Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Tbilvino вина

Tbilvino – нова Грузія!

20.01.2022, Вино Автор: Ольга Піневич-Тодорюк

Дегустація кращих зразків компанії Tbilvino пройшла в Києві.


В столичному ресторані Whisky Corner українські винні профі та преса продегустували 12 найкращих зразків від компанії Tbilvino.

Ігор Аделов

Дегустацію проводив винний ентузіаст Ігор Аделов, який вже давно знайомий із продукцією винного заводу, а також є поціновувачем та знавцем тонкощів виробництва та етапів розвитку підприємства. Слід також відзначити, що деякі вина з особистої колекції пана Аделова не представлені в Україні, тож нам випала нагода продегустувати ексклюзив.


Декілька слів про Tbilvino та діяльність підприємства.

Одне з найстаріших підприємств в Грузії створене у 1962 році. Наприкінці 90-х компанію очолили брати Зураб та Георгі Маргвелашвілі. Вони змінили підхід до ведення бізнесу та виноробства і розпочали нову епоху в історії Tbilvino. Орієнтація на якість, новітні підходи у виноробстві, пошук нових смаків та ароматів повели за собою повну реконструкцію, яка закінчилася лише у 2008 році. А вірно продумані бізнес-рішення стали запорукою значної кількісті нагород на міжнародних конкурсах, включаючи Decanter у Лондоні, International Wine and Spirit Competition, International Wine Challenge,  Berlin Wine Trophy.

Tbilvino дегустація

У 2020 році вперше в історії International Wine Challenge червоне грузинське вино Tbilvino Saperavi 2018  стало чемпіоном конкурсу та отримало титул Champion Red Trophy. Наступного року – новий рекорд: 47 нагород на міжнародних конкурсах IWC, Decanter та інших. Нагадємо, в цьому році компанія Tbilvino стала номінантом міжнародної премії Wine Travel Awards у двох категоріях – Must visit та Brand – the Visiting Card of the Country. Тож усі її прихильники мають нагоду підтримати свого фаворита під час голосування, що розпочнеться на сайті з 1 березня.

На сьогоднішній день в Тбілісі розташована головний майданчик з розливу, обладнаний новітнім модерновим оснащенням, де використовуються світові ноу-хау, як наприклад фільтри Cross-Flow, які не потребують заміни, а вино достатньо фільтрувати лише один раз.

Tbilvino ресторан

У 2009 році обсяг експорту Tbilvino займає першу позицію в Грузії, в 2011 Міжнародний інвестиційний фонд надає кредит на купівлю земельної ділянки 40 га в Кварельскому районі, де будується сучасний завод із сучасним обладнанням. У 2014 власники купують виноградники задля створення закритого циклу виробництва. Наразі площа власних виноградників становить 355 га. Вирощуються такі сорти винограду як Сапераві, Ркацителі, Мцване Кахурі, Мцване, Хіхві, Александраулі і Муджеретулі – з останніх на підприємстві прагнуть виробляти не напівсолодкі, а саме сухі вина. Крім того, для деяких вин виноград купується у партнерів.


Дегустаційні нотатки:

Цинандалі 2019 – 85% Ркацителі, 15% Мцване. Свіжий аромат жовтих фруктів, грейпфрута, манго. Легке, питке, гарно збалансоване. Срібло від Decanter та IWC у 2020-му році.

Amber Kisi 2020 – чудове вино у європейському стилі, яскравий аромат мандарина, айви, легке та питке, гарна кислотність.

Tbilvino Ковач

Amber Rkatsiteli 2020 – вино більш спокійне в ароматі та гастрономічне у порівнянні з Amber Kisi, з нотками сухофруктів, айви та кураги.

“Qvevris” Rkatsiteli 2020 – більш насичене в ароматі у порівнянні з винами Amber – курага, мед, спеції. Відчувається традиційний кахетинський метод квеврі.

Tbilvino Qvevris

“Qvevris” Mtsvane – одне з найкращих представлених квеврі. В ароматі пряні нотки, квіти липи, мед, яскрава кислотність, легкий та тонкий посмак.

Saperavi 2019 – в ароматі ярко виражені червоні ягоди, нотки спецій. Приємні збалансовані таніни, довгий посмак. Чудове поєднання ціни та якості.

Mukuzani 2018 – ексклюзив від організатора дегустації. Яскравий аромат з відтінками стиглих лісових ягід та лавру, бархатисті таніни та стійкий посмак.

Tbilvino гості

“Qvevris” Saperavi 2019 – ще один ексклюзив від організатора дегустації. Традиційне сапераві квеврі, в ароматі уварена вишня, смородина, прянощі. Таніни з гарною структурою, фруктовими відтінками та довгим посмаком.

Mukuzani Special Reserve 2014 – вино європейського стилю, розкішний аромат стиглої вишні, ванілі, темного шоколаду та солодких спецій, третинні аромати.

Дякуємо організаторам за яскраву подію та ексклюзивний дегустаційний досвід!

X
Украина