Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin

Музей вина та гастрономії починає роботу в Бургундії

29.04.2022, Новини

Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin, що будувався більш як 10 років, нарешті відкриває свої двері для відвідувачів.


У самому серці Бургундії – її столиці Діжоні – скоро запрацює музей, присвячений вину та гастрономії: урочисте відкриття споруди площею 1750 м² заплановане на 6 травня.

Організатори очікують, що музей, який за 10 років залучив інвестиції у розмірі 250 млн євро, будуть відвідувати більш ніж мільйон відвідувачів щороку. Нова локація покликана збільшити потік ено- та гастротуристів до регіону, адже вона розташована поблизу кращих виноградників Бургундії та знаменитого туристичного маршруту des Grands Crus, а музейний льох Cave de la Cité буде готовий запропонувати більш ніж 250 зразків вин на розлив.

Серед можливих опцій також дегустаційні сесії від винної школи École des Vins, на яких будуть представлені як вина з усього світу, так і знаменита продукція виноробів Бургундії. Гості також зможуть відвідати кулінарні курси, ресторани, кінопокази, чотири виставкові зали, у тому числі павільйон, присвячений таємницям французької випічки, який було створено за допомоги знаменитого кондитера зі світовим ім’ям П’єра Ерме (Pierre Herme).

Та це не всі гастрономічні локації музею: свої двері для охочих відкриє кулінарна школа Ferrandi Paris, яка проводитиме майстер-класи англійською мовою, а ресторан вишуканої кухні La Table du Chef на чолі з французьким шеф-кухарем та володарем трьох зірок Мішлен Еріком Пра (Eric Prat) запропонує кращі страви регіональної кухні.

На території музею також працюватиме спеціалізований книжковий магазин, в якому буде представлений широкий асортимент видань, присвячених французькому виноробству та гастрономії.

Музей Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin, до якого з Парижу можна дістатися потягом за півтори години, матиме свій чотиризірковий готель, в якому за рік організатори анонсують появу басейну, спа-центру та власного ресторану.

Фото: instagram.com/destinationdijon

X
Украина