Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Греція

Греція увійшла в ТОП-20 найкращих винних дестинацій світу

26.01.2023, Новини

Згідно рейтингу, опублікованому австралійським відділенням компанії Compare the Market, Греція зайняла почесне місце серед двадцяти країн, які визнані найкращими для винного туризму.


Compare the Market, що працює з 2006 року, став одним із найпопулярніших веб-сайтів порівняння цін у Великій Британії та Австралії.

Опитування та підсумковий рейтинг об’єднали дані зі списку споживання вина Statista, а також інформацію, зібрану OIV та пошуковою системою Wine-Searcher.

Греція зайняла 18 місце в списку найкращих винних напрямків світу, 13 місце – за кількістю сортів (220), а за виробництвом вина (в гектолітрах) – 15 місце. Країна також увійшла до десятки найкращих європейських винних напрямків. Світовий список очолили Франція, Італія та США, а Австралія та Іспанія завершили топ-5.

«Огляд виноградників і насолода келихом вина – це лише один із чудових способів познайомитися з культурою країни», – сказав Адріан Тейлор (Adrian Taylor), генеральний менеджер із загального страхування comparethemarket.com.au.

Серед інших відомих виробників вина, які посіли високі позиції в списку, були Аргентина (9 місце), Чилі (11 місце), Південна Африка (14 місце) та Грузія (15 місце).

«Поряд з домінуючими на ринку вина країнами, такими як Франція, Італія та США, цей індекс показав, що є кілька нових країн, які увірвалися на сцену виноробства», – додав Тейлор.

Яскравим прикладом є випадок з Канадою, яка посіла 13 місце в списку завдяки створенню ice wine (крижаного вина), яке виробляється з винограду, що був заморожений на лозі. Такий метод застосовують також в Німеччині та Австрії.

Археологічні дані свідчать про те, що вино виготовлялється в деяких частинах Греції вже понад 4000 років.  Науса, Немея, Мантінія, Самос і острів Санторіні – найстаріші в країні регіони виробництва вина – є дуже популярними серед туристів.

За матеріалами news.gtp.gr

Фото: Wines of Greece

X
Украина