Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Укрвинпром

Виноробам стане легше: «Укрвинпром» підписав угоду з Мінекономіки

26.03.2021, Новини

Як повідомив на своїй сторінці у FB генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко, 25 березня сталася важлива подія: було укладено двосторонню угоду про співпрацю між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та корпорацією «Укрвинпром». Головна тема угоди – розвиток виноградарства та виноробства в Україні. Від Мінекономіки документ підписав міністр Ігор Петрашко, від корпорації «Укрвинпром» – Володимир Кучеренко.

І хоча конкретні кроки поки що не оприлюднено, усі спостерігачі ринку оцінюють цю подію як важливий сигнал про те, що виноробна галузь починає сприйматися державою як серйозний напрямок нашої економіки.

«Угода про співробітництво є важливим підґрунтям на шляху розвитку українського виноградарства та виноробства. Об’єднання зусиль з провідними виробниками та науковцями сприятиме формуванню інвестиційно привабливого середовища галузі, просуванню вітчизняної продукції на внутрішніх і зовнішніх ринках, розвитку культури споживання вина та винного туризму», – так прокоментував появу цього документу міністр Ігор Петрашко. Пан міністр також зауважив, що підтримка розвитку виноградарства, так само як садівництва та хмелярства, стане пріоритетним напряком програми уряду, заради втілення якої на 2021 рік запропонована державна фінансова підтримка.

Без перебільшення, вагомим зрушенням також може стати розроблений представниками галузі разом з фахівцями Мінекономіки проєкт Концепції розвитку виноградарства та виноробства України на період до 2030 року. Наразі документ проходить погодження в центральних органах виконавчої влади і за умови втілення може стати рушійним фактором змін на українському ринку вина.

«Укрвинпром», згідно розробленого проєкту, планує сприяти впровадженню освітніх та наукових програм, які допоможуть виноградарям та виноробам одержувати професійну підготовку або знайомитися з інноваціями та свіжими трендами.

Згідно підписаної угоди Мінекономіки та «Укрвинпром» також об’єднають зусилля задля співпраці з профільними міжнародними організаціями: Європейським комітетом вина, Міжнародною організацією виноградарства та виноробства тощо.

Володимир Кучеренко висловив задоволення конструктивним діалогом з Мінекономіки і вдячність за підтримку  галузі.

X
Украина