Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

нові правила винного маркування

У Великобританії набули чинності нові правила винного маркування

09.01.2024, Вино

1 січня 2024 року в Сполученому Королівстві набули чинності кілька нових винних реформ, введених урядом, включаючи видалення адрес імпортерів з етикеток вин.


Після громадських консультацій у жовтні 2023 року департамент довкілля, продовольства та сільського господарства (Defra) оголосив, що скасує вимогу до імпортних вин вказувати на етикетці адресу імпортера. На етикетці необхідно вказати лише ім’я та адресу оператора харчового бізнесу (Food Business Operators (FBOs).

Однак, якщо FBOs базуються не у Великій Британії, Нормандських островах або острові Мен, маркування імпортера все одно буде потрібно. Не потрібно перемаркування вина, якщо воно вже було марковане і витримується, вже знаходиться в ланцюжку поставок або якщо воно було розміщене на ринку до 1 січня 2024 року.

У рамках нових правил виробникам англійського ігристого вина більше не доведеться використовувати грибоподібні пробки та фольговані кришки на вузьких місцях, що дасть можливість вибрати простішу упаковку, щоб скоротити як відходи, так і витрати.

Також буде знято обмеження на виготовлення та продаж Piquette – стародавнього слабоалкогольного напою.

Джерело: harpers.co.uk
Фото: dimins.com

X
Украина