Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

маркування

Стандартизація маркування вин для Європи

19.02.2021, Новини

У ЄС збираються розробити систему маркування харчової продукції, в тому числі виноробної.


Європейський Союз розпочав підготовчу роботу з розробки загальноєвропейської  системи  обов’язкового маркування харчової продукції, з приводу чого Європейська Комісія звернулась до Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA) з проханням  надати наукові  рекомендації щодо цього питання.

Майбутня система маркування має бути обов’язковою для всіх видів харчової продукції, включаючи виноробну. Європейський комітет виробників вина, членом якого є і Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром», підтримує цю ідею та виступає за стандартизацію  маркування  вин,  що продаються в Європейському Союзі. Комітет також закликає відповідні органи ЄС затвердити етикетки нового формату: скорочену версію  стандартних  харчових інформаційних ярликів із зазначенням  лише калорій та етикетку  QR-коду,  яка містила б  посилання на  веб-сайти  виноробних підприємств щодо складу напою.

Щодо впорядкування роботи ринку алкогольної продукції Європейська Комісія також має намір:

  • переглянути законодавство ЄС щодо оподаткування алкоголю та транскордонних закупівель алкоголю приватними особами;
  • контролювати виконання положень Директиви про аудіовізуальні медіа-послуги щодо комерційних комунікацій алкогольних напоїв, в тому числі на платформах обміну відео в Інтернеті, щоб зменшити вплив маркетингу алкоголю на молодь;
  • переглянути політику просування алкогольних напоїв;
  • запропонувати обов’язкове зазначення на етикетках алкогольних напоїв до кінця 2022 року переліку інгредієнтів та інформації про поживність та попереджень  про вплив на стан здоров’я – до кінця 2023 року. Ці заходи були б гарним першим кроком у боротьбі з ожирінням.

За прогнозами, нові правила маркування для всіх вин будуть прийняті вже влітку 2021 року і почнуть застосовуватися до продукції, що потраплятиме в країни ЄС вже з кінця 2022 року.

X
Украина