Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Les Grands Chais de France

Гранди винного світу – разом з Україною!

10.10.2024, Маркетинг Автор: Ольга Тодорюк

В Києві відбулися Дні Les Grands Chais de France 2024 – однієї з найсильніших на сьогодні  корпорацій планети, що об’єднує сотні виробників високоякісного алкоголю.


Компанія Les Grands Chais de France традиційно проводить масштабні заходи, відомі як Дні Grands Chais, в різних країнах Європи. Основна мета цих тейстингів – представити нові позиції портфелю і продукти, на які компанія в даний момент часу робить акцент. Зауважу, що на відміну від більшості, GCF Group свої презентаційні події концептуально не прив’язує до майданчиків виставок, щоб демонструвати гідні вина у відповідній атмосфері. Отже, під час великих форумів, таких як ProWein або Wine Paris, компанія орендує готелі для власних ексклюзивних презентацій, що дозволяє уникнути метушні виставкових площ і представляти роботи в обстановці, гідній грандів. Тож дегустації  Les Grands Chais de France славляться по всьому світу особливою структурованістю і чіткістю організації, і, безумовно, – преміальною якістю власних продуктів. А потрапити на такі івенти, одержавши запрошення, – вважають честю видатні оператори галузі та провідні фахові медіа.

Останнім часом GCF Group провела подібні заходи у Ризі, Варшаві, Белграді, Лозанні, а також у Хорватії, Греції, Німеччині (Мюнхен, Берлін). І ось днями масштабна дегустація GCF відбулася в Україні, в самому центрі Києва. Зрозуміло, в часи, коли значна частина зарубіжних компаній, попри задекларовану солідарність з Україною, намагаються уникати будь-яких активностей, проведення івенту такого рівня від справжнього європейського лідера, була сприйнята українською винною спільнотою як дійсно прояв щирої емпатії та підтримки. Власне, як прояв тієї гідної поведінки, яка відрізняє аристократів будь-якої галузі, справжніх грандів.

Безумовно, складнощі логістики далися взнаки – і якщо в Європі зазвичай на корпоративних презентаціях бере участь в середньому 600-700 зразків вин з портфелю GCF Group, цього разу в Україні – демонструвалося близько 300. Але, як я вже казала, сьогодні українці далеко не все вимірюють в координатах бізнесу. В даному разі, ця дегустація для нас усіх – перш за все символічний знак, що про нас пам’ятають європейські партнери, що наша країна залишається в пріоритеті. Хоча, погодьтеся, 300 зразків на одній дегустації – то далеко не символічна цифра! Завдяки підтримці французького посольства, представництво Les Grands Chais de France в Україні змогло привезти ці зразки до України, зосередивши увагу на позиціях, які ще не представлені на ринку.

Захід Les Grands Chais de France в Києві мав закритий формат, орієнтований виключно на партнерів компанії – тих, хто вже імпортує продукцію або має намір почати. Для нових колаборацій це знайомство з GCF Group стало чудовою можливістю вибрати для своїх пропозицій гідний асортимент кращих європейських вин.

Пані Аліна Бадж-Лещенко, регіональний менеджер компанії Les Grands Chais de France в Україні, на прохання D+ прокоментувала подію:

«Заходи такого формату дають чудову віддачу при роботі з імпортерами. Це закритий захід, орієнтований виключно на наших партнерів. Всі ділові зустрічі були заздалегідь ретельно сплановані, і ми ретельно готуємося до кожної з них, прагнучи показати все те, що може зацікавити саме цього клієнта. Як ви розумієте,  нам є з чого обирати, адже GCF Group є четвертим за величиною виробником вина у світі та номером один в Європі за обсягом обороту. У 2023 році наш загальний обіг склав 1,2 млрд євро. Останніми роками ми навіть обігнали такого глобального виробника як Castel Groupe. Окрім Франції (південь країни, Ельзас, Луара, Бургундія та інші, причому від кожного регіону виступили репрезентативно – від 15 до 20 зразків),  у нас є новинки з Південної Африки, Чилі, а також якісні німецькі вина, включно з асортиментом лідерського підприємства Langguth Erben, який GCF Group нещодавно придбала.

Окремо хочу виділити продукти, що презентують найактуальніший тренд у всьому світі – безалкогольні, вина з низьким вмістом алкоголю та вина ароматичні з низьким вмістом алкоголю. Ми також у цьогорічній презентації робимо акцент на класиці – добрих старих винах з Бордо».

Тетяна Брозенець, представник Les Grands Chais de France в Україні, відкрила деталі підготовчого процесу: «Підготовці до кожної зустрічі ми традиційно приділяємо найбільше уваги. На момент події ти повинен знати, що саме варто показати імпортеру або дистриб’ютору за короткий проміжок часу. Чіткий таргетинг кожної пропозиції – це запорука рівня, гідного реноме  GCF Group. І зрештою – того успіху, якого досягаємо. Саме дякуючи продуманій підготовці нашої команди зворотний зв’язок завжди позитивний. Після заходу в обов’язковому порядку ми одержуємо не лише подяки від імпортерів, але й нових партнерів, які, дякуючи цим зустрічам, вирішили розширити нашими пропозиціями свій асортимент».

D+, дякуючи особистому запрошенню від пані Аліни Бадж-Лещенко, також долучився до цьогорічної дегустації, отже ми змогли наочно переконатися у вищих стандартах, за якими працює представництво Les Grands Chais de France в Україні.  Наш респект тій ретельності, з якою їм вдалося в умовах військового часу підібрати необхідний асортимент, зібрати та доставити зразки, а потім так чітко і вивірено весь цей глобальний масив вин супроводжувати необхідною кількістю інформації, весь час спілкуючись з запрошеними операторами ринку. То була колосальна робота! Окремо відзначимо волонтерів, які допомагали на заході: Євгена Зиневича, Тетяну Доридор та Аллу Лобанову.

Відверто кажучи, хоча журналістів D+, які регулярно беруть участь в масштабних тейстингах в рамках міжнародних виставок та конкурсів, важко здивувати, на цей раз запропонований асортимент трошки спантеличив. Але роки професійного загартування взяли своє, тож спробую виділити принаймні кілька редакціних фаворитів.

Cremant D’Alsace Black Tie Brute – елегантне ігристе вино з Ельзасу, яке відрізняється своєю витонченою текстурою і приємною свіжістю. Це вино є ідеальним вибором для урочистих подій завдяки своїй вишуканості та збалансованості.

Klipfel Blanc de Noirs – чудове ігристе вино з білих сортів винограду, яке приваблює насиченою ароматикою та бадьорими фруктовими нотами. Воно відмінно поєднується з легкими закусками та підходить для приємного аперитиву.

De Montgueret – ще один яскравий приклад якісного ігристого вина, яке вражає глибиною смаку. Воно має розкішний букет та шовковистий смак, що робить його фаворитом серед поціновувачів ігристих вин.

Серед білих та рожевих вин слід виділити легкі та ароматні вина з Côtes-de-Gascogne, які, на жаль, на наш погляд, досі недооцінені українськими споживачами. Вина від виробника Dominique Baud відрізняються свіжістю, фруктовими ароматами та делікатними квітковими нотками, роблячи їх ідеальним вибором для романтичних вечорів.

З червоних вин я б виділила для вечірок цієї осені Corbières Chateau Carbonac та Chateau Avalon. Вони пропонують багатий смак із нотами темних ягід, спецій та дуба. Ці вина прекрасно доповнять м’ясні страви та сири.

Звичайно, під час дегустації не обійшлося без вин від Langguth Erben – номінанта премії Wine Travel Awards та давнього партнера медіа групи Drinks+. Вина цього бренду відомі своєю якістю та універсальністю.

Також особливу увагу привернули цікаві позиції, що поєднують у собі нові та незвичні смакові рішення. Одним із таких вин є Coffee Cado Pinotage. Це вино, виготовлене з південноафриканського сорту Pinotage, відзначається унікальними кавовими нотами, що додають глибини та несподіваних ароматичних відтінків. Поєднання стиглих фруктів із відтінками кави робить це вино чудовим варіантом для шанувальників оригінальних і сміливих винних композицій.

Не менш захоплюючим знайомством на цьогорічному тейстингу стало Sunset Creek Zinfandel, червоне вино з Каліфорнії. Це вино поєднує в собі яскраву фруктовість, ягідність – із відтінками чорної вишні, малини та сливи – та насичені пряні ноти, такі як перець, кориця і ваніль. Sunset Creek Zinfandel відзначається багатошаровістю, що створює складний і гармонійний смаковий профіль. Це видатне вино ідеально підходить для поєднання з м’ясними стравами або в якості самостійного напою для особливих моментів.

Тейстинг Les Grands Chais de France в Києві став одним з тих неймовірних івентів, залишаючи які, кожен винний журналіст жалкує про дві речі: що його сил не вистачило вдумливо продегустувати кожен представлений зразок і друге – що в жодному дописі неможливо передати ту насолоду.   

__________________________

Досьє D+

GCF Group – No1 експортер вина та спиртних напоїв у Франції та No4 у світі

Головний офіс GCF Group розташований у Петерсбаху, Ельзас, що стратегічно ставить її в саме серце Європи. Маючи понад 3 580 членів команди, Група досягла обороту в 1,3 млрд євро у 2022 році, 80% з яких було експортовано до понад 178 країн. Таким чином, GCF підтверджує свою позицію провідного експортера вина у Франції та посідає четверте місце серед світових виробників вина та алкогольних напоїв.

X
Украина