Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Sparkling Wine Session від Concours Mondial de Bruxelles – захоплює, вражає, дивує

14.07.2022, Новини

На Concours Mondial de Bruxelles відбулося перше змагання, присвячене ігристим винам. У сесії, що проходила в Байрраді (Португалія) 65 міжнародних суддів продегустували майже 1000 ігристих вин. Медалі Silver, Gold, та Grand Gold отримали вина з 23 країн.


Найбільшу кількість заявок на Sparkling Wine Session від Concours Mondial de Bruxelles подали три провідних світових виробники ігристих вин – Італія (291 заявка), Франція (270 заявок) та Іспанія (165 заявок). Їхній експорт ігристих вин становить відповідно 23%, 15% і 7% від загального обсягу експорту в 2021 році та 26%, 35% і 16% від загального експорту вина в 2021 році за вартістю. Приймаюча країна Португалія посіла 4 місце з більшістю заявок із регіону Байррада, де виробляється понад 50% португальських ігристих вин. Бельгія посіла 5 місце за кількістю заявок на конкурс. У 2021 році країна з 29 мільйонами літрів ігристого вина стала найбільш швидкозростаючим експортером в Європейському Союзі.

На першій сесії ігристих вин Concours Mondial de Bruxelles в котрий раз підтвердила досконалість свого виробництва продукція з Шампані. Вина з цього виноробного регіону отримали численні медалі у всіх трьох категоріях, а також нагороду International Revelation Trophy. Міжнародним відкриттям стало шампанське Vincent d’Astrée Brut 1er Cru, що виготовляється із суміші 80% Меньє та 20% Шардоне, включаючи 30–40% вин Reserve. Виноград, з якого виготовлено це вино, походить виключно з ділянок класифікованих Premier Cru. 

З цьогорічних результатів членів журі також вразив неймовірний виступ Sekt з Чехії. Ця категорія ігристих вин у регіоні зростає з кожним роком. Чеські зекти набувають популярності, зокрема, завдяки виробництву, яке все більше орієнтується на традиційний метод. Що стосується сортів винограду, для виготовлення використовують міжнародні сорти, такі як Шардоне або Піно Нуар, а також Грюнер Вельтлінер, Ріванер або Вельшріслінг.

У виноробному регіоні Байррада, що приймав цей конкурс, щороку виробляється приблизно 7,5 мільйонів пляшок. Близькість до Атлантики робить цю місцевість ідеальною для виробництва високоякісних ігристих вин. Пом’якшувальний вплив океанських бризів, спекотні сонячні дні та прохолодні ночі, що забезпечують влітку температурний режим з добовою амплітудою у 20 градусів, дозволяють винограду підтримувати високу кислотність, яка надає свіжості винам. Результати, отримані на конкурсі більш ніж переконливі – це доказ якості ігристих вин Bairrada!

Усі результати тут:  www.resultats.concoursmondial.com

Concours Mondial de Bruxelles вже давно визнано одним із провідних і найважливіших міжнародних винних конкурсів у світі. Споживачі вина знають, що медаль CMB на етикетці  гарантує якість вина всередині пляшки.

 

За матеріалами: concoursmondial.com 

X
Украина