Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківЗа даними Національного сільськогосподарського кооперативу виноробства, обсяг виробництва вина в Греції минулого року зріс на 8,13%.
У жовтні 2021 року European Commission прогнозувала зниження виробництва вина у всіх країнах-членах ЄС на 13%. Зокрема, посилаючись на несприятливі погодні умови, European Commission передбачила падіння врожайності в Греції на 25,09%, припустивши, що по всій країні буде вироблено лише 1 696 000 kl вина. Очікувалося, що коливання температури протягом літа – від різкого похолодання до спеки – завдадуть істотних збитків винограду.
Проте, всупереч прогнозам, загальний обсяг виробленого вина у Греції збільшився, досягнувши 2 468 945 kl. Майже дві третини цього виробництва склало вино без захищеного географічного зазначення. 16,94% (415 886 kl) становило вино з захищеним географічним зазначенням.
Грецьке виноробство різноманітне, по всій країні з’являються нові методи та традиції, наприклад, у місті Наусса винороби занурюють пляшки в річку Арапіцу, називаючи це «водним льохом». Місцеві сорти винограду, такі як Xinomavro, порівняно нещодавно привернули до себе міжнародну увагу. Xinomavro іноді порівнюють з Nebbiolo через його здатність розвивати згодом складні землісті аромати. Винороби витримують вино у «водному льосі» з метою досліджувати вплив такого процесу на глибину смаку вина.
Також у Греції зростає експорт вина. Згідно з даними European Commission, у 2020/21 міжнародну торгівлю грецьким вином було оцінено у 31 590 000 євро порівняно з 25 000 000 євро у 2018/19 році. Впродовж 2019/20 – у роки пандемії – експорт трохи скоротився, але у вартісному обчисленні сягнув 22 400 000 євро.
Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: commons.wikimedia.org, internationalliving.com