Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

семінар

Освіта для малих виноробів за підтримки #EU4Business: успішний досвід

26.07.2023, Новини

У межах програми EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини 15 та 16 липня в Києві відбувся семінар «Економіка малої виноробні. Ведення документообігу та звітності у виноробному бізнесі» — перший із серії освітніх заходів, що мають на меті допомогти малим виноробам у становленні та сталому розвитку їхнього бізнесу. Такий задум реалізовується за ініціативи Громадської Спілки «Асоціація Крафтових Виноробів України».


За відгуками учасників, спікерів та організаторів семінар був надзвичайно ефективним та успішним. Загалом захід відвідали 50 людей офлайн та більше 20 людей долучилися до онлайн-трансляції. 

Протягом двох днів семінару з лекціями та практичними порадами виступили 8 спікерів, включно з  найкращими вітчизняними експертами з бухгалтерії, документообігу, оподаткування, юридичних питань та співпраці з грантовими організаціями. До події в ролі експерта також долучився Ігор Марчук — народний депутат України, Голова підкомітету взаємодії держави і бізнесу та інвестицій, автор законопроєкту №9030 «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення господарської діяльності малих виробництв виноробної продукції».

Важливим гостем семінару став зірковий спікер  — Тім Ханні (Tim Hanni / США), MW, CWE, міжнародний експерт, викладач авторського курсу з винного бізнесу в Академії вина Долини Напа, Університеті штату Вашингтон та Університеті Лінфілд (Орегон). Його лекція проходила у форматі онлайн і була зосереджена на практичних питаннях, що стосувались економічних розрахунків ефективності малої виноробні.

Учасники семінару — винороби, власники малих та середніх підприємств, ресторатори, сомельє — отримали деталізовані поради від експертів стосовно нагальних питань: як легалізувати виноробний бізнес та отримати ліцензію, як коректно подавати звіти до податкової інспекції та яких помилок потрібно запобігти, як змінюється законодавство у виноробній галузі та як реагувати на ці зміни, як залучити грантові кошти та інвестиції та як заздалегідь розрахувати ефективність інвестицій. Ці та інші нюанси, висвітлені під час заходу, допоможуть їм структурувати бізнес та налагодити зрозумілі й конструктивні стосунки з державою, партнерами, інвесторами тощо.

Євгенія Ніколайчук, відома винна експертка, співорганізаторка заходу, відзначає успішність у поєднанні офлайн та онлайн формату: «Ми зібрали учасників практично з усіх куточків України, що є безсумнівною ознакою успіху, зважаючи на складності воєнного часу. Живе спілкування, гарячі дискусії, обмін досвідом є надзвичайно важливими для всіх, хто працює у виноробній сфері, як і в будь-якій іншій. Чудова можливість доєднатись до онлайн-трансляцій семінару стала додатковим бонусом для тих підприємців, котрі не змогли відвідати захід особисто. Також дуже ефективною вважаю синергію потужної вітчизняної експертизи з найкращою міжнародною практикою. Ми обовʼязково й надалі залучатимемо відомих західних експертів до наших заходів».

«Виноробна галузь України активно розвивається, тож ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України» докладає всіх зусиль, щоб підтримати цей процес і допомогти виноробам працювати максимально ефективно. Ми розуміємо важливість бізнесових знань та практичних навичок як для тих малих виробів, котрі лише починають власний бізнес, так і для тих, хто вже кілька років працює в цій галузі. Тож і надалі ми формуватимемо наші освітні заходи, зважаючи на ці потреби,», — коментує Світлана Цибак, голова Асоціації.

ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України» спільно з Wines of Ukraine та EU4Business вже розробляють програму наступного заходу. Про дати, тему та наповнення заходу організатори повідомлять додатково.

Інфодовідка

Освітні заходи проводяться в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua.

Організатор заходу – ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України».

Зміст публікації та семінару є виключною відповідальністю ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП

X
Украина