами, сприятиме подальшому розвитку туризму Спарти.

«Місцеві зацікавлені сторони хочуть, щоб кулінарна ідентичність кожного напряму була сертифікована, пов’язана з місцевими угодами про якість, згідно з якими постачальники будуть сертифіковані та отримають спеціальні сертифікаційні етикетки», – розповіла пані Захаракі.

Продукти, які стануть смачною візитівкою Спарти, включають копчену шинку та ковбаси місцевого виробництва «siglino», оливкову олію та вина, виготовлені з місцевих сортів винограду, а також місцеві пироги.

Туристи з усього світу направляються в це місто, щоб на власні очі побачити історію славетної Спарти. Але, крім давніх артефактів, тут пропонують високоякісний сервіс, який постійно розвивається і вдосконалюється. Це приносить користь не тільки гостям регіону, а й місцевим жителям.

За матеріалами news.gtp.gr

Фото: Real Sparta

Очільники туристичного сектору в грецькому місті Спарта на Пелопоннесі оголосили про плани включити місцеву гастрономію в туристичний досвід, а також запропонували заходи, спрямовані на просування місцевих продуктів харчування. Про новий кулінарний напрямок діяльності оголосили під час Першого гастрономічного та туристичного форуму, організованого муніципалітетом Спарти, в якому взяли участь експерти з туризму та харчування, а також […]

Gramofon Wine

Tel.: +40763684199
Email: crama@gramofonwine.ro
Web: https://www.gramofonwine.ro
Address: Mocesti 215, Iordacheanu, Romania


Перші лози виноробні були посаджені у 2009 році. «Наші вина мають органічний розвиток, а технології, які ми застосовуємо – роблять смак вин досконалим», – кажуть румінські винороби.

Gramofon Wine

Виноградники Gramofon Wine знаходяться на тій самій паралелі, що й знамениті виноградники Бордо та Тоскани.

Gramofon Wine

Одним із засновників виноробні є Марсель Паску (Marcel Pascu), спочатку покликанням Марселя була музика, але об’їздивши майже весь світ із саксофоном він повернувся на рідну землю і став виноробом.

В одному з інтерв’ю Марсель Паску каже: «Музика була зі мною майже п’ятдесят чудових років. Тепер зі мною вино. Ця нова пристрасть, казковий світ повний випробувань, сподіваюся, ця пристрасть принесе не менше задоволення». Паску підкреслює, що «як за вінілової платівкою стоїть ціла команда звукорежисерів, інструменталістів, диригентів, солістів, так і за пляшкою вина стоїть праця та зусилля багатьох людей, які доглядають виноградник та господарство…» Тепер стає зрозуміло, звідки музична назва виноробні.

Gramofon Wine

Вина Gramofon Wine, чи то червоні, білі чи рожеві, вже здобули не одну медаль на різноманітних конкурсах, брали участь у дегустаціях.

Gramofon Wine

Виноробня прагне розвивати винний туризм, з цією метою на Gramofon Wine обладнаний міні готель – Tiny House.

Фото: gramofonwine.ro, facebook.com/GramofonWine

Tel.: +40763684199 Email: crama@gramofonwine.ro Web: https://www.gramofonwine.ro Address: Mocesti 215, Iordacheanu, Romania Перші лози виноробні були посаджені у 2009 році. «Наші вина мають органічний розвиток, а технології, які ми застосовуємо – роблять смак вин досконалим», – кажуть румінські винороби. Виноградники Gramofon Wine знаходяться на тій самій паралелі, що й знамениті виноградники Бордо та Тоскани. Одним із засновників […]

Niederösterreich: різноманітні теруари та чудові вина з берегів Дунаю

Niederösterreich (Нижня Австрія) є найбільшим виноробним регіоном Австрії. Він славиться багатством стилів вина, виробленого з унікального місцевого винограду, а також міжнародних сортів. Niederösterreich охоплює вісім виноробних районів Qualitätswein – від Вахау на заході до Карнунтуму на сході.


Цей регіон можна розділити на три окремі кліматичні зони: Вайнфіртель на півночі, Дунайський регіон і долини на захід від Відня та Нижня Австрія з паннонським кліматом на південному сході.

Виноградники  Kremstal 

Регіон і вино

Величезний Вайнфіртель (Weinviertel) потрапив у заголовки газет у 2003 році, коли став першим виноробним регіоном в Австрії, де вирішили використовувати назву регіону для продажу свого найбільш типового вина, а саме флагманського Grüner Veltliner. Відтоді позначення Weinviertel DAC на етикетці гарантує, що вино, яке міститься в ньому, є ароматним, перцевим і освіжаючим Grüner Veltliner. Починаючи з урожаю 2009 року, під цим позначенням також випускаються потужні вина Reserve. Різноманітний асортимент сортів з Weinviertel включає освіжаючі білі вина, фруктові червоні вина та навіть декілька солодких вин, які мають позначку походження Niederösterreich.

Виноградники  Wachau

Уздовж Дунаю від Мелька до Клостернойбурга, а також вздовж приток Кремс, Трайзен і Камп, як нитка перлин, протягнуто кілька чудових виноробних сіл. Тут Рислінг зарекомендував себе як флагманський сорт поряд із Грюнер Вельтлінер. Ці два сорти виражають типові регіональні характеристики під назвами Wachau DAC, Kremstal DAC, Kamptal DAC, Traisental DAC і Wagram DAC.

 Виноградники  Carnuntum

Круті кристалічні схили долини Вахау переходять у лесові тераси у східній частині сусіднього Кремсталя (Kremstal), що також певною мірою впливає на характер вин у Трайзенталі (Traisental) та Кампталі  (Kamptal). Однак цей вплив особливо помітний у Ваграмі, де Ротер Вельтлінер став провідним поряд із Грюнером Вельтлінером. У Кампталі, особливо на горі Хайлігенштайн, конгломерат і невапняні ґрунти надають винам особливого характеру. Такі фірмові сорти як Піно Блан і Шардоне в цій частині Нижньої Австрії разом із елегантними червоними винами доповнюють барвисту пропозицію регіону.

Виноградники Weinviertel

Під впливом паннонського клімату Нижня Австрія – на південь і схід від Відня – є домівкою для деяких з найвидатніших австрійських червоних вин з сортів Цвайгельт і Блауфранкіш у Карнунтумі (Carnuntum), що є основою для відмінних вин цього регіону DAC. Тут також виробляють типові для регіону білі вина, в основному Шардоне, Піно Блан і Грюнер Вельтлінер. У Thermenregion червоним винам задають тон Піно Нуар і Сен-Лоран. Білі сорти Цирфандлер і Ротгипфлер є унікальними місцевими сортами, які зустрічаються майже виключно в цій місцевості. Niederösterreich – це величезний регіон, вина якого настільки ж різноманітні, як і видатні.

Виноградники  Kamptal 

Геологія

Niederösterreich включає такі геологічні одиниці: Молданубську зону, Моравську зону, Молассову зону та Віденський басейн, зону Вашберга, Флішову зону, Північні вапнякові Альпи та Центрально-Східні Альпи. Усі основні геологічні одиниці вкриті відкладеннями четвертинного періоду, такими як порошкоподібний лес і крупнозернистий терасовий гравій, які мають значний вплив на виноробство. Лес є вихідним матеріалом для більш ніж половини виноградників у цьому регіоні, що забезпечує гарну глибину вкорінення та ґрунт, що містить різні пропорції вапна та доломіту. Майже третина виноградників регіону росте на відкладеннях неогенового періоду в зоні Моласи та Віденського басейну. Крім конгломерату, вапняку Leitha, мергелю та пісковику, які утворилися в деяких місцях, домінуючі породи тут є неконсолідованими. Вони містять всі можливі комбінації глинистого мулу, піску, гравію та грубого гравію в різних пропорціях, а також можуть сильно відрізнятися за вмістом карбонатів.

Трохи більше 6% виноградників тут розташовані на ґрунтах, які перекривають тверду кристалічну породу Богемського масиву. У цих районах переважають кислі гнейси, граніти та грануліти. Особливо в районі, відзначеному великою кількістю листяного парагнейсу, поширені шари амфіболіту, а також випадковий шар мармуру. Варто окремо відзначити залишки першого циклу ерозії гірського хребта, які збереглися у формації Цьобінг з пізнього палеозою.

Досліджуйте Австрію! Austrianvineyards.com

Фото: © Austrian Wine

Niederösterreich (Нижня Австрія) є найбільшим виноробним регіоном Австрії. Він славиться багатством стилів вина, виробленого з унікального місцевого винограду, а також міжнародних сортів. Niederösterreich охоплює вісім виноробних районів Qualitätswein – від Вахау на заході до Карнунтуму на сході. Цей регіон можна розділити на три окремі кліматичні зони: Вайнфіртель на півночі, Дунайський регіон і долини на захід […]

Винні регіони Австралії

Сомельє та винний блогер з Сіднея, Саманта Пейн, проводить різні винні заходи та тури виноградниками своєї країни, а також регулярно пише про вино та напої, їжу та подорожі для різних видань усередині країни та за її межами. Останній матеріал Саманти розкриває тонкощі виноробства винних регіонів Австралії.


«В Австралії, понад 100 сортів винограду, які вирощують у 65 регіонах. Це молода виноробна країна, особливо, якщо порівнювати її зі Старим Світом, але країна, яка багата на інновації, оскільки нас не обмежує контроль над найменуванням. Ця свобода дозволяє нашим виноробам і виноградарям експериментувати зі стилями і швидко адаптуватися до кліматичних умов, що постійно змінюються», – починає свою розповідь Саманта Пейн (Samantha Payne).

Винні регіони Австралії

Йдучи в історію австралійського виноробства Пейн розповідає, що австралійський винний ландшафт сформувало французьке виноградарство. «Вирощений виноград та вживані вина були переважно французькими за походженням: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc. Щоправда, за останні двадцять років приплив італійських, іспанських та грецьких сортів почав залишати свій слід в Австралії і наразі стає звичайним явищем серед любителів вина по всій країні».

Новий Південний Уельс

Винні регіони Австралії

Історія виноробства тут налічує близько 180 років, що робить Новий Південний Уельс одним із найстаріших виноробних регіонів Австралії. Hunter Valley є домом для традиційних австралійських лоз Chardonnay, Shiraz, Semillon. Для всіх любителів шаблі текстурний та мінеральний Semillon із цього регіону «стане справжнім подарунком», особливо зі 100-річних лоз родини Тіррелл*. Semillon Hunter Valley відомий своїми вапняними, мінеральними властивостями, також нотками лимона та рожевого грейпфрута. Все це надає вину твердого характеру» аж до його п’ятдесятиліття, коли воно наповнюється смаками мигдалю та кураги.

Цей регіон пронизаний традиціями, однак, за останнє десятиліття винна спільнота вдихнула нове життя у Hunter Valley. Нові покоління виноробів намагаються «оживити» стилі вин, що виробляються в цьому історичному місці, наприклад, висаджуючи такі сорти, як Touriga Nacionaland, та застосовуючи регенеративні методи ведення сільського господарства. Semillon, Chardonnay та Shiraz завжди будуть нашою базою, але планування майбутнього через зміну клімату означає, що ми повинні шукати й інші сорти, щоб у важкі роки почуватися впевнено».

Дуже цікавим, хоч і достатньо молодим місцем з погляду виноробства, у Новому Південному Уельсі є Orange. Перші комерційні лози тут було висаджені у 1980 році. «Привабливою картою для посадки винограду тут завжди була висота від 376 до 1390 метрів над рівнем моря». Вирощують сорти Mourvedre, Cabernet Franc, Pinot Noir, Chardonnay. Регіон примітний своїми витриманими ігристими винами. «Хоча, треба зауважити, Orange завжди був раєм для любителів їжі та напоїв».

Вікторія

Винні регіони Австралії

Штат, розташований на півдні материка, є батьківщиною двох найплодючіших регіонів Австралії для сортів Pinot Noir та Chardonnay – Yarra Valley та Macedon Ranges. Останній має репутацію найхолоднішого материкового виноробного регіону Австралії, багаті вулканічні ґрунти Macedon Ranges і велика висота над рівнем моря є ідеальними екосистемами для створення строгих, мінеральних стилів вин.

Mornington Peninsula – це «духовний дім» Австралії для Pinot Gris/Grigio. Наприкінці 80-х минулого сторіччя винороби Кевін Маккарті (Kevin McCarthy) та Кетлін Куїлі (Kathleen Quealy) привезли сюди саджанці, щоб створити першу масову посадку цього сорту винограду. Їхній перший комерційний реліз відбувся в 1993 році.

Південна Австралія

Винні регіони Австралії

На виноробні регіони Південної Австралії припадає майже 50% щорічного збирання винограду в країні. Штат демонструє велику різноманітність: від класичних сімейних виноробень у McLaren Vale та Barossa, якими на сьогодні управляють шості покоління сімей, до новаторів, наприклад, таких як Adelaide Hills.

Саманта Пейн вважає, що немає нічого більш класичного та типового, ніж келих австралійського ширазу. Це вино, яке підняло Австралію на міжнародний рівень виноробства, а сорт Shiraz вирощується у всіх виноробних регіонах країни. «Ми часто жартуємо, що це наш національний виноград. Історія виноградників Shiraz сходить до 1842 року (з оригінальних французьких живців), а Barossa має найстаріші виноградні лози Shiraz у світі що збереглися». Пейн підкреслює, що виноробний регіон Barossa включає субрегіони – Barossa Valley та Eden Valley, що робить цей район одним із небагатьох в Австралії, де є сусідами теплі та прохолодні кліматичні умови для вирощування. Ця різноманітність температур створює неймовірну розмаїття сортів Shiraz, Grenache та інших класичних червоних сортів на 11609 гектарах посаджених тут виноградників.

Але Південна Австралія складається не лише з традиційних виробників у шостому поколінні, цей регіон довгий час був «інкубатором для нових талантів», які залишаються в країні, щоб робити вино у цих історичних місцях.

McLaren Vale – це історія про інновації та традиції, що співіснують пліч-о-пліч в одному регіоні; це перетин сонячного світла, моря та піщаних ґрунтів, що робить місце унікальним та ідеальним для вирощування середземноморських сортів, таких як Sangiovese, Tempranillo та Nero d’Avola.

Аделаїдські пагорби часто розглядають як місце зародження руху натурального вина в Австралії, місце, де виробляються одні з найавангардніших стилів, які розсувають смакові межі тих, хто їх дегустує.

Тасманія

Винні регіони Австралії

Це найпівденніший виноробний штат Австралії. «У 1970-х роках фермери жартували, що в Тасманії занадто холодно, щоб вирощувати щось, але перенесемося на 50 років уперед і ми побачимо такі південні виноробні краї Тасманії як Coal River Valley та Huon Valley, які стали домом для ігристих вин, що домінують на світовій арені».

Через меншу кількість опадів і нижчих температур, виноробні регіони Південної Тасманії підходять для органічного землеробства та є ідеальними кліматичними умовами для трьох домінуючих сортів винограду: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling.

Північні виноробні регіони Тасманії можуть похвалитися історією виноградників Pinot Noir, що походить від 1820-х років. «У 30 хвилинах від Launceston знаходяться субрегіони – Tamar Valley та Pipers River, де помітні відмінності в стилях вина з Pinot Noir, яке тут виробляється. Клімат Pipers River прохолодніший і вологіший, ніж у Tamar Valley, тому ми бачимо вина з більш пікантною та вищою кислотністю, тоді як Tamar Valley зосереджена на виробництві мускулистіших вин».

Західна Австралія

Винні регіони Австралії

«Коли ми говоримо про спадщину вина Західної Австралії, на думку відразу ж спадає Margaret River, при цьому часто не беруть до уваги Swan Valley, регіон, в якому виноград вирощують з 1829 року і який відомий своїми видатними винами з сорту Chenin». Описующи ці вина, Саманта Пейн наголошує, що вони демонструють «сухіший варіант, лимонну серцевину, морську мінеральність і зелене яблуко, на відміну від розкішніших французьких стилів».

Що ж до Margaret River – це еталонний приклад щодо впровадження стійких методів виноградарства та виноробства, це місце можна назвати будинком для деяких із найзнакових біодинамічних та органічних виноробень, наприклад, Cullen Wines, яку в Австралії прозвали «верховною жрицею біодинаміки».

____________

* Компанія Tyrrell’s Wines, розташована в долині Хантер, є однією з найстаріших виноробень Австралії. Сьогодні Tyrrell’s Wines керує Брюс Тіррелл (Bruce Tyrrell), який уособлює четверте покоління.

Джерело: foodandwine.com
Фото: britannica.com, vinepair.com, downunderendeavours.com, facebook.com/DeBortoliWines, orogoldstores.com, younggunofwine.com, facebook.com

Сомельє та винний блогер з Сіднея, Саманта Пейн, проводить різні винні заходи та тури виноградниками своєї країни, а також регулярно пише про вино та напої, їжу та подорожі для різних видань усередині країни та за її межами. Останній матеріал Саманти розкриває тонкощі виноробства винних регіонів Австралії. «В Австралії, понад 100 сортів винограду, які вирощують у […]

Domeniile Prince Matei

Web: www.domeniileprincematei.com/vinul
Address: Comuna Vernești, sat Zorești, strada 5, nr. 4, Buzau, Roumanie


Domeniile Prince Matei розташована у східній частині Деалулуй Маре, одного з найпрестижніших виноробних районів Румунії. Про свою землю винороби пишуть: «Сонце та вітер благословляють родючу землю та створюють мікроклімат, у якому людина та природа живуть у гармонії».

Domeniile Prince Matei

Володіння виноробні розкинулися на 76 га навколо двох пагорбів – Тегеняну та Зорілор, на яких зиростають лози віком понад 40 років. Ґрунт вапняний із покладами глини та дрібного піску. Вино виробляють з 1998 року.

Вина Prince Matei Domains представляють нове покоління вин Деалулуй Маре. Ручний збір урожаю, ретельна вініфікація та витримка протягом 12 місяців у дубових бочках роблять їх питкими та свіжими.

Domeniile Prince Matei

За останні два роки на виноробні провели капітальний ремонт та оснастили її найсучаснішим обладнанням.

Фото: facebook.com/DomeniilePrinceMatei

Web: www.domeniileprincematei.com/vinul Address: Comuna Vernești, sat Zorești, strada 5, nr. 4, Buzau, Roumanie Domeniile Prince Matei розташована у східній частині Деалулуй Маре, одного з найпрестижніших виноробних районів Румунії. Про свою землю винороби пишуть: «Сонце та вітер благословляють родючу землю та створюють мікроклімат, у якому людина та природа живуть у гармонії». Володіння виноробні розкинулися на 76 […]

Crama Serve din Ceptura

Tel.: +40 21 222 8456
Email:
clubul@serve.ro
Web: https://serve.ro/
Address: 020349 Bucharest, Romania


Виноробня заснована у 1994 році, володіє 64 га. Crama Serve din Ceptura розташована на паралелі 45 °, як і регіон Бордо. «Таким чином, наші виноградники вважаються «батьківщиною червоних вин». Достатня кількість дощів і родючий ґрунт забезпечують найкращі врожаї», – кажуть винороби.

Crama Serve din Ceptura

Вирощують Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Riesling de Rin, Chardonnay, Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon.

З 2012 року виноробня проводить невеликі приватні заходи для любителів вина та організовує дегустації під куполом павільйону, який вміщує 35 осіб та має вихід у просторий двір.

Вина Crama Serve din Ceptura неодноразово отримували високі бали та медалі від авторитетних винних видань та на конкурсах.

Фото: facebook.com/CramaSERVEdinCeptura, tripadvisor.fr

Tel.: +40 21 222 8456 Email: clubul@serve.ro Web: https://serve.ro/ Address: 020349 Bucharest, Romania Виноробня заснована у 1994 році, володіє 64 га. Crama Serve din Ceptura розташована на паралелі 45 °, як і регіон Бордо. «Таким чином, наші виноградники вважаються «батьківщиною червоних вин». Достатня кількість дощів і родючий ґрунт забезпечують найкращі врожаї», – кажуть винороби. Вирощують […]

AXIS Wine

Tel.: +380 67 672 0010
Email: kds@axis-ua.com
Web: https://axiswine.com/
Address: Україна, м. Львів, вул. Любінська 168


AXIS Winery – молода, але успішна крафтова виноробня, котру у 2017 році заснували бізнес-партнери Дмитро Копій та Сергій Урбановський. AXIS знаходиться у Львові, але виноградник розташований у Південній Бессарабії, на Одещині, поблизу Ізмаїлу.

AXIS Wine

Перший вінтаж засновники виноробні випустили в 2017 році. В 2021 році виноробнею було виготовлене унікальне солодке вино за технологією appassimento.

Винороби працюють з такими сортами як Шардоне, Рислінг, Піно Нуар, Піно Гріджио, Мерло, Каберне, Одеський Чорний, Сапераві та іншими. Для витримки використовуються дубові бочки французького виробництва.

AXIS Winery

Вина AXIS Winery мають більше 10 золотих та срібних медалей від авторитетних українських дегустаційних конкурсів.

Фото: facebook.com/axiswine

Tel.: +380 67 672 0010 Email: kds@axis-ua.com Web: https://axiswine.com/ Address: Україна, м. Львів, вул. Любінська 168 AXIS Winery – молода, але успішна крафтова виноробня, котру у 2017 році заснували бізнес-партнери Дмитро Копій та Сергій Урбановський. AXIS знаходиться у Львові, але виноградник розташований у Південній Бессарабії, на Одещині, поблизу Ізмаїлу. Перший вінтаж засновники виноробні випустили в […]

Виноробня My Wine Едуарда Городецького

Tel.:+38 098 538 92 92
Email: zakaz.mywine@gmail.com
Web: https://mywine.com.ua/
Address: с. Роксолани, Одеська область


Едуард Городецький, винороб у четвертому поколінні, протягом багатьох років працював директором Одеського коньячного заводу «Шустов».

Едуард Городецький

Перше власне вино Городецький створив у червні 2021 року. Сімейну виноробню Городецького офіційно ще не відкрито – завадила війна. У листопаді 2020 року винороб придбав землю з приміщенням, яке мріяв перетворити на шато.

Виноробня My Wine Едуарда Городецького

Сорти, з якими працює My Wine: Піно Нуар, Піно Блан, Шардоне, Каберне Совіньйон, Мерло.

Едуард Городецький

На Ukraine Wine&Spirits Awards 2021 року в Києві Merlot my Wine Eduard Gorodetsky отримало срібло.

Фото: My Wine, Arsen Fedosenko

 

Tel.:+38 098 538 92 92 Email: zakaz.mywine@gmail.com Web: https://mywine.com.ua/ Address: с. Роксолани, Одеська область Едуард Городецький, винороб у четвертому поколінні, протягом багатьох років працював директором Одеського коньячного заводу «Шустов». Перше власне вино Городецький створив у червні 2021 року. Сімейну виноробню Городецького офіційно ще не відкрито – завадила війна. У листопаді 2020 року винороб придбав землю […]

Раковецька Лоза

Tel.: +380 63 246 2252; +38 067 6740295
Email: khyzhko@gmail.com
Web: http://rakovets-vine.com
Address: Раковець, Львівська область, Україна, 81164


Спочатку власники господарства займались вирощуванням лоз та їх продажем, але наразі почали виробляти вино. На винограднику росте понад 100 різних сортів винограду як столових так і технічних.

Раковецька Лоза

Вина від виноробні «Раковецька Лоза» були присутні на Brave Wine – вікенді найкращого українського вина, що відбувався 8-9 жовтня у Києві. Тоді винороби презентували «Каберне Совіньйон», «Мерло», «Іршаї Олівер» та «Розе Мерло».

На дегустації українських савіньйон бланів, що відбудется 27 жовтня 2022 у Києві, «Раковецька Лоза» представить своє вино з цього сорту винограду.

Фото: rakovets-vine.com

Tel.: +380 63 246 2252; +38 067 6740295 Email: khyzhko@gmail.com Web: http://rakovets-vine.com Address: Раковець, Львівська область, Україна, 81164 Спочатку власники господарства займались вирощуванням лоз та їх продажем, але наразі почали виробляти вино. На винограднику росте понад 100 різних сортів винограду як столових так і технічних. Вина від виноробні «Раковецька Лоза» були присутні на Brave Wine […]

Via Viticola Sarica Niculițel

Tel.: +40 765 443 326
Web: www.viaviticola.ro/crama
Address: DN 22, Niculițel, 827165, Judțul Tulcea, Romania


Виноробня Via Viticola Sarica Niculițel розташована на найстарішому винограднику Добруджі, неподалік пагорбів Сариця і Нікуліцель. Добруджі понад 2500 років, його реконструював та модернізував бізнесмен Маріус Ілієв (Marius Iliev), який разом з власниками виноградника вклався у «відродження краси місцевих вин».

Сьогодні Via Viticola Sarica Niculițel володіє власним виноградником площею 400 га та додатково закуповує виноград у низки місцевих виробників. Вирощують сорти Sauvignon Blanc, Chardonnay, Feteasca Alba, Alligote, Muscat Ottonel для білих вин, Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvicgon для червоних. Кліматичні та ґрунтові властивості цього регіону гарантують, що ці сорти мають ідеальні умови для свого унікального самовираження.

Via Viticola Sarica Niculitel

«Як у ресторанах відомих шеф-кухарів, де майже завжди є фірмова страва, так і у багатьох виноробнях Румунії останніми роками почали з’являтися фірмові сорти. На Via Viticola Sarica Niculițel – це Alligote, – каже Марина Самойла (Marina Samoilă), винороб, власниця диплома WSET, дослідник румунських виноробень. – Цей білий сорт, родом з Бургундії, якнайкраще підходить для регіону Добруджа, його клімату та ґрунту».

Сорт Alligote, за словами місцевих виноробів, знайшов у Добруджі новий дім, та був одностайно оцінений як виразний і такий, що відрізняється від своїх «побратимів» в інших куточках виноробного світу.

Фото: start-up.ro

Tel.: +40 765 443 326 Web: www.viaviticola.ro/crama Address: DN 22, Niculițel, 827165, Judțul Tulcea, Romania Виноробня Via Viticola Sarica Niculițel розташована на найстарішому винограднику Добруджі, неподалік пагорбів Сариця і Нікуліцель. Добруджі понад 2500 років, його реконструював та модернізував бізнесмен Маріус Ілієв (Marius Iliev), який разом з власниками виноградника вклався у «відродження краси місцевих вин». Сьогодні Via Viticola Sarica […]

X
Украина