Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Bacardi

Україна внесла Bacardi до списку міжнародних спонсорів війни 

16.08.2023, Новини

Таку інформацію від Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) розмістило відоме видання thedrinksbusiness.com. НАЗК включило бермудську компанію до списку міжнародних спонсорів війни, оскільки компанія продовжує вести бізнес у РФ.


Bacardi, одна з найбільших у світі алкогольних фірм, продає свою продукцію в більш ніж 170 країнах, включаючи такі бренди, як Bombay Gin, Grey Goose, Dewar’s, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla та багато інших, а також її флагманський бренд рому.

Слід зазначити, що піісля повномасштабного російського вторгнення в Україну Bacardi пожертвувала українцям 1 мільйон доларів та оголосила про припинення експорту в росію та інвестицій у рекламу, але пізніше ця частина зникла з офіційної заяви. І компанія продовжила постачати свою продукцію до росії на мільйони доларів.

Наразі за рік війни в Україні російський підрозділ Bacardi імпортував товарів на 169 мільйонів доларів, повідомляє НАЗК. Згідно з даними на сайті ФНС РФ, виручка «Бакарді Рус» у 2022 році зросла на 8,5% до 32,6 млрд рублів, а чистий прибуток – до 4,7 млрд, що на 206,5% більше, ніж у 2021 році, і податку на прибуток було сплачено на суму понад 12 мільйонів доларів США. Це достатньо великий внесок в економіку країни-агресорки.

Велика кількість провідних алкогольних брендів залишили росію, останнім з яких був Pernod Ricard у травні. Рішення припинити продажі та дистрибуцію в Росії було прийнято після того, як французька група зіткнулася з шквалом критики після новин про відновлення обмежених поставок горілки Absolut та інших своїх великих міжнародних брендів до росії.

Минулого місяця діяльність своєї російської філії припинила компанія Carlsberg. Власники вже давно мали намір це зробити, але довелося поборотися за контроль над бізнесом, захопленим російською державою, перш ніж вони  змогли здійснити продаж.

Приємно усвідомлювати, що у галузі напоїв багато відповідальних бізнесменів, які попри прибутки відмовляються вести справи з країною, що підступно напала і веде криваву війну проти України.

X
Украина