Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківЦьогорічне гастро-шоу в Києві пройшло під такою назвою.
Івент, організований компанією Hoteliero, зібрав усіх, хто прагне повернути до життя призабуті гастрономічні скарби нашої країни, збагативши їх сучасними підходами та адаптувавши до сьогодення. Drinks+ готовий розповісти, як пройшов цей видовищний форум, на якому зібралися провідні шеф-кухарі та ресторатори із різних куточків України, які працюють під гаслом «Зробимо українську кухню впізнаваною в світі!».
Програма шоу була напрочуд насиченою та цікавою – панель виступів складалася з більш як десятка сетів, в кожному з яких виступали по двоє спікерів, що висвітлювали одну тему або взаємопов’язані аспекти. Поважні шефи презентувати свої страви під невблаганним поглядом модератора Сергія Калініна.
Їсти як козаки
Старт програми був яскравим, колоритним та максимально автентичним, адже що може бути більш «українським», ніж запорізькі козаки? Тому на сцені разом із спікерами – Віталієм Гуралевичем, співвласником та бренд-шефом ресторації «Хата» у Чернівцях, та Миколою Осіповим, шеф-кухарем ресторану MIMMO (м. Запоріжжя), що висвітлювали тему козацької кухні – з’явилися справжні козаки з Хортиці. Ці «помічники» шефів допомагали своєю гострою шаблею розрізати кабачки, а гострим язиком – розважати аудиторію. Доки козаки показували свою майстерність володіння зброєю, танцюючи бойовий гопак, шефи встигли приготувати кілька козацьких страв – коржі загреби з саламахою та пастушими травами, похідний малай, щербу з осетрини та дику качку з молодим холодником та рибним соусом саламур.
Серце в глині або як здивувати гостя
Естафету підхопили Віктор Тимчишин та Олексій Повторейко. Маючи більш ніж 25-річний досвід роботи, шеф-кухар ресторанів Guramma Italiana та Guramma Asia Віктор Тимчишин знає, як здивувати гостя, один з варіантів – це незвична подача. Наприклад, таку прозаїчну страву, як теляче серце, шеф пропонує не тільки запікати в глині, а й подавати в глиняній тарілці в формі того ж таки серця. А для приготування вареників з ягодами пан Віктор замість тіста використав … солодку вату, запевняючи, що ця страва точно прийдеться до смаку малюкам. Не знаємо про дітлахів, а ось модератор Сергій Калінін, який скуштував ці незвичні вареники, висловив своє захоплення вигуком «Вау!» – сподіваємося, що це означало «смачно».
Олексій Повторейко цього року став співзасновником та шеф-кухарем ресторану «НАЖИВО», тому, готуючи мільфей із зайця з капустяним пюре та борщ з фаршированими голубами, він ділився своїм досвідом в справі відкриття ресторану без захмарних витрат. Настанова від досвідченого кухаря така: ніколи не здаватися і не зупинятися, бо навіть коли у вас все добре, може бути ще краще! Ми у Drinks+ повністю погоджуємося з таким кредо!
Медуза як національна страва
З наступної пари учасників випав Юрій Ковриженко, який захворів перед початком гастро-шоу, тому ми, на жаль, не почули його виступу про равликів. Отже, його колезі Олексію Александрову з Херсона довелося виступати за двох. Ви ніколи не думали, що національною стравою України може стати чорноморська медуза? А керуючий партнер та шеф-кухар ресторану Oasis Beach Club Олексій Александров не тільки міркує з цього приводу, а й активно просувається на шляху кулінарних експериментів з цим незвичним для нас продуктом. Кухар запевняє, що наші чорноморські медузи не тільки їстівні, а й смачні. Не можемо сказати нічого з приводу смаку цієї страви, але вигляд карпаччо з медузи, що шеф приготував під час своєї розповіді, викликає цілком позитивні емоціі. Ми бажаємо успіхів пану Олексію у його сміливих гастродослідженнях – і хто знає, може, у майбутньому завдяки йому страви з нашої чорноморської медузи стануть не менш (а сподіваймося, й більш!) популярними, ніж японські суші.
Далі буде.
12.11.2024
14.10.2024
07.10.2024
23.09.2024