Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

експорт італійського вина

Падіння та зростання експорту італійського вина

24.12.2022, Новини

За даними Національного інституту статистики Італії (ISTAT), експорт італійського вина у світі зріс у перші 8 місяців 2022 року, проте на азіатському ринку – він різко скоротився.


Традиційні ринки італійського вина – Європа та США, перші 8 місяців 2022 року, показали значне зростання. Експорт у США зріс на 9,3% до 1,27 млрд євро, постачання італійських вин до Франції, Німеччини та Австрії, згідно ISTAT, зросло завдяки стабільному попиту.

За даними Національного інституту статистики Італії експорт італійського вина з січня по серпень поточного року зріс ї в Україні, навіть не дивлячись на викликану російською військовою агресією енергетичну кризу та інфляцію: експорт італійського вина в Україні зріс до 5 млрд євро, збільшившись у річному вирахуванні на 12,1 %.

експорт італійського вина

Азія порушила тенденцію зростання. Експорт до материкового Китаю за перші вісім місяців упав на 14,9% порівняно з тим же періодом минулого року і становив 693 млн євро. Причина – жорстка політика Китаю щодо Covid, у країні продовжують пригнічувати імпорт та впливають на споживання всередині країни.

З іншого боку кордону, у Гонконгу, відсутність туристів і падіння попиту з боку місцевих споживачів також призвели до скорочення експорту італійського вина: постачання скоротилося на 11,3% та склало 17,1 млн євро. На південнокорейському винному ринку Азії, що швидко росте, італійський експорт впав на 3,9% до 52,7 млн євро.

Проте, в Японії імпорт італійських вин за цей період зріс на 27,7% до 137,5 млн євро.

Джерело: vino-joy.com
Фото: winenews.it, winescholarguild.org

X
Украина