Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Magnet of the region – Shumi Winery. Дегустація вин на London Wine Fair

19.07.2022,

Shumi Winery – переможець WTA 2021-2022 в номінації Enogastronomic Events, категорія Magnet of the region, яку оцінював Роберт Джозеф, британський винний експерт, редакційний консультант Meininger’s Wine Business International. Вина Tsinandali Iberiuli, Mukuzani Iberiuli та Saperavi Qvevri Iberiuli від цього виробника були представлені на London Wine Fair під час First Wine Travel Awards та на спільному стенді Drinks+ і Wine Travel Awards протягом трьох днів виставки. 


Shumi Winery розташована в історичному регіоні грузинського виноробства Кахетії, в селищі Цинандалі. Концепція, яка була основою компанії з 1997 року, зосереджена не тільки на якісному виробництві, але й на відновленні забутих традицій, посадці виноградників у контрольованих мікрозонах, пошуку та відновленні генофонду грузинської лози. 

Tsinandali Iberiuli – преміальна лінійка виноробні Shumi. Для виготовлення цих вин на винограднику використовується метод Green Harvest. З липня по серпень з лози знімають 30-70% грона, в результаті чого отримують виноград найвищої якості. Після збору винограду для виробництва використовується тільки виноградний сік першого віджиму. Вино виготовляється з 85% винограду Ркацителі і 15% Кахурі Мцване, який вирощується в Кахетії, мікрозоні Цинандалі, власному теруарі Shumi Lamaria. Це легке зеленувато-жовте вино має неповторний аромат тропічних фруктів та груші. Смак оксамитовий і збалансований з приємною кислинкою і тривалим посмаком. Добре поєднується з морепродуктами, білим м’ясом і напівтвердим сиром.

Mukuzani Iberiuli – вино виготовлене зі 100% винограду сорту Сапераві, вирощеного в Кахетії, мікрозона Мукузані, власний терруар Shumi Vineyard Of Queen. Вино витримувалося в бочках з французького дуба 8 місяців. Вино темно-гранатового кольру має інтенсивний аромат ягід, тютюну, ванілі та фіалки. Смак ніжний, з оксамитовими танінами, повним тілом і тривалим посмаком. Добре поєднується з червоним м’ясом, смаженим на грилі, сосисками, витриманим твердим сиром.

Saperavi Qvevri Iberiuli – червоне сухе вино квеврі. Вино виготовляється зі 100% винограду Сапераві, вирощеного в Кахетії, мікрозона Напареулі, власний теруар Shumi Satrabakho. Для виготовлення вина використовується старовинний грузинський традиційний метод квеврі, після чого вино витримується в бочках з французького дуба протягом 6 місяців. Вино темно-гранатового кольору має добре виражені аромати прянощів і фіалки. Вино має повне тіло, м’які, округлі таніни та тривалий приємний посмак. Чудово поєднується з червоним м’ясом на грилі та витриманим твердим сиром.

Продукція Shumi Winery експортується більш ніж у 32 країни світу та має понад 450 найвищих нагород на престижних міжнародних конкурсах. Shumi – перша компанія в Грузії, яка виробляє біовино і використовує біодинамічний метод догляду за виноградом. Також вперше в історії грузинського виноградарства тут був застосований метод green vintage. Shumi бере участь у міжнародному проєкті, спрямованому на популяризацію за кордоном традиційного грузинського способу виготовлення вина в квеврі, який був включений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 2013 році.

За участі Shumi Winery в  Plumpton College у Великій Британії було створено Qvevri Cellar Museum. Автор багатьох інновацій і винаходів Shumi також пропонує широкий асортимент вин Qvevri. Наприклад, тут створили ігристе вино Qvevri Shobili, поєднавши 8000-літні традиції грузинського виноробства і 400-літнє виробництво шампанського, а також Barbale – єдине в світі крижане вино, вироблене в квеврі зі 102 сортів винограду з виноградників Shumi Collection.

X
Украина