Vinos Kohlberg – виноробня-піонер у виноробній промисловості Болівії.
Kohlberg було засновано у 1963 році, коли Хуліо Кольберг (Julio Kohlberg) придбав нерухомість La Cabaña, розташовану в містечку Санта-Ана-ла-В’єха, за 15 кілометрів від міста Таріха.
Наразі виноградники компанії займають 147 га виноградних лоз, імпортованих з Франції. Виробнича потужність 6 287 100 літрів вина на рік, які виробляються за італійською та французькою технологією.
У Descorchados 2024 Kohlberg Stelar Ugni Blanc, набрало 91 бал та увійшло в трійку кращих білих вин Болівії. Вино виготовлене із винограду Ugni Blanc, вирощеного в Тарії, який уперше тут посадили в 1967 році. Ugni Blanc – це французький сорт винограду, який також відомий як Trebbiano в Італії.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Tel.: +591 4 4266170 Web: https://kohlberg.com.bo/ Address: C8W2+PMC, Av. Jorge Paz G., Tarija, Bolivia Vinos Kohlberg – виноробня-піонер у виноробній промисловості Болівії. Kohlberg було засновано у 1963 році, коли Хуліо Кольберг (Julio Kohlberg) придбав нерухомість La Cabaña, розташовану в містечку Санта-Ана-ла-В’єха, за 15 кілометрів від міста Таріха. Наразі виноградники компанії займають 147 га виноградних лоз, […]
Виноградники Jardín Oculto, яким двісті років, розташовані у Cinti Valley на висоті 2400 метрів над рівнем моря. Мета компанії показати красу найстаріших виноградників Болівії та креольських сортів, які привезли місіонери, а також допомогти зберегти та прославити спадщину виноградної лози Болівії. Проєкт Jardín Oculto був створений у 2019 році.
Долина Сінті замкнута у величезному каньйоні з гірськими хребтами, барвистими землями, багатовіковими кактусами, козами, які харчуються рослинністю, і перелітними птахами. Це родюча земля, захищена величезними вертикальними стінами, які оточують виноградники Jardín Oculto.
«Los Arbolitos, як ми називаємо наші виноградники, виросли навколо дерев молле та чаньяр, обплітають їх, розмір яких перевищує три метри. Ця форма господарювання, незважаючи на те, що вона найбільш природна, є незвичайною у світі виноградарства, і саме це перетворює ці виноградники на справжні коштовності», – кажуть у господарстів.
Власниками Jardín Oculto є сестри Марія Хосе (María José) та Мерседес Граньє Васкес (Mercedes Granier Vázquez), які отримали освіту в галузі ділового адміністрування та енології.
Вони доклали зусиль і любові до саду, повного дерев молле і чаньяр, які служать провідниками для Moscatel de Alejandría, Negra Criolla і Vischoqueña.
Moscatel de Alejandría – відомий своїм ароматом білих квітів персика, це найбільш вирощуваний сорт у Болівії.
Negra Criolla – сорт винограду з ароматом полуниці, малини та червоних фруктів.
Vischoqueña – місцевий виноград, він зустрічається лише в Болівії. Цей сорт – природне схрещування Negra Criolla та Moscatel de Alejandría, яке відбулося в громаді Vischoca в департаменті Potosí, звідки і назва. Він червоний, але на виноробні його обробляють як білий, в його ароматі грейпфрут і цитрус. Сорт є енологічним скарбом, яким виноробня Jardín Oculto змогла скористатися для створення вин виняткової якості.
На сьогодні тут виробляють близько шести тисяч пляшок вина на рік.
У Descorchados 2024, відомому винному довіднику південноамериканських вин, Jardín Oculto Vischoqueña отримало 92 бали, та зайняло друге місце в категорії білих вин.
Фото: valoragregado.net, facebook.com
Tel.: +591 729 85 854 Email: informaciones@jardinoculto.com Web: www.jardinoculto.com Address: FCJ2+76W, Tarija, Bolivia Виноградники Jardín Oculto, яким двісті років, розташовані у Cinti Valley на висоті 2400 метрів над рівнем моря. Мета компанії показати красу найстаріших виноградників Болівії та креольських сортів, які привезли місіонери, а також допомогти зберегти та прославити спадщину виноградної лози Болівії. Проєкт Jardín Oculto був […]
Tel.: +591 466 45498; +591 2 222 5485 Email: info@camposdesolana.com Web: https://camposdesolana.com Address: Bodega Campos de Solana, Carretera a Bermejo Km 12 zona el Portillo, Tarija, Bolivia
Campos de Solana – це сучасна та затишна виноробня, відома якістю своїх вин і прекрасними виноградниками. Campos de Solana розташована в долині Таріха та є однією з ключових виробників у регіоні. Виробництво вина розпочато у 2000 році. Основна увага приділяється сучасному виробництву з використанням усіх новітніх технологій та обладнання.
За роки існування компанія зарекомендувала себе як одну з найкращих виноробень Болівії. Якість вин пояснюється розташуванням виноградників, а також висококваліфікованим персоналом та передовим досвідом.
Виноградні лози виноробні розташовані в одному з найвищих виноробних регіонів світу на висоті понад 1850 метрів над рівнем моря. Лози отримують більше сонця, ніж у традиційних місцях вирощування, тому плоди мають неперевершений яскравий смак та аромат. До цього природного ресурсу Campos de Solana додає відданість своїх технічних спеціалістів, поради професіоналів і інноваційні технології, які дозволили виноробні стати однією з найсучасніших у Південній Америці.
Якість вин виноробні визнана на міжнародному рівні, починаючи з численних нагород та медалей на важливих конкурсах, таких як Concours Mondial de Bruxelles, і закінчуючи визнанням як однієї з 20 найкращих латиноамериканських виноробень. Щорічний винний гід Descorchados у 2024 назвав Campos De Solana Tri Varietal Viognier, Riesling, Sauvignon Blanc одним з трьох кращих вин Болівії.
Команда виноробні працює, щоб продемонструвати, що екстремальне виноградарство, яке супроводжується технологічними інноваціями, має потенціал для виробництва вин світового класу. Робота Campos de Solana на виноградниках включає відновлення еродованих земель, відбір і дослідження сортів, впровадження крапельного зрошення та збирання врожаю вручну.
Виробляють червоні, білі та рожеві вина.
Виноробня приймає туристів. Вартість туру залежить від обраного пакету.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Tel.: +591 466 45498; +591 2 222 5485 Email: info@camposdesolana.com Web: https://camposdesolana.com Address: Bodega Campos de Solana, Carretera a Bermejo Km 12 zona el Portillo, Tarija, Bolivia Campos de Solana – це сучасна та затишна виноробня, відома якістю своїх вин і прекрасними виноградниками. Campos de Solana розташована в долині Таріха та є однією з ключових […]
Tel.: +38 050 934 7671; +38 068 406 09 04 Email: sasspince@gmail.com Web: www.sasspince.com.ua Address: Україна, Закарпатська обл., Берегівський район, с. Кідьош, вул. Ракоці, 52
Поважний виноградар Карло Шош у 2007 році отримав з рук Президента України почесне звання «Кращий Фермер України».
У тому ж році за участі пана Шоша була створена єдина в Україні обласна організація – «Спілка приватних виноградарів та виноробів Закарпаття».
Виноробня Карла Шоша обробляє 10 га виноградників, на яких вирощується біля 60 сортів винограду. Виробляють білі й червоні, сухі та десертні вина за традиційними технологіями з витримкою у дубових бочках. Дегустація проводиться в затишному залі на 48 гостей, який знаходиться поруч з винним погребом, де можна спробувати до 20 сортів вин. Також Карло Шош виготовляє ароматний вермут. Особлива гордість виробника – «Чорна троянда», вино з медом та чорносливом, яке здобуло золоту медаль на фестивалі у Берегові.
Карл Шош понад чверть століття є членом місцевого мисливського клубу. Із 2000-го року керує Кідьошським Товариством господарів-виноградарів, а з 2003-го року член єдиного в Україні Лицарського Винного Ордену імені Святого Венцела, який налічує більше сорока учасників.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Tel.: +38 050 934 7671; +38 068 406 09 04 Email: sasspince@gmail.com Web: www.sasspince.com.ua Address: Україна, Закарпатська обл., Берегівський район, с. Кідьош, вул. Ракоці, 52 Поважний виноградар Карло Шош у 2007 році отримав з рук Президента України почесне звання «Кращий Фермер України». У тому ж році за участі пана Шоша була створена єдина в Україні […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до «Виноробня Карла Шоша»
Перлини господарства – сорти винограду Passerina і Pecorino, дбайливо збираються вручну під керівництвом досвідчених виноробів, саме це знаменує початок перетворення ягід на виняткові вина Tenuta Manoylo. Вступаючи у цей вирішальний сезон, виноробня бажає успішного врожаю своїм колегам у регіоні Марке.
Але це ще не все, що наразі відбувається у Tenuta Manoylo. В той час як білий виноград вже зустрівся з турботливими руками виноградарів, темні сорти маєтку – Sangiovese, Grenache, Syrah, Merlot та Petit Verdot – знаходяться на завершальній стадії дозрівання. Цей виноград, все ще невпинно працює над досягненням оптимальної зрілості та смаку і незабаром він буде готовий продовжити собою магію збору врожаю.
У розпал цього напруженого сезону Tenuta Manoylo запрошує любителів вина відвідати свої виноградники і на власні очі спостерігати, що відбувається під час цього дійства. Відвідувачі можуть прогулятися мальовничими пасторальними виноградниками, вивчити методи стійкого вирощування винограду, що використовуються у маєтку, і дізнатися про місцеві сорти. Виноробня також пропонує екскурсії підвалами, де гості можуть побачити унікальні амфори vulcanelli, виготовлені з вулканічної глини Марке – невід’ємну частину процесу виноробства, яка посилює властиві терруарні характеристики їхніх вин.
Виноробня Tenuta Manoylo, яка була відзначена цього року премією Wine Travel Awards у Progressive Approach/Visiting Card of the Country, ідеально поєднує традиції і сучасне виноробство. Не дивлячись на свій доволі молодий вік і будучи відносно новим на міжнародній винній сцені, господарство вже здобуло престижні нагороди, включаючи Grand Gold на Mundus Vini за Marche IGT Sangiovese 2021 року та Silver за Falerio DOC Pecorino 2021 року.
Продовжуючи вивчати інноваційні методи виноробства та розширюючи свою присутність, Tenuta Manoylo готова впливати ще більше на світову винну індустрію. Читайте про виноробню та її вина у Wine Travel Awards Guide 2023-2024, унікальному виданні, яке незабаром вийде у світ та буде представлено на міжнародних івентах – самітах, конференціях, а також на провідних винних виставках: Wine Paris, ProWein, London Wine Fair, Vinitaly та інші.
Tenuta Manoylo відкрита для відвідувачів щоп’ятниці. Не пропустіть шанс зануритися в магію збору цьогорічного врожаю і відкрити для себе багатогранні смаки терруару Марке.
Перлини господарства – сорти винограду Passerina і Pecorino, дбайливо збираються вручну під керівництвом досвідчених виноробів, саме це знаменує початок перетворення ягід на виняткові вина Tenuta Manoylo. Вступаючи у цей вирішальний сезон, виноробня бажає успішного врожаю своїм колегам у регіоні Марке. Але це ще не все, що наразі відбувається у Tenuta Manoylo. В той час як […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до Tenuta Manoylo початок збору врожаю 2024
Грецька журналістка Катерина Карамфіліду на запрошенняAstiDOCG здійснила подорож італійськими винними дорогами – до витоків знаменитих вин Асті. Вона поділилася з читачами ресурсів parallaximag.gr та drinks.ua своїми свіжими – як місцеві ігристі – враженнями.
П’ємонт – яскравий діамант, що розкинувся між італійськими Лігурією, Емілією Романією, знаменитою долиною Падана та гірськими масивами Швейцарії і Франції. Цей регіон Італії вабить та домінує в планах кожного журналіста, що пише про подорожі та вино. І серед усіх інших причин відвідати ці оповиті романтикою землі, звичайно, кожен назве вина Асті. Завдяки своїм винам П’ємонт здобув всесвітню славу своєї назви, яка вказує на унікальне розташування місцевості – біля підніжжя гір. Його широко відомі кліматичні умови ідеальні: з холодними ночами, туманними ранками та сонячними днями. То чудові умови для видатного вина. Тому П’ємонт славиться сухими і солодкими винами, ігристими і тихими – як легкими та свіжими, так і потужними витриманими.
Біля підніжжя Альп з півночі і майже до Лігурійського моря простягаються пологі пагорби і лагідні схили з особливим мікрокліматом, створюючи зелений пазл із виноградників на родючому ґрунті цієї популярної серед гурманів провінції. Це дозволяє лозам процвітати в ідеальних умовах та дає можливість винограду максимально виразити свої ароматичні якості. Досконала геоморфологія, вапняні ґрунти та мікроклімат регіону є одними з головних факторів для включення локальних вин до списку одних із найкращих у світі. До того ж, сучасні технологічні та функціональні виноробні регіону роблять П’ємонт настільки передовим у виноградарстві порівняно з іншими регіонами Італії.
П’ємонт є одним із найважливіших виноробних регіонів Італії та одним із найвідоміших у світі своїми червоними винами – унікальними неббіоло та барбареско. Принагідно нагадаю, що Неббіоло з півночі та Санджовезе з Центральної Італії є двома найважливішими сортами країни.
Це найкраще місце для любителів вина в Європі. Але справа не лише у вині. Візити туристів з усього світу до місцевих маєтків, підвалів, виноробень відбуваються протягом усього року і за будь-якої погоди. Згадаю неймовірний досвід відвідування підземних споруд Canelli – справжніх соборів з аркадами та коридорами, виритими під пагорбами. Завдяки своїй унікальній історичній та архітектурній цінності ці підземні підвали, де сьогодні зберігаються вина, були визнані об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Однак, окрім садиб, чудова сільська місцевість та історичні міста, тихі села – ідеальне місце для особливих трапез із залученням страв із трюфелями, унікальних сирів, холодних страв, які супроводжують чудові місцеві вина. Звичайно, кульмінація настає під час основної страви з рідкісними видами італійської пасти, чудовою телятиною, домашньою полентою, запіканками, які справляють враження на будь-який смак!
Тратторії, ресторани з дивовижною оновленою винною картою, виноробні, які ідеально підлаштовані для дегустацій, є, навіть не беручи до уваги природний ландшафт, принадою для чудового винного туру.
Поряд із зірковими винами регіону, про які я згадала вище, в П’ємонті є ще одна перлина – натурально солодке, насичене ароматами літа, біле ігристе вино сорту Moscato, яке виробляється здебільшого в регіоні Asti, – унікальне Moscato D’Asti!
Зазирнемо в історичне коріння: сорт Москато культивується протягом 1000 років у регіоні П’ємонт і переважно на виноградниках у регіонах Асті, Кунео та Алессандрія. Батьком Moscato d’Asti вважається міланський ювелір Джовані Баттіста Кроче (Giovanni Battista Croce), який в XVII столітті зумів виготовити слабоалкогольне вино і при цьому зберегти природну солодкість сусла і ароматику. Відтоді минуло чотири століття – до 1993 року, коли Asti Spumante і Moscato d’Asti були позначені статусом DOCG. Сьогодні фірмовими ознаками Asti можна вважати фруктові ноти з домінантою квітів, тендітними грайливими бульбашками та алкоголем в ідеально низькій дозі, що є головним путівником у світі гастрономічної насолоди.
Сорт Moscato Bianco дає два різних вираження в Asti spumante (до речі, найвідоміше солодке ігристе вино у світі) і Moscato D’ Asti. У цих двох винах на основі Moscato аромат і усі органолептичні якості винограду залишаються незмінними і передаються безпосередньо в келих завдяки м’якому пресуванню винограду та неповному спиртовому бродінню, що дозволяє залишати у вині частину природних цукрів.
Обидва вина походять з виноградників регіонів Асті, Кунео та Алессандрія. Альпи та Апеннінські гори створюють чудовий мікроклімат для виробництва одного з кращих виноробних продуктів Європи! Інші вважають, що відносна близькість Аллесандрії до прибережної культури також впливає на молодий, свіжий стиль вин.
Asti Spumante DOCG виходить зі 100% Moscato Bianco, це ігристе з ароматним смаком, добре збалансованою солодкістю та помірним вмістом алкоголю (6-12%). Це дуже приємний аперитив, який переважно супроводжується першими стравами, м’ясними виробами, свіжим сиром і молюсками, а також фруктами та ніжними солодощами. Область виробляє 60 мільйонів пляшок на рік.
Moscato D’ Asti DOCG – особливо вишукане вино, з ароматами стиглого винограду і трохи солодше вино, з більш легкою та витонченою грою, з квітковими ароматами і нотками шавлії та стиглих фруктів. І що робить його сьогодні особливо актуальним – з низьким вмістом алкоголю (4,5-6,5%). Moscato D’ Asti DOCG ідеально підходить для супроводу легких десертів або як аперитив чи діжестив в кінці їжі. Обсяг виробництва становить 40 мільйонів пляшок на рік.
Фото: Альваро Фернадес Прієто, parallaximag.gr
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Грецька журналістка Катерина Карамфіліду на запрошення Asti DOCG здійснила подорож італійськими винними дорогами – до витоків знаменитих вин Асті. Вона поділилася з читачами ресурсів parallaximag.gr та drinks.ua своїми свіжими – як місцеві ігристі – враженнями. П’ємонт – яскравий діамант, що розкинувся між італійськими Лігурією, Емілією Романією, знаменитою долиною Падана та гірськими масивами Швейцарії і Франції. […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до Дорогою вина П’ємонту
Ферма Egge Gård розташована у центрі сільськогосподарської долини Лієр.
Винороби господарства почали саджати виноград у 2010 році. У перший рік це було близько 2 500 лоз, сьогодні Egge Gård налічує понад 21 000 лоз. До того ферма була відома виробництвом яблук і алкогольних яблучних сидрів, виготовлених класичним методом шампанізації.
На сьогодні Egge Gård є єдиною норвезькою виноробнею, чиї виноградні вина, в умовах державної монополії, офіційно представлені на ринку країни. Ігристе Egge ONE було випущено в 2014 році. Також виноробня виробляє унікальний напій – ISEPLE –Ice-Cider, філософія якого заснована на Ice-Wine.
Норвезький клімат з тривалою зимою означає, що тут можна вирощувати лише спеціальні сорти винограду, адаптовані до холоду, отже в Egge Gård вирощують Solaris, Rondo, Blaufrankish, Riesling та Sauvignon Gris. Ґрунти в долині Лієр, де розташована Egge, є унікальними в Норвегії. Це переважно моренний ґрунт (ґрунт льодовикового походження). Кілька видів каменю в поєднанні з глиною та піском ідеально підходять для вирощування фруктів, ягід та овочів. Вся долина Лієр є найпродуктивнішою на півдні Норвегії. Щодо аромату і смаку вин Egge Gård – вони дуже насичені, яскраво фруктові.
Egge Gård приймає туристів. Зараз компанія приймає групи від 10 до 50 осіб, гостям показують виноградник, яблучні сади, виробничу зону, дистилерію, цех по виробництву сидру та бочарню; пропонують дегустацію з кількох продуктів; перед від’їздом гості можуть відвідати фермерський магазин.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Tel.: +47 32 85 12 31 Email: egge@egge.as Web: https://egge.as/ Address: Baneveien 16. 3405 Lier, Lier, Norway Ферма Egge Gård розташована у центрі сільськогосподарської долини Лієр. Винороби господарства почали саджати виноград у 2010 році. У перший рік це було близько 2 500 лоз, сьогодні Egge Gård налічує понад 21 000 лоз. До того ферма була […]
Розташований у самому центрі французького регіону Коньяк, Дім Camus є взірцем досконалості у світі вишуканих алкогольних напоїв. Протягом п’яти поколінь ця родина виробників коньяку створює рідке золото, даруючи красу та витонченість, емоції та задоволення тим, хто цінує життя, хто бачить прекрасне в світі.
Нещодавно «Камю» оголосив нову місію у колаборації з Liquid Icons та Gérard Basset Foundation, яка спрямована на надання стипендій The Alexa Camus Golden Vines® Scholarships in Spirits. Ця стипендія має на меті посилити залучення історично недостатньо представлених спільнот до індустрії алкогольних напоїв і надати їм престижну можливість 5-денного інтенсивного навчання в Коньячному Домі Camus після закінчення програми WSET Level 3 Award у галузі алкогольних напоїв. Переможці одержали привілей, призначений для небагатьох обраних – побувати на ідеальному коньячному виробництві, де пристрасть зустрічається з точністю, а традиції танцюють з інноваціями. До п’ятірки переможців увійшла колумніст Drinks+ та Member of the WineTravelAwards Advisory’s Board – Катерина Ющенко. Пропонуємо нашим читачам приєднатися до неї в ексклюзивній та захоплюючій п’ятиденній подорожі світом коньяку Camus.
День 1: Розкриття терруару – основи величі
Коли ви ступаєте на священну територію Camus Estates, що охоплює 195 гектарів у самому серці крю Бордері, вас одразу вражає краса багатого гобелена долин і лісів, який розкриваються перед вами. Краєвид шепоче розповіді про п’ять поколінь пристрасних виробників коньяку, кожен з яких залишив свій яскравий слід на цій легендарній землі.
«Ласкаво просимо на батьківщину унікальних емоцій», – звучить рефреном привітання на початку подорожі.
Подорож по маєтку розкриває таємницю інтенсивно ароматичних спиртних напоїв – заворожуючу різноманітність ґрунтів, які створюють симфонію смаків. Присутні шість різних типів ґрунтів, зосереджених на п’яти основних підґрунтях:
Бурі та червоні глини з крупним кременем;
Глинисто-вапняковий ґрунт з розсипчастим вапняком;
Глина з дрібними кременями;
Твердий поверхневий вапняковий ґрунт із верхнім шаром 5–10 см;
Твердий вапняковий ґрунт із більш глибоким ґрунтом.
Виноградники Lagite на пагорбі характеризуються глиною з сірою крейдою, тоді як інша сторона може похвалитися червоною глиною з кременем (silex) і більш глибокими шарами кременю та крейди. Ці різноманітні ґрунти формують основу складних смакових профілів коньяку. Кожен терруар додає свою унікальну індивідуальність до остаточного еліксиру. Відблиски в ґрунті, що мерехтять на сонці, привертають увагу – маленькі ароматичні бомбочки природи, які допомагають створити виразні мінеральні ноти в спиртах.
Практика культивування виноградників не менш дивовижна. Використовується подвійна обрізка стовбурів, середня довжина коренів досягає 1,7 метра. Багато старих виноградних лоз не замінюють на молоді, щоб утворити складність смаку. Мабуть, найбільш інтригуючим є те, що з урожаїв на п’яти окремих ділянках виноградників виробляють п’ять різних типів коньяків, кожен з яких збирають і витримують окремо, щоб зберегти їхні відмінні характеристики.
День завершується в Шато-дю-Плессі, де досі плекаються перші виноградні лози, вирощені родиною. Перша дегустація відбувається на тлі панорами виноградників, залитих золотим світлом заходу сонця. Складні аромати, що танцюють у келиху, є свідченням різноманітності терруару, який досліджувався протягом дня.
День 2: Мистецтво вирощування винограду
Ваш другий день світає яскраво та ясно, він ідеально підходить для того, щоб зануритися у світ сортів винограду. Ваша подорож починається в самому центрі виноградників, де ряди лоз тягнуться, наскільки сягає око. Це не просто спостереження, а практичний досвід, де ви можете торкнутися лоз, відчути запах винограду та по-справжньому зрозуміти складний процес вирощування.
Ugni Blanc домінує на 95% насаджень, але менша ділянка виноградних лоз Folle Blanche справді захоплює. «Це наша секретна зброя», — пояснюють гіди. Непростий для вирощування, але він створює eaux de-vie, незрівняні за інтенсивністю аромату». Дім Camus активно працює над збільшенням частки Folle Blanche на своїх виноградниках. Насправді, сміливий крок, який говорить про прагнення створювати найбільш ароматні спиртні напої у світі.
З плином дня все далі заглиблюємось у виклики та інновації сучасного виноградарства. Зміни клімату, як ми дізналися, призвели до того, що терміни збирання врожаю зсуваються на більш ранні періоди, що вимагає постійної адаптації.
«Але ми не просто реагуємо», – стверджують представники Дому. – «Ми активно формуємо майбутнє свого коньяку». Партнерство з BNIC (Bureau National Interprofessionnel du Cognac) триває для розробки сортів винограду, стійких до екстремальних кліматичних умов і хвороб, забезпечуючи довговічність їхнього виробництва. Процес збору врожаю – а це демонстрація дивовижної ефективності, – як правило, починається у вересні та триває три тижні. Механічний збір врожаю починається о 6 ранку, щоб встигнути вловити максимальну кислотність і свіжість. Далі – швидке пресування, щоб уникнути окислення. Контроль кислотності та алкоголю є ключовими аспектами виробництва. Мета – максимальна концентрація алкоголю в 12%, з контролем загальної кислотності до середнього pH 2,3. Цільовий рівень цукру забезпечує 10% алкоголю для ферментації – все це частина контролю зрілості для покращення якості.
Експериментальний виноградник демонструє три типи дріжджів, які використовуються для створення різних ароматичних профілів у їхніх винах. Тут наука зустрічається з мистецтвом, де кожен штам дріжджів виявляє різні характеристики винограду, створюючи неперевершену складність у спиртах.
Процес ферментації також захоплює. Аромати починають розвиватися швидко, з температурою, підтримуваною на рівні 25°C, потім охолоджується до 10°C, щоб зупинити процес. Перед дистиляцією вино відстоюється та злегка фільтрується, залишаючи деякі дріжджі для підсилення ароматичного профілю. Завершується день сліпою дегустацією вин, вироблених з використанням різних дріжджів. Різноманітність ароматів і смаків вражає, відкриваючи нове розуміння тієї ретельної турботи, яка відбувається на кожному етапі виробничого процесу.
День 3: Алхімія дистиляції – де наука зустрічається з магією
Третій день занурює відвідувачів у чарівний світ дистиляції. Він починається з прискореного курсу науки, що стоїть за процесом, досліджуючи заплутаний танок тепла, пари та конденсації, який перетворює вино на eau-de-vie. Блискучі поверхні мідних дистиляторів підіграють загальному враженню, підкреслюючи пристрасть, яка вкладається в кожну партію. «Ці красені – серце нашої діяльності», – ідеться в поясненні. – «Кожна установка має свою особистість. І знання, як отримати найкращий результат з них, відрізняє хороший коньяк від виняткового».
Один захопливий факт: дистиляція повинна бути завершена до 31 березня. Не використовуючи сірки, вони покладаються на холоднішу погоду, щоб запобігти псуванню вина. Використовується як прозоре вино, так і вино з осадом, для багатшого ароматичного профілю. Перед дистиляцією вино відстоюється та злегка фільтрується, залишаючи деякі дріжджі для підсилення ароматичного профілю. Мета полягає в тому, щоб зберегти всі дріжджі та дистилювати з ними для збільшення кількості ефірів і жирних кислот, хоча це робить процес дорожчим та трудомістким, оскільки він ручний. Запатентований процес дистиляції Intensity справді виділяє цей Коньячний Дім. Ця інноваційна технологія дозволяє відібрати найбільш ароматичні фракції під час другої дистиляції, в результаті чого о-де-ві в сім разів ароматніші, ніж ті, що виробляються стандартними методами. Ємність дистиляторів вражає — вони можуть вмістити до 20 000 літрів, але саме тут використовуються дистилятори на 2500 літрів. Цикл дистиляції довший за рахунок включення осаду.
В підвалах, оточених рядами дубових бочок, побутують два чарівні концепти:
«Частка ангелів» – кількість спиртів, що втрачається через випаровування під час старіння;
«Частка диявола» – частина, яку поглинають дерев’яні бочки.
«Щороку, – пояснюють нам, – ми втрачаємо близько 2% наших спиртів через «ангелів». Це ціна, яку ми платимо за магію, яка відбувається в цих бочках». П’янкий аромат, що пронизує повітря, — це частка ангелів, яка проявилася.
Процес витримки в дубових бочках зосереджений на природних ароматах і смаках із збалансованим профілем в чотирьох осях координат: дуб, фрукти, прянощі та квіти. Для бочок використовується виключно дрібнозернистий дуб з регіону Лімузен. Дегустація eaux-de-vie на різних стадіях витримки дозволяє на власні очі відчути трансформаційну силу часу та дуба.
День 4: Майстерність змішування – як стати Майстром?
Четвертий день починається з почуття очікування – настав час стати Master Blender. Цього дня оглядаємо шість крю Cognac з акцентом на чотирьох, з якими в основному працює цей Дім:
Fins Bois: найбільше крю, відоме структурованим eaux-de-vie з помітними фруктовими нотами;
Borderies: найменший і найцінніший крю, цінний за свої квіткові та мінеральні аромати;
Petite Champagne: відзначається делікатним, тонким ароматом з переважно квітковим букетом;
Grande Champagne: прем’єр-крю, яке славиться витонченістю букету та повільним дозріванням.
Дегустація eaux-de-vie з кожного крю розкриває їхні унікальні особистості. У купажній кімнаті, обставленій безліччю склянок, піпеток і декантерів, на нас чекає справжній виклик: створити унікальний купаж із чотирьох склянок, кожна з яких представляє окреме крю. Під пильним оком Джулі Ландро (Julie Landreau), Cellar Master починається експеримент. Трохи Fins Bois для структури, щедра доза Borderies для фірмової квіткової ноти, трішки Petite Champagne для елегантності і легкий штрих Grande Champagne для витонченості.
Процес дарує глибоку повагу до тонкого мистецтва змішування. Це делікатний баланс науки та інтуїції, що вимагає гострого нюху і смаку, а також розуміння того, як різні eaux-de-vie будуть розвиватися разом з часом.
Дім тримає у фокусі бленди, а не вінтажі, проводить дистиляцію окремих крю, щоб зберегти цілісність матеріалу з кожного типу ґрунту.
Коли купаж вдосконалено, настає час відвідати підвали для витримки, щоб наповнити особисту пляшку прямо з бочки. Коли тече насичена бурштинова рідина, виникає відчуття гордості та досягнення нової життєвої висоти. Адже це – ваш власний «Камю», унікальне втілення подорожі у світ коньяку!
День завершується святковою дегустацією, під час якої ви ділитеся своїм творінням із «сокурсниками» по стипендії Alexa Camus Golden Vines® Scholarships in Spirits та командою Camus. Це момент товариства та спільної пристрасті, що втілює дух родини Камю.
День 5: Вершина майстерності – LesAteliers
Останній день – момент істини, коли одержуємо доступ до священної майстерні Les Ateliers. Саме тут оживають надзвичайні творіння Дому «Камю» – шедеври, що віддають шану видатним діячам, літературі, архітектурі, музиці та культурі. Один із майстрів «Камю» з палким ентузіазмом пояснює: «Тут ми розширюємо межі того, чим може бути коньяк. Справа не лише у смаку, а в створенні повного сенсорного досвіду».
Протягом дня в Les Ateliers Camus представлені деякі з найбільш виняткових творінь:
1. The Gérard Basset Tribute: особлива суміш, відібрана Льюїсом Честером, з нотами спецій і чорного перцю, з довгим посмаком. Флакон, прикрашений золотим гравіюванням портрета Жерара Бассе, захищений елегантним шкіряним футляром з дизайном в шафранових кольорах.
2. Symphonie: твір на честь Вівальді, Моцарта та Верді. В нього входять три виняткових коньяки:
48-річний Petite Champagne, що виражає вишуканість і жвавість Вівальді;
25-річний Fins Bois зі свіжими та гурманськими нотами, що віддає данину складності музики Моцарта;
33-річний Borderies – з нотами свіжих фруктів і ванілі, що символізує бадьорість творів Верді. Сет представлений в ексклюзивній упаковці, виготовленій з олова та держаків від бочок, у яких колись витримувалися спирти Дому.
3. Cuvée 4.186: суміш чотирьох потужних, складних та елегантних eaux-de-vie з загальним віком 186 років. Презентація є твором мистецтва, що включає кам’яний футляр з гравіруванням цитати з Віргілія.
Розглядаючи ці шедеври, ви будете вражені тим, як кожен з них розповідає історію – не лише через рідину, яка в ньому міститься, але й через кожен аспект презентації. Це цілісний підхід до розкоші, який залучає всі почуття.
Підхід Дому до забезпечення якості також вражає, включаючи використання газової та рідинної хроматографії для моніторингу та підтримки смакових профілів. Їхня відданість сталому розвитку очевидна. За це промовисто говорять такі кроки, як екологічна сертифікація, націлена на 100% завершення до 2028 року, впровадження тракторів на біопаливі та штучного інтелекту для розпилювання.
Подорож завершується прощальною вечерею, протягом якої коньяк «Камю» поданий інноваційним способом. Починаємо з дегустації охолодженого коньяку, що є відкриттям, яке кидає виклик традиційним уявленням про те, як його слід споживати. Потім пропонується серія інноваційних коктейлів:
Spitfire: зухвале поєднання VS, crème de pêche, лимонного соку, яєчного білка, цукрового сиропу та білого вина;
Perico: тропічний коктейль із VS, вермута Lenar, кокосового рому, лаймового шербету, ананасового соку і невеличкою дозою ямайського рому;
«Авіньйон»: вишукане змішування Ile de Ré VSOP, ромашкового сиропу та ладану.
Кожен коктейль є свідченням духу «Камю» – притаманної лідерам звички порушувати правила, демонструючи, що навіть напій, просочений традиціями, може бути надзвичайно сучасним.
…Коли келихи піднімаються для останнього тосту, приходить момент роздумів. Ці п’ять днів принесли не тільки знання, але й глибоку повагу до мистецтва, науки та пристрасті, що втілюються в кожній краплі коньяку Camus. Стає зрозуміло, чому цей Дім славиться створенням справді ароматних спиртів з чудовим, добре збалансованим комплексом та довгим, тривалим фінішем.
Повертаюся з цієї подорожі у світ коньяку з глибшим його розумінням, з пляшкою унікальної суміші та спогадами, які залишаться на все життя. Адже то була можливість здобути новий погляд на те, що означає створювати щось справді виняткове. У цьому світі справжнє мистецтво не знає меж, коли йдеться про створення надзвичайного.
Розмірковуючи над цією надзвичайною подорожжю, відчуваю, що не просто збагатилася знаннями, — я глибоко надихаюся. Пристрасть, майстерність і відданість справі Camus справді вражають. Цей досвід не тільки поглибив моє цінування вишуканих спиртів, але й викликав нову захопленість мистецтвом виготовлення коньяку. Програма стипендій Alexa Camus Golden Vines® – це неймовірна можливість для тих, хто прагне зануритися у світ спиртних напоїв. Я від щирого серця рекомендую такий досвід усім, хто захоплений цією справою. Це більше, ніж просто дегустаційний тур; це трансформаційна подорож, яка назавжди змінить ваше сприйняття і цінування коньяку.
Тим, хто розглядає можливість подання заявки на цю стипендію, пораджу: зробіть це. Знання, які ви здобудете, досвід, який отримаєте, та зв’язки, які встановите, безцінні. Коньяк Camus не тільки викликав моє захоплення – він зробив мене довічним ентузіастом. Це пригода, яку не можна пропустити нікому, хто серйозно ставиться до світу вишуканих спиртів.
Розташований у самому центрі французького регіону Коньяк, Дім Camus є взірцем досконалості у світі вишуканих алкогольних напоїв. Протягом п’яти поколінь ця родина виробників коньяку створює рідке золото, даруючи красу та витонченість, емоції та задоволення тим, хто цінує життя, хто бачить прекрасне в світі. Нещодавно «Камю» оголосив нову місію у колаборації з Liquid Icons та Gérard […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до П’ять днів у серці виробництва коньяку Camus: захоплюючий досвід
Нове дослідження Статистичного управління Нової Зеландії показує, що в країні з прохолодним кліматом, яку досі практично не торкнулася зміна клімату, стає дедалі спекотніше.
Оточена з усіх боків океаном, із рівномірними середньорічними опадами 600-1600 мл, Нова Зеландія та її виноградники отримують вигоду зі своїх оптимальних умов – вина країни стали одними з найбільш затребуваних у світі.
Однак нещодавно опубліковане дослідження Статистичного управління Нової Зеландії показує, що температура моря (західне узбережжя островів омивається Тасмановим морем) у країні зростає, як і температура поверхні океану. Дослідження демонструє, що з 1982 року температура води підвищувалася в середньому на 0,16–0,26°C кожні 10 років, а у прибережних водах – на 0,19–0,34°C. Порівняно з даними за попередні 20 років, у Новій Зеландії спостерігався подвійний стрибок потепління поверхні океану, ніж у середньому за десятиліття у світі (0,18°C). Підвищення температури води позначається й на суші, визначаючи погоду країни.
«Нова Зеландія розташована між Тихим океаном, Тасмановим морем і Південним океаном – у всіх цих трьох регіонах спостерігається суттєве потепління, каже Метт Пінкертон (Matt Pinkerton), головний науковий співробітник Національного інституту води та атмосфери. – Будучи оточеними океанами, ми думали, що це нас захищає. Але дані свідчать про інше».
Виноробна промисловість Нової Зеландії вже деякий час працює над тим, щоб застрахувати себе та свій виноград від глобального потепління, у країні працює спеціальна програма Дослідницького інституту Брагато (Bragato Research Institute) «Совіньйон Блан: 2.0». Головна мета проєкту збільшити різноманітність сортів Sauvignon Blanc у Новій Зеландії. Дослідники прагнуть створити до 12 000 нових варіантів Sauvignon Blanc, щоб проаналізувати, які з них найбільш стійкі до клімату, що змінюється.
«Більшість новозеландського Sauvignon Blanc – це один клон. Але нам пощастило знайти генетичний сорт, який добре себе показав і ми поширили його по всій країні», – пояснює доктор Даррел Лізамор (Darrell Lizamore) з інституту Брагато.
Вчений каже, що на даний момент у рамках проєкту вдалося виростити 4000 лоз, ряд відомих новозеландських виробників вина вже уклали з інститутом партнерство, щоб мати можливість посадити ці лози у своїх маєтках, як тільки їх можна буде передавати.
Джерело: thedrinksbusiness.com Фото: handywineguide.com, Cloudy Bay
Нове дослідження Статистичного управління Нової Зеландії показує, що в країні з прохолодним кліматом, яку досі практично не торкнулася зміна клімату, стає дедалі спекотніше. Оточена з усіх боків океаном, із рівномірними середньорічними опадами 600-1600 мл, Нова Зеландія та її виноградники отримують вигоду зі своїх оптимальних умов – вина країни стали одними з найбільш затребуваних у світі. […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до Sauvignon Blanc Нової Зеландії в умовах зміни клімату
La Vigna del Gallo «Diego Planeta» розташована у знаменитому ботанічному саду Університету Палермо і названа на честь «батька» сицилійського виноградарства – Дієго Планета, ключової фігури в історії сучасного виноробства Сицилії.
Сучасний проєкт La Vigna del Gallo «Diego Planeta», розташований у самому серці міста, створений для збереження та примноження багатої винної спадщини Сицилії з передовим підходом до винного туризму. Цей виноградник, що зберігає 95 біотипів місцевих лоз, включаючи такі відомі сорти, як Grillo та Nero d’Avola, є чудовим прикладом того, як можна і потрібно зберігати та примножувати історичну пам’ять за допомогою стійких та інноваційних методів виноробства.
Відкритий у 2018 році, La Vigna del Gallo, є результатом співпраці Музейної системи Університету Палермо (University of Palermo Museum System), Сицилійського консорціуму вин DOC (Sicily DOC Wines Consortium) та Департаменту сільськогосподарських, харчових та лісових наук Університету Палермо (Department of Agricultural, Food and Forestry Sciences of the University of Palermo). Лози, що займають площу 200 квадратних метрів на території Ботанічного саду, розташовані на місці старовинного виноградника рівнини Сант-Еразмо, історичного маєтку герцога Ігнаціо Ванні д’Аркірафі (Ignazio Vanni d’Archirafi).
Філіппо Паладіно (Filippo Paladino)
«La Vigna del Gallo «Diego Planeta» – це не тільки свято біорізноманіття, але й свідчення прихильності Консорціуму до захисту та просування місцевих лоз. Сицилійське контрольоване найменування місця походження (DOC), створене у 2012 році, стало важливою віхою у визнанні та розвитку сицилійського винного континенту, – каже Філіппо Паладіно (Filippo Paladino), віце-президент Sicily DOC Wines Consortium. – Феномен міських виноградників чудово гармонує з місією збереження сицилійської виноробної спадщини. Без історичної пам’яті про місцеві лози не було б виноградарства на Сицилії».
Розташоване в центрі Палермо, місті, історія якого починається з 754 року до н. е., La Vigna del Gallo стало центром тяжіння для відвідувачів з усього світу, які приїжджають на Сицилію, щоб відкрити для себе виноробні багатства острова.
___________________________________
Довідка D+
Sicily DOC Wines Consortium був заснований у 2012 році для представлення вин Сицилії та просування позначення Sicilia DOC. Основна місія – підвищення впізнаваності символічного бренду Made in Italy та його захист, а також захист споживачів та виробників. Близько 7 000 виноробів та понад 500 ботлерів є прихильниками контрольованого найменування місця походження DOC, що на їхнє переконання є визнанням виноробства Сицилії та захищає виробництво вина на острові.
La Vigna del Gallo «Diego Planeta» розташована у знаменитому ботанічному саду Університету Палермо і названа на честь «батька» сицилійського виноградарства – Дієго Планета, ключової фігури в історії сучасного виноробства Сицилії. Сучасний проєкт La Vigna del Gallo «Diego Planeta», розташований у самому серці міста, створений для збереження та примноження багатої винної спадщини Сицилії з передовим підходом […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до La Vigna del Gallo «Diego Planeta» – скарбниця у серці Палермо
ЄДРПОУ 2665504466, тел. 423-11-89, +-380 67-747-14-80
IBAN UA223808380000026003799963479 в АТ “Правекс-банк” м. Києва МФО 380838
Digital magazine subscription DRINKS+ 2020
• DRINKS+ magazine: information addressed to both, professionals in the domestic alcohol market and advanced lovers of quality drinks. • DRINKS+ magazine: news about the best and the most interesting beverages in the world, wine routes, legendary wineries and star restaurants. • DRINKS+ magazine: it is information about beverage and gastronomic exhibitions, contests and forums in Europe, America, Asia. • DRINKS + magazine includes news, expert advices, interviews with famous personalities, tastings articles, market researches, ratings, publications on national traditions and the culture of beverages consumption.
The cost of an annual subscription in 2020:
100 euros
If you want to subscribe to the magazine, fill out the following information:
Print magazine subscription DRINKS+ 2020
• DRINKS+ magazine: information addressed to both, professionals in the domestic alcohol market and advanced lovers of quality drinks. • DRINKS+ magazine: news about the best and the most interesting beverages in the world, wine routes, legendary wineries and star restaurants. • DRINKS+ magazine: it is information about beverage and gastronomic exhibitions, contests and forums in Europe, America, Asia. • DRINKS + magazine includes news, expert advices, interviews with famous personalities, tastings articles, market researches, ratings, publications on national traditions and the culture of beverages consumption.
The cost of an annual subscription in 2020: • 230 euros
If you want to subscribe to the magazine, fill out the following information:
ПОДПИСКА на электронную версию журнала DRINKS+ на 2020 год
Журнал DRINKS+ – это специализированное издание со стильным дизайном и уникальной информацией, адресованной как профессионалам внутреннего алкогольного рынка, так и продвинутым любителям качественных напитков.
Журнал DRINKS+ – о самых лучших и интересных напитках мира, о винных дорогах, легендарных винодельнях и звездных ресторанах.
Журнал DRINKS+ – это информация о напиточных и гастрономических выставках, конкурсах и форумах Европы, Америки, Азии.
Журнал DRINKS+ – это новости, советы специалистов, интервью с известными личностями, тесты, исследования рынка, рейтинги, материалы о дегустациях, публикации о национальных традициях и культуре потребления напитков.
Периодичность – 10 номеров в год (5 в премиальном формате и 5 в деловом – на русском и английском языках).
Стоимость годовой подписки журнала в 2020 году (10 номеров) составит:
в гривне – 1500 грн,
EUR – 70 евро
Реквизиты:
ФОП ПОГРЕБНЯК І. М.
ЄДРПОУ 2665504466, тел. 423-11-89, 8-067-747-14-80
IBAN UA223808380000026003799963479 в АТ “Правекс-банк” м. Києва МФО 380838
Ждем Ваши заявки по тел. +38 067 405 62 03 E-mail: gabrelka@ukr.net
DIGITAL ПОДПИСКА на журнал DRINKS+ на 2020 год
Журнал DRINKS+ – специализированное издание с уникальной информацией, адресованной как профессионалам внутреннего алкогольного рынка, так и продвинутым любителям качественных напитков.
Журнал DRINKS+ – о самых лучших и интересных напитках мира, о винных дорогах, легендарных винодельнях и звездных ресторанах.
Журнал DRINKS+ – это информация о напиточных и гастрономических выставках, конкурсах и форумах Европы, Америки, Азии.
Журнал DRINKS+ – это новости, советы специалистов, интервью с известными личностями, тесты, исследования рынка, рейтинги, материалы о дегустациях, публикации о национальных традициях и культуре потребления напитков.
Периодичность – 10 номеров в год
Стоимость годовой подписки диджитал-версии журнала в 2020 году (10 номеров) составит:
в гривне – 1500 грн
Реквизиты:
ФОП ПОГРЕБНЯК І. М.
ЄДРПОУ 2665504466, тел. 423-11-89, +-380 67-747-14-80
IBAN UA223808380000026003799963479 в АТ “Правекс-банк” м. Києва МФО 380838
Ждем Ваши заявки по тел. +38 067 405 62 03
E-mail: gabrelka@ukr.net
ПОДПИСКА на журнал DRINKS+ на 2020 год
Журнал DRINKS+ – специализированное издание с уникальной информацией, адресованной как профессионалам внутреннего алкогольного рынка, так и продвинутым любителям качественных напитков.
Журнал DRINKS+ – о самых лучших и интересных напитках мира, о винных дорогах, легендарных винодельнях и звездных ресторанах.
Журнал DRINKS+ – это информация о напиточных и гастрономических выставках, конкурсах и форумах Европы, Америки, Азии.
Журнал DRINKS+ – это новости, советы специалистов, интервью с известными личностями, тесты, исследования рынка, рейтинги, материалы о дегустациях, публикации о национальных традициях и культуре потребления напитков.
Периодичность – 10 номеров в год
Стоимость годовой подписки на один экземпляр журнала в 2020 году (10 номеров) составит:
1500 грн – при отправке по Украине
230 евро – при отправке за рубеж
Реквизиты:
ФОП ПОГРЕБНЯК І. М.
ЄДРПОУ 2665504466, тел. 423-11-89, +-380 67-747-14-80
IBAN UA223808380000026003799963479 в АТ “Правекс-банк” м. Києва МФО 380838
Ждем Ваши заявки по тел. +38 067 405 62 03 E-mail: gabrelka@ukr.net