Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Виробництво вина у Франції збільшиться, але не в усіх регіонах

11.10.2022, Новини Автор: Drinks+

Збір урожаю винограду розпочався раніше через посушливе літо і добігає кінця. То ж французькі фахівці вже роблять свої прогнози щодо виробництва вина.


Цього року виробництво вина у Франції має сягнути 44,6 мільйона гектолітрів, що на 18% перевищує минулорічний обсяг, повідомляє Міністерство сільського господарства. Це перевищило прогноз міністерства у 44,0 мільйона гектолітрів у цьому році та на 4% вище середнього показника за п’ять попередніх років.

Але не всі регіони можуть похвалитися гарним урожаєм і відповідно збільшити виробництво. У регіоні Бордо, де збір винограду завершився наприкінці вересня, очікується, що виробництво буде на 5% нижче середнього, оскільки посуха перешкоджала дозріванню ягід, а весняні заморозки та червневий град пошкодили деякі виноградники. Ельзас у східному та південно-західному регіонах також сильно постраждав від тривалої сухої погоди, таким чином очікується, що виробництво там буде на 11% та 21% нижче середнього відповідно.

В безперечних лідерах – Шампань. В цьому регіоні збір урожаю закінчився приблизно на 12 днів раніше, ніж у середньому за 10 років, і очікується, що загальний обсяг виробництва збільшиться майже вдвічі порівняно з минулим роком через сприятливі погодні умови.

X
Украина