Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Grillo DOC Sicily – амбасадор сицилійського вина у світі

10.05.2024, Аналітика

DOC Sicily Wine Consortium на останньому Vinitaly презентував «феномен Grillo». Доповідь «Grillo DOC Sicily, історія успіху» була в центрі уваги конференції.


Антоніо Ралло (Antonio Rallo), президент DOC Sicily Wine Consortium (Consorzio di Tutela Vini Doc Sicilia), розповів про значне зростання продажів Grillo, як за обсягом, так і за вартістю: «Серед понад 70 місцевих сортів регіону  власне Grillo виділяється як символ зростаючого престижу вин Sicilia DOC, це спостерігаємо як в Італії, так і за кордоном. Це, можна сказати, знак сицилійської енологічної якості на глобальному рівні».

Згідно з даними Nielsen, споживання Grillo повернулося до рівня 2019 року, що спочатку було ознакою сильної стійкості ринку, а потім пішли реальні піки зростання: Grillo зріс на +20% за обсягом, +19% за вартістю та +15 % продажів в упаковці у 2023 році порівняно з попереднім роком, зауважимо – таких значень вино з сицилійського автохтону ніколи не досягало в минулому. Важливі та надзвичайно значні цифри також отримані в результаті аналізу даних, зібраних на німецькому ринку: враховуючи лише продажі GDO (велика роздрібна торгівля), Sicilia DOC вдалося продати майже 3 мільйони пляшок Grillo у цьому сегменті ринку у 2023 році.

Те, що видно з цих даних, є справді показовими цифрами, які говорять про зростання популярності сорту винограду, що заслужив звання беззаперечного головного героя серед автохтонів Сицилії.

Успіх Grillo на внутрішньому та міжнародному ринках є результатом низки цілеспрямованих та багаторівневих стратегій, реалізованих Консорціумом DOC Sicily протягом останніх років. Ці стратегії були спрямовані не лише на популяризацію сорту винограду, а й на сицилійську територію, посилюючи її унікальну ідентичність за допомогою інноваційних та ефективних рекламних заходів. Варто також зазначити, що, з точки зору території, Сицилія сьогодні є одним із ключових регіонів у ландшафті італійських білих вин DOC, демонструючи невикористаний потенціал для Grillo.

Grillo і надалі має потенціал для подальшого розширення своєї присутності як на національному, так і на міжнародному рівнях. Перспективи зростання значні, зокрема за рахунок розширення дистрибуції та збагачення асортименту в торгових точках. Ця розробка не тільки зміцнить роль Grillo як лідера серед білих вин DOC, але й позицію на зовнішніх ринках, де вже демонструються багатообіцяючі ознаки.

Висока якість, сильна ідентичність, цілеспрямовані маркетингові стратегії та ефективна рекламна кампанія: ось елементи, які формують шлях та історію Grillo DOC Sicilia. Історію, якій судилося зберегти свій статус енологічного явища, що відображає здатність передавати традиції водночас втілюючи сучасність, притаманну сицилійському вину.

Досьє D+

Консорціум DOC Sicily був створений у 2012 році з метою представлення вина Сицилії та просування найменування Sicilia DOC, підвищення впізнаваності символічного бренду. Майже 8000 виноробів і близько 500 ботлерів є промоутерами контрольованого найменування походження, що є вагомим внеском для представлення кращих сицілійських вин, а також для поліпшення та захисту виробництва вина на острові. Система Sicilia DOC забезпечує стійку досконалість: багато з понад 24 тисяч гектарів виноградників тут вирощуються відповідно до правил сталого виноградарства Фонду SOStain Sicilia.

Фото: @ConsorzioDocSicilia

X
Украина