Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Vinnytsia Wine Days

Vinnytsia Wine Days – нова подія у винному календарі України

01.05.2023, Новини

25-28 травня у Вінниці вперше відбудуться дні винної культури – Vinnytsia Wine Days. Це справжнє свято, яке об’єднає професіоналів виноробної галузі та поціновувачів вина. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ & Wine Travel Awards виступає Генеральним міжнародним інформаційним партнером цього нового амбітного заходу, який стартує в Україні у непростий воєнний час. 


Почесним президентом події став відомий вінницький винороб Володимир Гігінеішвілі, який зазначив: «Для мене честь представляти нову подію у Вінниці, присвячену виноробній культурі. Адже в цьому заході поєднались дві мої пристрасті: виноробство та рідне місто. 10 років тому я змінив сферу своєї діяльності і захопився вином. Те, що починалось для мене як хобі, тепер стало справою життя. Я щасливий, що зможу розділити свою пристрасть із сотнями вінничан та гостей міста. Впевнений, на нас чекає дуже якісний та плідний нетворкінг серед виноробів та поціновувачів якісного, непересічного українського вина».  

Vinnytsia Wine Days відбуватиметься одразу на декількох локаціях. Зокрема на відвідувачів очікують заходи в історичному кварталі біля Садків. Тут свого часу розташовувався демонстраційний сад і виноградник першого директора вінницького реального училища Ярослава Нємеца – видатного помолога і винороба. Крім того, в межах Vinnytsia Wine Days проведуть один з двох авторитетних національних дегустаційних конкурсів – Odesa Wine&Spirit Awards.

За словами Ярослава Юшкова, продюсера проєкту Vinnytsia Wine Days, захід стане майданчиком для обміну досвідом між професіоналами галузі виноробства, гостинності й туризму

Організатори прагнуть популяризувати бренд «українське вино» та розвивати культуру споживання напоїв серед вінничан. А головна мета полягає в просуванні Поділля як перспективного регіону для виноробства та еногастрономічного туризму.

«Vinnytsia Wine Days – це освітній, туристичний, професійний, еногастрономічний захід, який буде тривати чотири дні і складатиметься з декількох напрямків: міжнародної виставки з дегустацією вина, двох наукових конференцій для фахівців, а також презентацій, екскурсій і гастротурів», – розповів Ярослав Юшков.

Ініціаторами події, яка стане щорічною, стали ГС «Асоціація садівників, виноградарів та виноробів України», Одеський національний технологічний університет та ГО «Союз виноградарів та виноробів Вінниччини». 

Заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний зазначив, що Vinnytsia Wine Days – надзвичайно перспективний захід для популяризації міста і регіону як винної дестинації, тож Вінницька міська рада підтримала його проведення.

«Хоча версія про походження назви міста від «вина» малоймовірна, але багато людей в Україні та за її межами з першого разу асоціюють нас з цим напоєм – і нам дійсно є що запропонувати тут. Ми бачили захопливі реакції на вінницьке вино в Діжоні (столиці Бургундії) позаторік, і так само спостерігаємо пожвавлення інтересу до українських вин у різних куточках світу. В певному сенсі нам варто підтягнути власний «винний» патріотизм і підтримувати вітчизняних виробників, які пропагують цілу філософію і культуру споживання», – сказав Андрій Очеретний.

Формат Vinnytsia Wine Days передусім орієнтований на професіоналів – виноградарів, виноробів України та інших країн (Грузія, Молдова, тощо), представників готельно-ресторанного бізнесу і гравців туристичної сфери. Також захід зацікавить сомельє та медіа, студентів і викладачів профільних спеціальностей, вінничан, які цікавляться винною культурою, і туристів з сусідніх областей.

Медіагрупа Drinks+ & Wine Travel Awards вітають появу нової винної події на мапі України – очікуємо на яскравий захід, що стане щорічним і буде приваблювати професіоналів і вайловерів з усього світу! 

Деталі проєкту будуть оголошені незабаром. За новинами можна стежити на сторінках Vinnytsia Wine Days у Facebook та Instagram.

X
Украина