Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

бургундські вина

Попит на бургундські вина 2022 року перевершив очікування

07.02.2024, Аналітика

У новому звіті Liv-ex йдеться про те, що запит покупців на бургундські вина en primeur 2022 року значно перевищив початкові прогнози експертів. Трейдери вважають, що ключовими факторами зростання попиту є «похвала критиків та мінімальне зростання цін».


«Ще надто рано судити про всю кампанію Burgundy 2022 en primeur, але станом на зараз вона пройшла краще, ніж трейдери наважилися б представити наприкінці минулого року», — йдеться в новому звіті Liv-ex.

Урожай 2022 року в Бургундії перевищив попередній і отримав високі відгуки від провідних критиків, у тому числі Чарльза Кертіса MW (Charles Curtis) з Decanter у його докладному звіті «Бургундія 2022».

Бургундський байєр і директор британської компанії Flint Wines, що спеціалізується на винах Бургундії, Італії та США, Джейсон Хейнс (Jason Haynes) заявив, що «на початку січня фахівці, які працюють з приватними клієнтами, помітили велику кількість передплатників на попередні релізи ще перед початком офіційної кампанії».

«Схоже, що якість урожаю здобула перемогу над побоюванням щодо стану економіки. Деякі винороби виготовили найкращі вина, які вони колись виробляли, у свою чергу нові колекціонери не хотіли втратити таку можливість», – додав Хейнс.

бургундські вина

В останні роки зростання цін стало предметом серйозних дискусій. Деякі бургундські виробники змушені були підвищити ціни на невеликий урожай 2021 року, щоб покрити витрати; у грудні 2023 року кілька торговців припустили, що, найімовірніше, ціни залишаться стабільними протягом кампанії врожаю 2022 року.

У звіті Liv-ex йдеться: «Схоже, що загалом виробники прислухалися до ринку та звели зростання цін до мінімуму». Далі у звіті зазначено, що «невелика частина виробників (приблизно 10%) знизила свої ціни у річному обчисленні, близько 40% виробників незначно підняли їх, що у деяких кварталах ускладнило продажі».

Проте трейдери зберігають оптимізм щодо продажів вінтажу 2022 року, незважаючи на те, що вони можуть йти повільніше, ніж це відбувалося останніми роками.

Аналізуючи перспективи, Liv-ex ставить під сумнів стабільність поточних цін, оскільки вінтаж Бургундії 2023 року, випуск якого запланований на початок 2025 року, має відносно великий обсяг, а покупці вишуканих вин налаштовані обережно.

Експерти констатую зниження цін на елітну Бургундію на вторинному ринку.

Субіндекс Burgundy 150 від Liv-ex Fine Wine 1000, який відслідковує динаміку цін деяких вин Grand Cru, упав на 17,4% з моменту досягнення піку в жовтні 2022 року. До цього – протягом п’яти років, спостерігалося його зростання на 22%.

Ці різкі коливання були не такі помітні для доларів США та Гонконгу.

Джерело: decanter.com
Фото: decanter.com, britannica.com/place/Burgundy

X
Украина