Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

виноград Казахстана

Виробники Центральної Луари: найкращий урожай за останні 30 років

05.12.2022, Новини

За словами Франсуа Даля (Francois Dal) з BIVC (Interprofessionnel des Vins du Centre), виробники з центрального регіону Луари прогнозують, що урожай 2022 року може бути найкращим за останні 30 років.


Як повідомляється не тільки прогноз якості, але й обсягів також, є досить задовільними, що певною мірою компенсує незначний урожай 2021 року. З оптимальним рівнем як сонця, так і опадів протягом вегетаційного періоду регіон постраждав від морозів на початку квітня, але, на щастя, пошкодження не були значними через низьку вологість у виноградниках.

Згідно з BIVC, цвітіння сталося на два тижні раніше, ніж зазвичай, у середині квітня, після чого з травня настали теплі сухі погодні умови, тоді як хвиля спеки в липні компенсувала дощ у червні, що призвело до «ідеальних умов» дозрівання в липні.

Збір врожаю розпочався 25 серпня в Менету-Салоні (Menetou-Salon) та Рейї (Reuilly) для Піно Грі, а в решті AOC розпочалися в перші кілька тижнів вересня.

«Виноград був у оптимальній цукровій та фенольній стиглості, а перші соки збалансовані та фруктові з характерною свіжістю вин Центру Луари, — коментує Дал. — Совіньйон демонстрував аромати білих і цитрусових фруктів, а Піно Нуар, аромати стиглої полуниці та вишні. Урожай матиме хороші обсяги та фантастичну якість».

BIVC представляє вісім виноградників, включаючи 13 000 акрів у Центральній Луарі, включаючи AOP Сансер, Пуйї-Фюме, Пуйї-сюр.

Джерело: app.vinex.market

X
Украина