Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

The Majors of Tastevinage – символ досконалості вин Бургундії

7-ма церемонія Majors of Tastevinage відбулася 16 листопада 2023 року в Château du Clos de Vougeot (номінант WTA) і представила 13 вин, які отримали звання Major, Excellence of Tastevinage. Кореспондент Drinks+ Олександра Григор’єва приєдналася до заходу в складі журі і рада поділитися результатами з читачами.


Двері Grand Cellier відчиняються, і настав час скуштувати «фаворитів журі», 13 основних вин Tastevinage. З 785 бургундських вин, представлених на весняному та осінньому випусках Tastevinage, 254 отримали визнання у 2023 році, але лише 13 були удостоєні нагороди Majors – символ досконалості.

 

Цей захід, організований у формі дегустації, дозволив професіоналам винної індустрії, рестораторам, сомельє, байєрам і спеціалізованим журналістам відкрити для себе Crémant de Bourgogne, 2 білих вина та 10 червоних вин, ретельно відібраних із представлених вин на дегустаціях цього року – 24 березня та 8 вересня 2023 року.

The Majors of Tastevinage

Атмосфера заходу була яскравою, нагадуючи про взаємодію різних професій, терруарів та клімату Бургундії, які прагнуть досконалості. Концепція Majors з’явилася з метою підкреслити неперевершеність вина, яке відображає апелясьйон та вінтаж, виділяючись своєю безперечною якістю.

The Majors of Tastevinage

Дегустаційні нотатки:

Crémant de Bourgogne Brut Tasteviné, Veuve Ambal

  • Візуально: яскраво-золотий колір, дрібні бульбашки.
  • Ніс: ноти цитрусових та свіжих фруктів (манго, персик) підкріплені чудовою мінеральністю; підсмажені нюанси надають складності та елегантності.
  • Рот: мінеральність і свіжість привнесені Chardonnay; делікатність і стійкість від Pinot Noir.

Rully Château de Rully 2020 white Tasteviné, Domaine de la Bressande

  • Візуально: золотисто-жовтий.
  • Ніс: квітковий вираз з помітними нотками жимолості; ноти деревини добре інтегровані у текстуру вина.
  • Рот: гарний баланс, приєма стійкість.

 Saint-Romain 2020 white Tasteviné, Maison Joseph Drouhin

  • Візуально: красивий відтінок білого золота із зеленим відблиском.
  • Ніс: білі квіти (жимолость) і стиглі фрукти (слива мірабель), що розвиваються до нот меду та імбирного пряника.
  • Рот: атакуюча свіжість, що переходить в округлість. Мінеральний тон надає виразного характеру.

 Bourgogne 2022 Pinot Noir Origines Tasteviné, Maison Albert Bichot

  • Візуально: глибокий рубіновий колір.
  • Ніс: свіжі, переважно червоні фрукти (черешня, ожина, хрусткий виноград).
  • Рот: присутня дубильна структура, гармонійне та структуроване піднебіння.

Irancy Paradis 2020 Tasteviné, Maison Simonnet-Febvre

  • Візуально: інтенсивні фіолетові відблиски.
  • Ніс: червоні фрукти та дикі фрукти, такі як червона смородина та лісова суниця.
  • Рот: наявні таніни забезпечують хорошу силу з гарною довжиною. Ідеальний баланс, що поєднує округлість і твердість.

 Santenay Les Charmes 2020 red Tasteviné, Domaine Ponsard-Chevalier

  • Візуально: насичений рубіново-червоний колір.
  • Ніс: ноти червоних фруктів, фіалки, відтінок ванілі.
  • Рот: м’якоть та округлість з добре обволікаючими, майже оксамитовими танінами, що вібрують на язиці.

Monthélie 1er Cru Les Barbières 2020 red Tasteviné, Maison Patriarche Père & Fils

  • Візуально: інтенсивний рубіново-червоний з гарним блиском (вінтажний ефект).
  • Ніс: аромати полуниці, вишні, чорниці (червоні фрукти та чорні ягоди), дрібна деревина.
  • Рот: об’єм, дубильна структура, шовковистість та ніжність, добре помішана деревина з червоними та чорними фруктами.

 Auxey-Duresses 1er Cru Les Grands Champs 2020 red Tasteviné, Maison Patriarche Père & Fils

  • Візуально: глибокий рубін.
  • Ніс: червоні фрукти (полуниця, червона вишня, червона смородина) з мінеральними нотами (графіт). Гарний вітальний букет.
  • Рот: оксамитовий шар, щільна і смачна структура, приємна стійкість, хороша напруга на фініші.

 Marsannay 2021 Bio red Tasteviné, Maison Moillard

  • Візуально: насичений стійкий червоний колір.
  • Ніс: розкривається букетом свіжих фруктів (малина, ожина) і нотками деревини.
  • Рот: збалансоване вино з розплавленими танінами, середина смаку з хрусткими фруктами. Злегка виражена деревина дуже елегантна. Довгий післясмак.

 Mercurey 2021 red Tasteviné, Maison Moillard

  • Візуально: червоний колір з фіолетовими відблисками.
  • Ніс: приємна і гармонійна гама ароматів з нотами дрібних червоних фруктів і кориці.
  • Рот: демонструє прекрасну повноту та прогресивну структуру, яка відзначає фініш та відображає своє сортове походження і характер.

 Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Cailles 2021 Tasteviné, Domaine Manuel Olivier

  • Візуально: блискучий рубіново-червоний.
  • Ніс: інтенсивний і складний аромат солодких чорних фруктів, дичини та лісового ґрунту.
  • Рот: потужний і повний, інтенсивний і довгий.

 Vougeot 1er Cru Clos de la Perrière Monopole 2021 Tasteviné, Domaine Bertagna

  • Візуальний: блискучий і сяючий колір.
  • Ніс: аромати чорних фруктів, трюфеля та спецій.
  • Рот: інтенсивний з відтінками підсмаженого мигдалю та лісового ґрунту, з прекрасною мінеральністю. Елегантний, супроводжується тонкими та шовковистими танінами.

Clos-Vougeot Grand Cru 2019 Tasteviné, Maison Patriarche Père & Fils

  • Візуально: темний і глибокий рубін.
  • Ніс: чудова складність аромату, що поєднує зацукровану вишню та спеції.
  • Рот: ноти ожини, дуже приємна концентрація, м’ясисті з приємними, добре інтегрованими танінами. Потужний і довгий фініш.

The Majors of Tastevinage

Photos: tastevinage.fr

7-ма церемонія Majors of Tastevinage відбулася 16 листопада 2023 року в Château du Clos de Vougeot (номінант WTA) і представила 13 вин, які отримали звання Major, Excellence of Tastevinage. Кореспондент Drinks+ Олександра Григор’єва приєдналася до заходу в складі журі і рада поділитися результатами з читачами. Двері Grand Cellier відчиняються, і настав час скуштувати «фаворитів журі», […]

Винні дороги Польщі, які ми обираємо

В Кракові, під час виставки ENOEXPO відбулася презентація вин учасників комьюніті Wine Travel Awards  та знайомство з особливостями польського енотуризму. З дослідженням «Сьогодення та майбутнє польського винного ринку. Найкращі енотуристичні місця в Польщі» виступив номінант та переможець премії WTA Томаш Пранге-Барчинський (Tomasz PrangeBarczyński) – поважний винний критик, письменник, головний редактор Ferment і суддя відомих міжнародних винних конкурсів. Увазі читачів – тези доповіді.


Томаш Пранге-Барчинський

Клімат Польщі досить сприятливий для виноробства: середня інсоляція 1400-1900 годин, вегетаційний період: 180-230 днів. В загальних рисах наявні теруари виглядать таким чином: висота: максимальна 300-400 м над рівнем моря, експозиція: південь і південний захід, ухил: оптимальний 30-40%.

Придатні для культивування лози грунти мають таке різноманіття: лесові (Нижньосілезьке, Малопольське, Люблінське войоводства), вулканічні (передгір’я Судет, навколо Кракова, Підкарпаття), вапняні (на південний схід від Вроцлава, на північ і північний схід від Кракова, Сандомир, Люблінське воєводство), піщані (Мазовія, Великопольща, долина річки Сан). Найпопулярніші білі сорти: Рислінг, Шардоне, Мюллер-Тургау, Піно Блан, Піно Грі, Гевюрцтрамінер, Мускат Оттонель та червоні: Піно Нуар, Цвейгельт, Дорнфельдер Блауфранкіш, Мерло, Каберне Дорса (Дорнфельдер X Блауфранкіш), а також численні гібриди.

З точку зору типів вин польські винороби виготовляють: свіжі молоді білі вина та  білі вина для тривалої витримки, рожеві, молоді червоні та незначну кількість витриманих, оранжі, ігристі (як класику так і за методом Шарма, а також пет-нати). До речі, на сьогодні Польща має, за твердженням спостерігачів ринку, ідеальні кліматичні умови для виготовлення саме ігристих вин. Цариною серед теруарів країни вважається Krosno Odrzańskie, яке називають столицею ігристих вин.

Польське виноробство в цифрах можна представити так: виноградники на площах понад 760 га; 560-580 виробників; при цьому середня ділянка на господарство: 1,42 га.

Польське виноробство

Серед негативних факторів, які впливають на імідж польського вина, фахівці вирізняють наступні мінуси: вино в цій країні – нішевий продукт, низька доступність,  висока ціна, кліше і стереотипи, відсутність загальних знань і культури вина, відсутність лояльності до регіонального продукту. (прим. D+: До речі, українським виноробам, можливо,  було б цікаво вивчити досвід сусідів і порівняти з власним, визначивши свої переваги, а отже й потенціал на внутрішньому та міжнародному ринках).

Серед плюсів натомість фігурують такі моменти:  польське вино сьогодні в тренді, воно релевантне інтересам покоління Z, його супроводжують публікації в lifestyle пресі і вони постійні присутні у національних фахових/тематичних виданнях; місцеві винороби домоглися зацікавленості дистриб’юторів, ресторанів, сомельє. Галузь весь час підживлює інтерес до польського вина з боку світових винних авторитетів, Masters of Wine – таких, як Jancis Robinson, Elizabeth Gabay, John Salvi, організовує публікації в іноземних ЗМІ та виданнях на кшталт Oxford Companion. Крім того, професійна спільнота організовує регулярні прес-поїздки для іноземних журналістів, стимулює зацікавленість польських та іноземних туристів.

Щодо останніх кроків, то місцеві винороби застосовують здебільшого такі ресурси для просування:

  • розробка привабливого для енотуристів продукту;
  • використання принад місця розташування;
  • створення в виноградарських зонах готелів, ресторанів чи дегустаційних залів;
  • співпраця з виробниками продуктів харчування;
  • стимулюють до піклування енотуризмом місцевої влади;
  • прокладають винні маршрути, встановлюють дорожні вказівники та банери; видають гіди, карти, листівки.

Більшість малих польських виноробів, – а вони складають левову частку місцевих виробників – усвідомлюють, що винний туризм для їхньої діяльності – то обов’язковий інструмент, за рахунок якого вони можуть розвивати себе як бренд, а найголовніше – здійснювати прямі продажі вина. Найбільш поширені форми існування енотуризму на теренах Польщі:

Томаш Пранге-Барчинський

До того ж в якості супроводжувального бізнесу виступають такі види діяльності: дегустація місцевих продуктів (можуть вироблятися на виноробні, або поблизу в цій же місцевості), розміщення (готель або bed & breakfast чи кемпінг).  (прим. D+: Ось позитивний досвід до наслідування українським операторам енотуризму (зрозуміло, коли закінчиться війна в Україні і відновиться туризм): 50 відсотків польських виноробень – camper-friendly).

Томаш Пранге-Барчинський

Визначну роль в польському енотуризмі відіграють і винні фестивалі та гастрономічні івенти, що стають магнітами регіону.

Томаш Пранге-Барчинський

 

Томаш Пранге-Барчинський

Польські винні дороги включають такі напрямки:

  • Dolnośląski Szlak Wina i Piwa,
  • Małopolski Szlak Winny,
  • Sandomierski Szlak Winiarski,
  • Karpackie Szlak Wina,
  • Jasielski Szlak Winiarski,
  • Zielonogórski Szlak Wina,
  • Szlaku Winnic Stowarzyszenia Winiarzy Małopolskiego Przełomu Wisły,
  • Wielkopolskim Szlakiem Winnic,
  • Szlaku Winnic Ziemi Łódzkiej.

Томаш Пранге-Барчинський

Пан Томаш Пранге-Барчинський розказав про цікаву місцеву аттракцію – єдиний у Польщі спеціалізований потяг, що доставляє гостей на  Міжнародні дні вина в містечко Ясло.

(прим. D+:  Останнього разу 26 серпня 2023 року це відбувалося так: близько 7:20 ранку зі станції Kraków Główny потяг рушив на свято вина. Кожен пасажир отримав привітальний набір, який включав ваучер на żurek  — традиційний польський суп, який подають в житній хлібині і який готується із додаванням свинини, ковбаси, яєць та овочів, вина з 10-го Конкурсу польських вин у Ясло та смаколики – пряники та цукерки. Через майже три години ситі та задоволені гості прибували на платформу в Ясло, звідки відправилися на екскурсію до місцевого музею, а потім на День вина, де на них чекали 40 винних стендів з усієї Польщі, ярмарок регіональних продуктів і майстер-класи з дегустацією. Ввечері поїзд рушив у зворотньому напрямку).

Наприкінці виступу доповідач висловив запрошення вайнловерам та фахівцям завітати на польські винні дороги, а усім зацікавленим в інформації про виноробство відвідувати такі ресурси, як winicjatywa.pl, @fermentwine.

Команда Wine Travel Awards дякує Томашу за участь в презентації та пропонує усім активним та небайдужим операторам і прихильникам енотуризму знайомится з найцікавішими місцями, винами та івентами на winetravelawards.com

Томаш Пранге-Барчинський

 

В Кракові, під час виставки ENOEXPO відбулася презентація вин учасників комьюніті Wine Travel Awards  та знайомство з особливостями польського енотуризму. З дослідженням «Сьогодення та майбутнє польського винного ринку. Найкращі енотуристичні місця в Польщі» виступив номінант та переможець премії WTA Томаш Пранге-Барчинський (Tomasz Prange–Barczyński) – поважний винний критик, письменник, головний редактор Ferment і суддя відомих міжнародних […]

Chateau Pinot

Tel.: +38 (048) 734-11-25; +38 (063)1794828
Email: chateau-pinot@ukr.net
Web: www.chateau-pinot.com
Address: вул. Польова, 4А, с. Озерне, Ізмаїльський район, Одеська обл., 68660, Україна.


Chateau Pinot – сімейна виноробня повного циклу – від винограднику до пляшки.

Chateau Pinot

Виноробня розташована на півдні Одеської області, в Придунайській Бессарабії – одному з найкращих українських виноробних регіонів, де виноградарство є давньою традицією ще з часів, коли греки та фракійці вперше відкрили для себе ці родючі землі.

Виноградники були посаджені в 2013 році. Перший реліз вин вийшов у 2023 році. Chateau Pinot спеціалізується на сортах винограду групи Піно, звідси і назва.

Chateau Pinot

Вина Chateau Pinot вироблені з винограду, вирощеного на схилах найбільшого прісноводного озера – Ялпуг (найбільше природне озеро в Україні). 60 га виноградників зростають на суглинкових ґрунтах, багатих мінералами, з глибокими покладами вапняку. Кожна лоза дає всього декілька грон, які збираються вручну. Вони мають насичений смак та аромат, надають вину силу, гармонію та елегантність. Географічне розташування на одній широті з Бордо (Франція) та П’ємонтом (Італія) дає чудову можливість вирощувати виноград у найліпших кліматичних умовах.

Але головне це люди, які тут працюють, справжні професіонали віддані своїй справі.

Chateau Pinot

Фото: chateau-pinot.com

Tel.: +38 (048) 734-11-25; +38 (063)1794828 Email: chateau-pinot@ukr.net Web: www.chateau-pinot.com Address: вул. Польова, 4А, с. Озерне, Ізмаїльський район, Одеська обл., 68660, Україна. Chateau Pinot – сімейна виноробня повного циклу – від винограднику до пляшки. Виноробня розташована на півдні Одеської області, в Придунайській Бессарабії – одному з найкращих українських виноробних регіонів, де виноградарство є давньою традицією […]

Château Figeac

Tel.: +33 5 57 24 72 26
Email: chateau-figeac@chateau-figeac.com
Web: www.chateau-figeac.com
Address: 33330 Saint-Emilion, France


Історія маєтку походить від II століття нашої ери. В епоху Відродження тут було збудовано триповерхову будівлю особняка та одну з веж, які збереглися й донині. До XVIII століття маєток належав одній сім’ї. У ХІХ столітті Château Figeac неодноразово змінювало власників, які ділили володіння на ділянки та розпродували їх.

Château Figeac

Сьогодні Château Figeac займає 54 га, з них 41 га виноградники, це найбільше виноробне господарство у серці території Сент-Емільйона, внесеної до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Hortense Idoine Manoncourt

Гортензія Ідоїн Манонкур (Hortense Idoine Manoncourt)

У маєтку нетипові ґрунти для даної місцевості, це шар гравію, що лежить на шарі глини (тоді як в інших маєтках Сент-Емільйона все навпаки). Основний сорт Cabernet Sauvignon, також вирощують Merlot та Cabernet Franc.

Blandine De Brier Manoncourt

Бландін де Бр’єр Манонкур (Blandine De Brier Manoncourt)

У 1892 році Château придбала родина Манонкур. У 1943 році Тьєррі Манонкур (Thierry Manoncourt) зібрав свій перший врожай, поклавши початок відновленню господарства.

Château Figeac

Тьєррі був одним із засновників Бордоського союзу Grand Crus Union. У 1955 році Сhateau увійшло до Premier Grand Cru Classe B. Тьєррі Манонкур помер у 2010 році у віці 92 років, сьогодні Château Figeac керують дочки Тьєррі Манонкура – Бландін де Бр’єр Манонкур (Blandine De Brier Manoncourt) та Гортензія Ідоїн Манонкур (Hortense Idoine Manoncourt).

Château Figeac

2015 року господарство приєдналося до екологічного стандарту ISO 14001.

Усього на виноробні встановлено 12 резервуарів об`ємом від 160 л до 15 гектолітрів, починаючи з 1960-х років вино витримують виключно у нових барелях.

Château Figeac

Фото: facebook.com/ChateauFigeac, chateau-figeac.com/le-vin, wineanorak.com, youtube.com

Tel.: +33 5 57 24 72 26 Email: chateau-figeac@chateau-figeac.com Web: www.chateau-figeac.com Address: 33330 Saint-Emilion, France Історія маєтку походить від II століття нашої ери. В епоху Відродження тут було збудовано триповерхову будівлю особняка та одну з веж, які збереглися й донині. До XVIII століття маєток належав одній сім’ї. У ХІХ столітті Château Figeac неодноразово змінювало власників, […]

Venissa

Tel.: +39 041 527 2281
Email: info@venissa.it
Web: www.venissa.it
Address: Fondamenta S. Caterina, 3, 30142 Mazzorbo Venezia, Italy


Виноробня Venissa народилася у 2002 році, після того, як Джанлука Бізоль (Gianluca Bisol) побачив на острові Торчелло невеликий виноградник… Після повені 1966 року виноробна історія Венеції була втрачена, саме тому Джанлука Бізоль здивувався виявивши тут уцілілі автохтонні лози Dorona di Venezia.

Venissa

Після довгих бесід із власницею виноградника, історичних та агрономічних досліджень з командою агрономів та знавців лагуни, спілкування з фермером, який виробляв невелику кількість вина у лагуні, мрія Джанлукі збулася, він зайнявся виноробством на острові Маццорбо, почавши обробляти стародавню лозу Dorona di Venezia. У 19 столітті ця виноробня належала Аугусто Скарпа (Augusto Scarpa), він був одним із перших італійських енологів, які здобули вищу освіту в 1901 році в Конельяно. Але існування виноробні закінчилося в 1966 році…

Gianluca Bisol

Джанлука Бізоль (Gianluca Bisol)

Про виноробство Бізоль знає не з чуток, його сім’ї належить виноробня у Вінето (Вальдобб’ядене). Сім’я виробляє Просекко протягом століть, і весь виноград походить із власної землі, що є надзвичайною рідкістю в регіоні.

Venissa

У 2010 році на виноробні було зібрано перший урожай і вироблено 4880 пляшок Venissa – одне з найпопулярніших білих вин у світі. Довга мацерація призводить до прекрасної структури та довголіття цього унікального вина, яке демонструє мінеральність та йодований терруар Венеції. Пляшку Venissa виготовляють із муранського скла.

Venissa

У 2011 році з’явилося Rosso Venissa, виготовлене з виноградників Merlot та Cabernet Sauvignon, які ростуть на сусідньому острові Санта-Крістіна, а в 2013 році – Rosso Venusa.

Venissa

На території виноробні працюють два готелі, остерія та ресторан вишуканої кухні, відзначений зіркою Michelin та Зеленою зіркою Michelin.

Сім років тому, разом із виноробом Елізою Ділаванцо (Elisa Dilavanzo), Джанлука Бізоль інвестував у маєток Maeli, розташований на Еуганських пагорбах між Венецією та Доломітовими Альпами. Там вони займаються виробництвом вин із рідкісного Yellow Muscat.

Elisa Dilavanzo

Еліза Ділаванцо (Elisa Dilavanzo)

Приблизно водночас з Maeli Бізоль приступив до свого «найекстремальнішого проекту» – вирощування високогірного виноградника в Європі на шикарному сніжному курорті Кортіна д’Ампеццо в Доломітових Альпах. Ділянка Vigna Major, що займає лише три чверті акра, розташована на висоті 1350 метрів над рівнем моря. Це найвищій в Італії виноградник.

Фото: facebook.com/venissa.venezia, venissa.it, fooderio.it, bibendum-wine.co.uk

Tel.: +39 041 527 2281 Email: info@venissa.it Web: www.venissa.it Address: Fondamenta S. Caterina, 3, 30142 Mazzorbo Venezia, Italy Виноробня Venissa народилася у 2002 році, після того, як Джанлука Бізоль (Gianluca Bisol) побачив на острові Торчелло невеликий виноградник… Після повені 1966 року виноробна історія Венеції була втрачена, саме тому Джанлука Бізоль здивувався виявивши тут уцілілі автохтонні […]

Casa Gancia

Tel.: +3901418301
Email: info@gancia.it
Web: https://gancia.com/en/
Address: Corso Libertà, 66, 14053 Canelli AT, Italy


Італійський винороб та хімік Карло Ганча (Carlo Gancia) заснував Casa Gancia у 1850 році, його називають батьком італійського ігристого вина. Перше італійське ігристе вино Spumante народилося тут у 1865 році. Використовуючи та переосмислюючи концепції, засвоєні Карло під час роботи на виноградниках у Франції, та застосовуючи їх до винограду Москато, типового для своєї місцевості, Ганчіа створив новий тип шампанського, який назвав Spumante Italiano. Так Карло став автором офіційних правил першого італійського класичного методу шампанізації, яких дотримуються і досі.

Casa Gancia

Сьогодні сімейне підприємство є одним із найбільших виробників ігристих вин Італії. Виробнича потужність – 250 мільйонів пляшок щорічно.

Casa Gancia входять до складу Consorzio dell’Asti DOCG та є номінантом Wine Travel Awards.

За часів Італійського королівства Casa Gancia була обрана ексклюзивним постачальником двору. У 1924 році компанія Gancia стла постачальником Ватикану і здобула право використовувати герб Папи Римського.

Gancia є одним із перших виробників, які представили споживачам Prosecco Rosé.

Casa Gancia

Портфоліо Gancia включає широкий асортимент ігристих та тихих вин з регіону Piemonte, які компанія виробляє з сортів Brachetto, Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Grigio, Pinot Bianco, Glera.

2020 року Casa Gancia відзначила свій 170-річний ювілей.

Tel.: +3901418301 Email: info@gancia.it Web: https://gancia.com/en/ Address: Corso Libertà, 66, 14053 Canelli AT, Italy Італійський винороб та хімік Карло Ганча (Carlo Gancia) заснував Casa Gancia у 1850 році, його називають батьком італійського ігристого вина. Перше італійське ігристе вино Spumante народилося тут у 1865 році. Використовуючи та переосмислюючи концепції, засвоєні Карло під час роботи на виноградниках […]

Jidvei Wines

Tel.: +40258.881.881 / +40258.881.666
Email: office.jidvei@www.jidvei.ro; castel@www.jidvei.ro
Web: https://www.jidvei.ro/
Address: str. Gării, nr. 45, Jidvei, jud. Alba, România


Виноробство у регіоні Тірнава має довгу історію та згадується Геродотом у 600 р. до н.е. У цьому регіоні виноградарство розвивалося поступово, розквіт почався у 12 столітті, після прибуття саксонських поселенців із долин Мозеля та Рейну.

Jidvei Wines

Jidvei має один із найрізноманітніших продуктових портфелів на румунському винному ринку, від тихих і ігристих вин до бренді. Маючи понад 70 етикеток у своєму портфелі, Jidvei виробляє вина, які поділяються на дві категорії: вина із захищеним найменуванням походження – Târnave-Jidvei, які представляють понад 90% вин, що продаються щорічно і вина з географічним зазначенням – Transylvanian Hills.

Jidvei Wines

Вирощують сорти Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Traminer, Pinot Gris, Feteasca Alba, Riesling de Rhin, Chardonnay, Iordana, Neuburger, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot та Syrah.

Jidvei Wines виробляє близько 200 мільйонів пляшок на рік.

Jidvei Wines

Перше винне господарство тут було організовано у 1949 році – «Державне сільське підприємство», це був перший крок до того, що через 50 років стане Jidvei Group.

У 2014 Jidvei Group побудувала виноробню Tăuni, першу гравітаційну виноробню в Румунії та найбільшу в Європі. У 2016 році Jidvei стає одним із перших виробників вина у світі, який використовує 100% перероблені біопробки.

Jidvei Wines

За останні десять років Jidvei отримала понад 500 нагород на найпрестижніших міжнародних винних конкурсах у світі: 144 золоті медалі, 191 срібну медаль і 169 бронзових медалей.

Фото: facebook.com/jidvei

Tel.: +40258.881.881 / +40258.881.666 Email: office.jidvei@www.jidvei.ro; castel@www.jidvei.ro Web: https://www.jidvei.ro/ Address: str. Gării, nr. 45, Jidvei, jud. Alba, România Виноробство у регіоні Тірнава має довгу історію та згадується Геродотом у 600 р. до н.е. У цьому регіоні виноградарство розвивалося поступово, розквіт почався у 12 столітті, після прибуття саксонських поселенців із долин Мозеля та Рейну. Jidvei має […]

Villa Giara

Tel: +39 338 2473216
Email: info@villagiara.com
Web: www.villagiara.com
Address: Via Ripe, 3 – 5 Calosso (AT) 14052 – Piemonte, Italy


Villa Giara – італійський заміський готель у Калоссо, П’ємонті, знаменитому виноробному та трюфельному регіоні Італії.

Villa Giara

Вілла складається з двох заміських будинків із десятьма затишними номерами. Розташована Villa Giara на височині, звідки відкривається панорамний вид на пагорби та виноградники, село Калоссо із замком та собором.

Villa Giara

Гостям вілли пропонують прогулянки середньовічними селами, вечері у старовинних льохах та обіди з видами на виноградники, дегустації знаменитих вин та «трюфельне полювання» разом з трюфельним майстром-мисливцем. А ще плавання в басейні та сонячні ванни, багато сонячних ванн.

Villa Giara

Туристичний путівник Lonely Planet нещодавно назвав П’ємонт регіоном, до якого необхідно повернутися ще й ще. Важко посперечатися.

Villa Giara

В околицях Villa Giara розташовані одні з найвідоміших виноробень у світі, багато з яких відкриті для відвідування та дегустацій. Також свої послуги пропонують антикварні магазини та фермерські крамниці, де можна купити незвичайні сувеніри та локальні продукти.

Villa Giara

Бажаючі можуть взяти уроки верхової їзди та кінні прогулянки, а також велосипеди на прокат.

Фото: facebook.com/villagiara

Tel: +39 338 2473216 Email: info@villagiara.com Web: www.villagiara.com Address: Via Ripe, 3 – 5 Calosso (AT) 14052 – Piemonte, Italy Villa Giara – італійський заміський готель у Калоссо, П’ємонті, знаменитому виноробному та трюфельному регіоні Італії. Вілла складається з двох заміських будинків із десятьма затишними номерами. Розташована Villa Giara на височині, звідки відкривається панорамний вид на […]

Concours Mondial de Bruxelles. Як це влаштовано

Concours Mondial de Bruxelles (СMB) був заснований у 1994 році Луї Аво (Louis Havaux). З 2006 року конкурс подорожує виноробними регіонами різних континентів і встиг побувати, зокрема, в Лісабоні, Бордо, Палермо, Люксембурзі, Гімарайнші, Братиславі, Егле, Пекіні та Брно.


Concours Mondial de Bruxelles відзначив свій 30-й ювілей у м. Пореч, Істрія, Хорватія, де було організовано масштабний тестинг – понад 7500 вин з усього світу оцінили 320 винних професіоналів 50 національностей. Пореч став відправною точкою численних винних маршрутів та освітніх заходів, які були ідеально організовані командою CMB спільно з Vinistra – Асоціацією виноградарів та виноробів Істрії – та за участю національних та регіональних організацій.

Голова CMB Бодуен Аво (Baudouin Havaux) зазначив, що очолюваний ним конкурс відображає ринкові тенденції, найяскравіша з яких сьогодні полягає в тому, що вино стало невід’ємною частиною туризму. Хорватія та Істрія мають багату історію, чудову природу, вишукану кухню та якісні вина. Це одна з дестинацій винного туризму, що динамічно розвиваються. Неймовірна краса природи та різноманітність можливостей винного та гастрономічного туризму були продемонстровані міжнародній команді суддів, частиною якої стали журналісти Drinks+ та Wine Travel Awards.

Багатий маркетинговий досвід організаторів конкурсу та сторони, що приймає, послужили основою для рівноправного партнерства та розробки ефективної стратегії заходу. Перший день стартував із презентації регіону Істрії та асоціації Vinistra від Caroline Gilby, MW та майстер-класу, на якому були представлені флагманські сорти Malvasia Istriana та Teran винами різних стилів – свіжими та витриманими. Також судді мали змогу продегустувати створену з різних сортів оливок, різноманітну по органолептиці, проте незмінно високоякісну оливкову олію – продукт, яким славиться Істрія, а пізніше побачити найстаріше в Середземномор’ї оливкове дерево віком близько 1600 років, яке росте у національному парку на острові Brijuni і навіть продовжує плодоносити (!).

Вина Істрії та Хорватії загалом були широко представлені на конкурсі, який заслужено має реноме незалежного, чесного та одного з найавторитетніших винних конкурсів світу.

Три наступні дні розпочиналися інтенсивними дегустаціями, вина кожного флайту оцінювалися за суворим протоколом багатонаціональними суддівськими комісіями з шести членів – професіоналів різних сфер винного бізнесу, на чолі з головами – найдосвідченішими та авторитетними дегустаторами. У нашій комісії за номером 55 головував Pasi Ketolainen, MW з Фінляндії, решта суддів представляла Македонію, Францію, Грецію, Мексику та Україну.

На Concours Mondial de Bruxelles оцінюють вина, але цінують, нагороджують та просувають не лише виробників вин. Організатори відзначають роботу та публічно вітають найдосвідченіших суддів, багато з яких беруть участь у конкурсі десятиліттями. Спеціальне визнання одержують і компанії, які беруть участь у конкурсі з перших років його заснування та мають особливі досягнення. Так Casa Santos Lima з Португалії здобула титул «Most awarded company at the Concours Mondial de Bruxelles 1994-2023».

У кожному прояві, у кожній активності Сoncours Mondial de Bruxelles відчувається грамотний активний та органічний маркетинг. І це природно, адже CMB – це проєкт досить досвідченого маркетингового агентства Vinopres, яке вже понад 30 років займається просуванням вин та спиртних напоїв, має у портфоліо власний журнал VINO! та успішні винні конкурси, а також запускає нові проекти.

На ювілейному Сoncours Mondial de Bruxelles було зроблено ємну презентацію розвитку проєкту. Для спрощення міжнародних комунікацій Сoncours Mondial de Bruxelles все частіше згадуватиметься як CMB. Щороку конкурс CMB проходить у чотири сесії: Rose wine session, Red & white wine session, Sparkling wine session та Sweet & fortified wine session. Деякі сесії проводяться за окремими сортами винограду: Sauvignon Blanc, Vranec та Marselan. Під загальним брендом CMB проходять спеціальні національні конкурси, а також окремі конкурси для специфічних продуктів: Spirit seleсtion та Sake seleсtion.

Два нові проєкти CMB нещодавно стартували в Мексиці. Це Wine Bar by Сoncours Mondial de Bruxelles – перший винний бар, відкритий у Mexico City, який пропонує побокально та у пляшках виключно вина, що є переможцями CMB. Другий проєкт Wine Corner з Concours Mondial de Bruxelles запущено у партнерстві з United Airlines: у першому терміналі міжнародного аеропорту Мехіко пасажири United Airlines можуть вибрати вина та спиртні напої з винної карти, складеної з продуктів-переможців CMB.

За такої бази цілком логічно, що наступний Сoncours Mondial de Bruxelles 2024 відбудеться в Мексиці, в Ґуанахуато. Нова приймаюча країна була яскраво анонсована під час останньої дегустаційної сесії та ланчу зі стравами національної кухні та винами Мексики.

Сoncours Mondial de Bruxelles став місцем зустрічі зі старими друзями та партнерами Drinks+, а також із членами ком’юніті Wine Travel Awards. Ми були раді вітати Thomas Brandl, Per Karlsson, Rojita Tiwari, яка стала переможцем WTA 2022-2023 у категорії The brightest journey номінації Food & Wine Influencer, партнерів з Wines of Moldova та багатьох інших.

Результати CMB дають привід привітати номінантів WTA. Серед власників золотих медалей такі компанії як Zlaten Rozhen, Болгарія – два золота; Armenia Wine Factory та Gevorkian Winery, Вірменія; Vinaria Purcari, Молдова – десять золотих медалей!

Ювілейний Сoncours Mondial de Bruxelle, Red & white wine session відкрив нові імена на винній карті світу: Індія здобула своє перше золото, лави медалістів поповнили Казахстан та Албанія.

Всі результати конкурсу тут

Наступна сесія Sparkling wine session відбудеться з 1 по 3 червня у Кампанії, Італія.

Concours Mondial de Bruxelles (СMB) був заснований у 1994 році Луї Аво (Louis Havaux). З 2006 року конкурс подорожує виноробними регіонами різних континентів і встиг побувати, зокрема, в Лісабоні, Бордо, Палермо, Люксембурзі, Гімарайнші, Братиславі, Егле, Пекіні та Брно. Concours Mondial de Bruxelles відзначив свій 30-й ювілей у м. Пореч, Істрія, Хорватія, де було організовано масштабний […]

Cuvage Winery

Tel.: +39 0144 371600
Email: info@cuvage.com
Web: http://www.cuvage.com
Address: Stradale Alessandria, 90, 15011 Acqui Terme (AL) – Italia


Cuvage Winery заснована у 2011 році в місті Акві Терме, що в провінції Алессандрія. Це молода виноробня, але розташована в унікальному теруарі – колисці італійських ігристих вин преміум-класу.

Cuvage Winery

Винороби компанії створюють елегантні, свіжі ігристі вина, здатні підкорити з першої миті, саме тут створили ароматне ігристе вино ASTI Spumante Acquesi, яке було визнане найкращим в конкурсі Champagne & Sparkling Wine World Championships.

Cuvage Winery

У Cuvage Winery розробили Cuvage des Artistes – проект, який поєднує фірмове вино Cuvage з мистецтвом і благодійністю, де прибуток йде на медичні дослідження. Роботи художників можна побачити на сайті, а також вони прикрашають етикетки пляшок.

Tel.: +39 0144 371600 Email: info@cuvage.com Web: http://www.cuvage.com Address: Stradale Alessandria, 90, 15011 Acqui Terme (AL) – Italia Cuvage Winery заснована у 2011 році в місті Акві Терме, що в провінції Алессандрія. Це молода виноробня, але розташована в унікальному теруарі – колисці італійських ігристих вин преміум-класу. Винороби компанії створюють елегантні, свіжі ігристі вина, здатні підкорити […]

X
Украина