Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківМіжнародна виставка Wine&Spirits Ukraine, яка щороку проходить в Києві, стала однією з найважливіших подій алкогольної індустрії в Україні. Цього року вона відбудеться на новій локації – у КВЦ «Парковий». Ця локація вже знайома як експонентам, так і відвідувачам, а її рівень точно відповідає сучасному вигляду виставки. Нову локацію учасники й партнери сприйняли з ентузіазмом – вона цілком відповідає естетичним і логістичним очікуванням. Цього року площу експозиції збільшено більш ніж на 250 %, і буде багато нових компаній, включно з тими, хто вперше представить свою продукцію в Україні.
На гостей виставки цього року чекає:
Міжнародна експозиція
Вина
Франція: Château Ausone, Château Kirwan, Château La Cabanne, Château Pavie, Château Clos Fourtet, Château Couronneau, Château Tiregand, Domaine Tour Saint Michel
Португалія: Bojador Wines, Enoport Wines, Secret Spot Wines
Австрія: Emil Bauer Wines
Угорщина: Dominium Winery
Італія: Positivo
Міцні напої
Франція: DEAU Cognac, L’Atelier Jean Cave, Braastad Cognac, Monluc Armagnac
Ірландія: Kinsale Spirit
Україна: нове покоління виробників
Вперше на великій сцені:
Chara & Garra, Koblia Vino – нові українські виноробні, що формують сучасний стиль.
Крафтові дистилерії:
Hedonist Distilled, Lipsha Distillery, Ентузіаст, Сraft Spirits Ukraine, ОЛВІ+, Поліські Алкогольні Традиції, Так має бути – якісні, яскраві, з характером.
Та вже знайомі вам постійні учасники:
Beykush Winery, BIG WINES, 46 Parallel, Villa Tinta, my Wine by Eduard Gorodetsky, Grande Vallee, Prestige Group, Leleka Wines, Narovylo Winery, Kovach Winery, Pilot’s Wines, Cikera, Honey Badger, Біла Гуральня, Українські медовари та інші.
Буквально за кілька днів виставка відкриє свої двері, а ми сьогодні анонсуємо провідні івенти, які варто відвідати кожному, хто в темі.
Хто ще не встиг, – радимо реєструватися на майстер-класи.
Вертикальна дегустація «Еволюція Одеського Чорного»
Цього року освітня програма розпочнеться знаково – 29 жовтня об 11:00 – з вертикальної дегустації «Еволюція Одеського Чорного» в DISCOVERY HUB.
Цього року освітня програма розпочнеться знаково – 29 жовтня об 11:00 – з вертикальної дегустації «Еволюція Одеського Чорного» в DISCOVERY HUB. Нарешті Одеський Чорний –флагманський червоний сорт виноробної України – сформував вертикаль вінтажів. Ще й таку, якою можемо пишатися. А виставка Wine&Spirits Ukraine, яка вперше відбудеться в «Парковому», – чудова нагода провести парад найкращих ОЧ України. Запрошуємо! «Еволюція Одеського Чорного» – то буде свого роду дослідження: як «неприборканий мустанг» перетворився на титулованого та елегантного бистронога, дослідимо на кращих вінтажах від: SHEVCHENKO Winery – BIG WINES – Wineidea – NAROVYLO Winery – Leleka Wines – Винний дім Гігінеішвілі –Winehall Oksamytne. Серед зразків – вінтажі від 2017 року, 6-літровий Імперіал 2018 та ОЧ у квеврі.
До речі, ініціатива вертикального тейстингу належала власникам Shevchenko Winery та NAROVYLO Winery – саме вони відчули, що такий огляд на часі. Організатор – Міжнародна комунікативна медіагрупа Drinks+ за підтримки Wines of Ukraine. Модератор дегустації – амбасадор Одеського Чорного та українських вин на міжнародній арені, колумніст Drinks+, СЕО Big Wines – Наталія Бурлаченко. Інформаційний партнер – PostEat. Бокали надано компанією MIRS Distribution – офіційним представником RIEDEL в Україні. Детальніше – drinks.ua
Ікони Каліфорнії – Chardonnay, Zinfandel, Cabernet Sauvignon 29 жовтня, 13:00-13:50 – дегустація сортів, що принесли світову славу Каліфорнії. Спікерка – Катерина Ющенко, DipWSET – засновниця та директорка Ukrainian Wine & Spirit School, офіційна Capstone California Certified Educator, міжнародна винна суддя (Велика Британія, Німеччина, Китай, Румунія), журналістка та авторка освітніх проєктів.
Одразу за дегустацією Одеського Чорного в перший день виставки відбудеться цікава подія, на яку радимо встигнути: Медові напої України – від давніх традицій до сучасного відродження 29 жовтня о 12:30, EDUCATION HUB. Сьогодні українське медоваріння переживає нову хвилю відродження – ентузіасти поєднують старовинні рецепти з новими технологіями, створюючи унікальні напої, що зберігають автентичність і розкривають багатство українського теруару. Спікер – Іван Бачурін, президент Асоціації сомельє України / Association sommelier of Ukraine.
Учасники дегустації:
Це не просто дегустація – це подорож у часі, де давні традиції оживають у кожній краплині.
Окремої уваги, як на наш погляд, потребує цикл Wine&Spirits Academy – освіта для сомельє та кавістів. Значна частина освітньої програми EDUCATION HUB розроблена за підтримки школи сомельє «Майстер-клас», яка вже 25 років відкриває двері у винну професію в Україні. Крім того, Школа здобула статус переможця міжнародної премії Wine Travel Awards 2022–2023. Засновниця – Наталія Благополучна – одна з найавторитетніших постатей української винної індустрії. Вона виховала ціле покоління професіоналів і зробила вагомий внесок у розвиток індустрії – від створення програм навчання до офіційного визнання професії на державному рівні.
Програма:
29 жовтня
– 10:30 – Терруар і його вплив на якість вина. Європейська класифікація вин
– 11:30 – Формула ферментації та сучасні технології виноробства
30 жовтня
– 10:30 – Винний сервіс та етикет: професія сомельє vs кавіст
– 11:30 – Основні принципи еногастрономії
Майстер-клас від доктора Меттью Хоркі (Matthew Horkey) – як стати винною зіркою соцмереж відбудеться 30 жовтня о 12:30.
На вас чекає ексклюзивний майстер-клас від доктора Метью Хоркі, винного експерта, письменника та YouTube-блогера зі США, судді премії Wine Travel Awards. Автор трьох книжок про вино, сотень статей і тисяч відео, Метью Хоркі вміє поєднувати глибину експертизи з легкістю подачі, роблячи складний світ вина зрозумілим і захопливим. Його контент збирає тисячі переглядів від вайнлаверів у всьому світі, а сам Метью входить до журі провідних міжнародних винних конкурсів.
Як крафтовим виноробам потрапити у винні карти ресторанів – сьогодні турбує багатьох. Відбудеться 30 жовтня о 13:30.
Питання, що хвилює багатьох виробників. Ще одна важлива подія освітньої програми Wine&Spirits Academy – практичний майстер-клас від Артема Яценка, який поділиться досвідом з обох сторін – ресторатора і винороба. Що насправді потрібно, щоб ваше вино з’явилося у винній карті? Як мислить ресторатор, коли формує асортимент? І що бачить винороб по інший бік? Учасники дізнаються про реальний шлях вина – від виноградника до келиха гостя, почують чесні поради та побачать ситуацію з двох перспектив.
Спікер – Артем Яценко, 15 років у сфері гостинності, співвласник ресторанів Spiro та «Міф» (Львів), винороб Enko Winery (Сумщина). У програмі: Шлях еволюції як винороба – Погляд з боку ресторатора – Що потрібно, щоб ваше вино потрапило у винну карту?
Цей майстер-клас стане логічним завершенням освітньої програми Wine&Spirits Ukraine 2025 – платформи, де знання, досвід і натхнення об’єднуються, щоб формувати нову винну культуру України. Словом, до зустрічі в «Парковому» – в місці, де народжуються нові винні історії.
Приєднуйтесь до наших соцмереж
⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
⇒ Кожен лайк сприймаємо як тост!
21.10.2025