Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Italian Taste Summit

Italian Taste Summit – нові можливості і перспективи

11.05.2022, Вино

Впродовж двох днів, 13 і 14 квітня, озеро Гарда знову стало місцем зустрічі винних експертів, байєрів і винних журналістів з усіх куточків Європи, США, Азії та Близького Сходу, які приїхали відкрити для себе нові італійські вина, щоб принести ці відкриття, знання та історії до своїх рідних країн і паралельно зробити свій внесок у створення загального комьюніті. Серед цих представників винного світу була і Вероніка Бусел – керуючий партнер WTA.

Italian Taste Summit

П’ятий Italian Taste Summit було організовано виноробнями Masi Tenuta Canova (Лацизе, Верона) та Le Possessioni Serego Alighieri (Сант’Амброджо ді Вальполлічелла, Верона), які історично мають тісні зв’язки з Гарда та Вальполічелла.

Italian Taste SummitСлід зазначити, що захід Italian Taste Summit закритий для публіки, потрапити на нього можуть  лише оператори ринку і лише за запрошеннями, які були підтверджені заздалегідь. Концепцією та організацією заходу займалася команда італійських та іноземних професіоналів з агенції Wine Global Aspect Miro & Co. під керівництвом провідної персони винного світу Джоанни Міро. Головним партнером Саміту став місцевий банк Crédit Agricole FriulAdria – банківський партнер, що спеціалізується на послугах для ланцюжків постачання вина.

Italian Taste Summit

Під час Italian Taste Summit 2022 найвідоміші національні виробники вина продемонстрували свої найкращі та новітні вина, поділилися яскравими історіями та стратегіями – і все це в прекрасній атмосфері чарівного Serego Alighieri Tenuta, маєтку у Вальполічеллі, що має давні історичні, культурні та виноробні традиції, що нараховують більш ніж 650 років.

Italian Taste Summit

50 найкращих виноробень Італії, серед яких Masi Agricola, Endrizzi, Maeli, Onepiò, Ermacora, Panizzari, Ronco Margherita, Briziarelli та багато інших, у приватній та стильній атмосфері зробили все можливе, щоб продемонструвати свої сильні сторони та майстерність. Виноробні представили на високому рівні свої регіони та терруар. І це саме те, що вони повинні робити, щоб виділитися в конкурентній боротьбі в постпандемічній реальності! Усі ці кроки фіксували медіа, зокрема наші улюбленці –  La La Wine.

Italian Taste Summit

У середу, 13-го квітня, інтенсивний ранок винних дегустацій і семінарів завершився довгоочікуваною вечіркою Bubble Party в Sala Fruttaio, Masi Tenuta Canova. За меню відповідав шеф-кухар Джакомо Саккетто, який очолює свій ресторан La Cru di Grezzana, розташований за двадцять кілометрів від Верони, а свою кухню він визначає як «вишукану, місцеву, реальну». Його любов і повага до регіону та місцевої продукції були високо оцінені, і разом із класичною зіркою Мішлен, шеф-кухар отримав зелену зірку, яку присуджують ресторанам, що приділяють велику увагу екологічності. Джакомо Саккетто – також шеф-кухар ресторану Masi Wine Experience.

Italian Taste Summit

Меню, тісно пов’язане з регіоном і його сировиною, було створено в поєднанні з кожним із 6 вин: Sauvignon Friuli Colli Orientali DOC di Ermacora, Piancastello Brut Riserva Trento DOC Classic Method від Endrizzi, Party Lugana Doc Spumante Extra Dry від Onepiò, Dilì Moscato Giallo Igt Veneto Organic від Maeli, Quaranta Lune VSQ Classic Method Millesimato Extra Brut від Panizzari, а головний шеф-кухар Джакомо Саккетто супроводжував його своєю лекцією. Обід став вінцем гармонії між філософією Саккетто та Галлуцці (Masi) і основоположною ідеєю Italian Taste Summit: «Любов до терруару».

Завершився обід бурхливими аплодисментами гостей на адресу кухаря!

Italian Taste Summit

Після обіду всі гості були розділені на 2 групи, де байєри брали участь в організованих B2B-зустрічах та технічних дегустаціях, а представники винних медіа перейшли до вертикальних дегустацій вин з кращих марочних сортів окремих регіонів та зустрічалися з виробниками. Все це відбувалося в приміщеннях виноробні Serego Alighieri.

Italian Taste Summit

У четвер, 14 квітня, продовжилися B2B-зустрічі та технічні дегустації з гідами винного сектору. Водночас організатори заохочували до діалогу за участі місцевих виробників та всіх зацікавлених сторін, що мало закласти основи для майбутньої співпраці.

Italian Taste Summit

Для Drinks+ та Wine Travel Awards Italian Taste Summit – це подія, наповнена зустрічами, семінарами та дегустаціями, яку ми не могли пропустити, адже це нагода не лише дізнатися про італійське вино та познайомитися з професіоналами, які причетні до його створення, але й знайти нові формати співпраці!

Italian Taste Summit

Під час заходу Вероніка Бусел – керуючий партнер WTA – провела презентацію проєкту Wine Travel Awards та мала розмови з гостями про перспективи винного туризму в постпандемічному світі. Команда WTA готова прийняти на борт нових членів спільноти WTA на другий рік кампанії – 2022-2023!

X
Украина