Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Venissa

Venissa

15.07.2023, Винні дороги

Tel.: +39 041 527 2281
Email: info@venissa.it
Web: www.venissa.it
Address: Fondamenta S. Caterina, 3, 30142 Mazzorbo Venezia, Italy


Виноробня Venissa народилася у 2002 році, після того, як Джанлука Бізоль (Gianluca Bisol) побачив на острові Торчелло невеликий виноградник… Після повені 1966 року виноробна історія Венеції була втрачена, саме тому Джанлука Бізоль здивувався виявивши тут уцілілі автохтонні лози Dorona di Venezia.

Venissa

Після довгих бесід із власницею виноградника, історичних та агрономічних досліджень з командою агрономів та знавців лагуни, спілкування з фермером, який виробляв невелику кількість вина у лагуні, мрія Джанлукі збулася, він зайнявся виноробством на острові Маццорбо, почавши обробляти стародавню лозу Dorona di Venezia. У 19 столітті ця виноробня належала Аугусто Скарпа (Augusto Scarpa), він був одним із перших італійських енологів, які здобули вищу освіту в 1901 році в Конельяно. Але існування виноробні закінчилося в 1966 році…

Gianluca Bisol

Джанлука Бізоль (Gianluca Bisol)

Про виноробство Бізоль знає не з чуток, його сім’ї належить виноробня у Вінето (Вальдобб’ядене). Сім’я виробляє Просекко протягом століть, і весь виноград походить із власної землі, що є надзвичайною рідкістю в регіоні.

Venissa

У 2010 році на виноробні було зібрано перший урожай і вироблено 4880 пляшок Venissa – одне з найпопулярніших білих вин у світі. Довга мацерація призводить до прекрасної структури та довголіття цього унікального вина, яке демонструє мінеральність та йодований терруар Венеції. Пляшку Venissa виготовляють із муранського скла.

Venissa

У 2011 році з’явилося Rosso Venissa, виготовлене з виноградників Merlot та Cabernet Sauvignon, які ростуть на сусідньому острові Санта-Крістіна, а в 2013 році – Rosso Venusa.

Venissa

На території виноробні працюють два готелі, остерія та ресторан вишуканої кухні, відзначений зіркою Michelin та Зеленою зіркою Michelin.

Сім років тому, разом із виноробом Елізою Ділаванцо (Elisa Dilavanzo), Джанлука Бізоль інвестував у маєток Maeli, розташований на Еуганських пагорбах між Венецією та Доломітовими Альпами. Там вони займаються виробництвом вин із рідкісного Yellow Muscat.

Elisa Dilavanzo

Еліза Ділаванцо (Elisa Dilavanzo)

Приблизно водночас з Maeli Бізоль приступив до свого «найекстремальнішого проекту» – вирощування високогірного виноградника в Європі на шикарному сніжному курорті Кортіна д’Ампеццо в Доломітових Альпах. Ділянка Vigna Major, що займає лише три чверті акра, розташована на висоті 1350 метрів над рівнем моря. Це найвищій в Італії виноградник.

Фото: facebook.com/venissa.venezia, venissa.it, fooderio.it, bibendum-wine.co.uk

Drinks+ рекомендує
X
Украина