Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Перше в світі вино, витримане в мармурі

01.12.2022, Новини

Мінеральне, унікальне і дуже дороге вино виробляє виноробня Fuori Mondo з Версілії (Тоскана) в амфорах з  мармуру, видобутого в Апуанських Альпах.


Ідея унікального експерименту – створити перше червоне вино, витримане в мармурі, – виникла у бельгійського (але італійського походження) виробника Олівера Поля Морандіні, власника невеликої виноробні з 10 гектарами виноградників Fuori Mondo у Версілії. 

У 2019 році, в розпал карантину, друг Олівера шеф-кухар Янік Аллено, власник ресторану Ledoyen, відзначеного трьома мішленівськими зірками в Парижі, запропонував ідею використовувати мармур у виноробні, і Морандіні підхопив її. 

За підтримки підприємця Паоло Карлі, власника Henraux, історичного кар’єру поблизу міста Лукка, було виготовлено дві амфори, кожна ємністю 17,5 гектолітрів. Іх створили з 35-тонної брили мармуру, видобутої з Монте-Альтіссімо, в Апуанських Альпах. Це місце, відоме тим, що з XVI століття постачає дорогоцінний мармур для будівництва церков і творів мистецтва по всьому світу. 

В цих унікальних амфорах протягом двох років тривала витримка сорту Каберне Совіньйон Морандіні. Потім був тривалий період вивчення, щоб зрозуміти взаємодію між двома матеріалами та привести їх до гармонії, коли мармур розширює вино, надаючи йому неймовірний «телуричний» вимір.

Наразі вино Fuori Marmo випущено обмеженим тиражем із 120 магнумів і 80 подвійних магнумів, щойно представлених у Парижі. Пляшки будуть продаватися за ціною 1000 євро за штуку. Але це ще не все: мармурові амфори – вагою 2 тонни кожна – також будуть випущені на ринок у 2024 році компанією Hernaux. Ціна приблизно 100 000 євро, але такі амфори розраховані практично на вічність.

За матеріалами winenews.it

X
Украина