Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

RUTA

Вітаємо RUTA в комьюніті WTA

13.12.2023, Премія

Крафтовий бальзам на травах RUTA став номінантом WTA 2023-2024 у катнгорії  Візитна картка країни / Бренд – візитівка країни. Це на 100% автентичний український продукт.


RUTA – унікальний трав’яний бальзам, створений із 96 рослин, зібраних в різних куточках нашої прекрасної України – від чернігівських лісів до кримських степів, від Карпат до ланів Полтавщини. Багато з цих рослин здавна відомі своїми магічними властивостями, які дарують силу і захист. Деякі з них є ендеміками. Бальзам виготовлений шляхом спиртової мацерації ягід, квітів, трав, коренів і прянощів. Далі йде процес купажування з додаванням підготовленої води, високоякісного спирту та цукрового сиропу. Вміст спирту – 36% об., цукру – 169 г/л. Бальзам не містить барвників і ароматизаторів. 

Напій народився у буремний 2022 рік… На його створення пішло близько двох років досліджень, експериментів, помилок і відкриттів. А сьогодні це маленький сімейний бізнес великої української родини. 

Авторкою бальзаму є Оксана Левченко. Спочатку з’явився її маленький блог в Instagram про рослини навколо нас. «Я дуже давно захоплювалася рослинним світом. Рослини мої перші помічники, вони заспокоюють і бадьорять, лікують і розраджують. Після тривалої перерви в моє життя повернулися юнацькі ботанічні захоплення та дослідження, і я змогла згадати те, що мене колись захоплювало та надало енергії», – прокоментувала Оксана.Тоді і виникло непереборне бажання зробити трав’яний бальзам із рідних трав і квітів, зібраних на просторах України

Свій бальзам Оксана назвала «Рута». Здається, іншої назви бути не може. Червона рута – чарівна квітка, оспівана в легендах і піснях, відома всім українцям з дитинства.. А рослини для бальзаму збирають по всій Україні. На схилах Карпат травники збирають ароматні трави. На Чернігівщині видобувають із землі міцне коріння. Запашні квіти та ягоди родом із Вінницької та Полтавської областей. Чебрець і татарський чай – з Криму. У кожному ковтку RUTA – рослинний код України.

Бальзам RUTA – це не ліки, а смачний алкогольний напій з дуже складним і приємним ароматом і смаковим профілем. Це класичний дижестив. Бальзам не фільтрують на холоді, щоб зберегти всі відтінки смаків і ароматів, які дарує нам природа. За європейською класифікацією алкогольних напоїв RUTA відноситься до гірких лікерів.

RUTA має український характер. Він м’який, округлий, ароматний. У той же час він сильний і має надзвичайну силу підбадьорювати тіло і душу. Квіткова композиція добре збалансована і створює складний аромат з нотами ягід, трав, спецій і цитрусових. У смаку поєднуються пряні, гострі і солодко-гіркі тони. RUTA також є чудовою основою для коктейлів різної складності. У листопаді 2023 року RUTA взяла участь у відомому міжнародному конкурсі у Великобританії – CRAFT SPIRITS AWARDS, який проходив у Лондоні. На цьому конкурсі бальзам став одним із переможців і отримав золоту медаль.

X
Украина