Внутрішнє споживання вина у цій країні привертає багато уваги: кожен мешканець випиває в середньому близько 56 літрів вина на рік. Це один з найвищих показників у світі.
Винний ринок у Люксембурзі
Люксембург – невелика монархія площею кілька квадратних кілометрів, яка має один із найвищих показників споживання вина на душу населення. Герцогство також має 2000-річну історію виноробства. Виробнича зона простягається вздовж долини Мозель, вирощують головним чином традиційні сорти винограду – Müller-Thurgau (у Люксембурзі його зазвичай називають Rivaner) і Auxerrois, вони займають майже 50% загальної площі віноградників. Також обробляють Pinot Noir, з якого виробляють чудове червоне вино. Значна частина білого винограду вирощується спеціально для виробництва ігристих вин – Crémant de Luxembourg.
За останніми підрахунками, у Люксембурзі нараховується 1330 га виноградників, близько 1200 з яких виробляють приблизно 12,4 мільйона літрів вина на рік. Це більше, ніж у 2021 році, коли виробництво сягнуло 9,8 млн літрів (переважно білого вина). В країні близько 50 виробників. З 56 літрів вина, які щорічно споживаються на душу населення – 16 літрів місцеві вина, решта 40 – іноземні білі і червоні вина.
Дослідження іспанського торгового агентства ICEX показало, що виробництво вина в Люксембурзі зросло, однак не відповідає загальному попиту. Через обмежене місцеве виробництво Люксембург потребує постачання з інших країн. У 2021 році імпорт вина склав 126,43 млн євро, що еквівалентно 22,64 млн літрів. Натомість експорт досяг лише 25,86 млн євро (5,61 млн літрів). Таким чином, Люксембург є майже чистим імпортером.
Основними постачальниками вина до Люксембургу за вартісним обсягом імпорту є Франція, Бельгія, Італія, Португалія, Іспанія та Німеччина. Франція домінує на ринку Люксембургу з часткою 42,7% у вартості та 27,2% в обсязі. Виділяється імпорт червоних вин і шампанського. Примітно, що вина, імпортовані з Бельгії, другого за величиною постачальника на цей ринок, також переважно французькі. Іспанія є п’ятим постачальником вина в країну і з загалом імпорт іспанських вин склав 4,87 млн євро (1,70 млн літрів). У вартісному вираженні найбільшим попитом користуються тихі вина (62,8%), на другому місці – ігристі (28,8%).
Взагалі герцогство з 639 589 жителями та 2586 км2 площі може похвалитися високим рівнем життя та інтенсивним туристичним потоком, який підживлюється його природними та архітектурними багатствами.
Уцентріуваги CrémantdeLuxembourg
Це ігристе вино вищої якості. З 1991 року позначення Crémant використовується для люксембурзьких ігристих вин, які відповідають суворим нормативним вимогам. В основі Crémant лежить місцевий ароматний виноград з освіжаючою кислотністю. Вибір сорту винограду, склад купажу та час витримки дріжджів створюють унікальні продукти, роблять смак Crémant de Luxembourg особливим.
Назва Crémant може використовуватися лише для якісного ігристого вина, білого або рожевого, із захищеним найменуванням походження, якщо:
виноград збирають вручну
вина виготовляються з сусла, отриманого пресуванням цілих ягід
кількість отриманого сусла не перевищує 100 літрів на 150 кілограмів винограду
купаж став ігристим шляхом вторинного спиртового бродіння у пляшці
суміш безперервно зберігалася на осаді щонайменше дев’ять місяців у тій самій віноробні
ігристе вино відокремлено від осаду шляхом дегоржажу
максимальний вміст діоксиду сірки не перевищує 150 мг/л
цукор менше 50 г/л
Серед відомих виробників Crémant de Luxembourg:
DomainesVinsmoselle: один із найбільших виробників вина в Люксембурзі, відомий виробництвом широкого асортименту вин, у тому числі Crémant.
CavesBernard–Massard: відома виноробня, яка славиться своїми високоякісними ігристими винами, у тому числі Crémant.
DomaineAliceHartmann: сімейна виноробня, яка виробляє різноманітні вина, зокрема Crémant, відома своєю зосередженістю на якості та традиціях.
CavesStMartin: одна найстаріших виноробень у Люксембурзі, відома традиційними методами виноробства та високоякісним Crémant
DomaineHenriRuppert: сімейна виноробня, яка зосереджена на екологічному виноробстві, відома своїм Crémant de Luxembourg.
DomaineLaurent& RitaKox: інноваційний Kox Domain використовує найновіші технологічні рішення, щоб продемонструвати найкращі якості Riesling – аристократа люксембурзьких білих вин, а також Pinot Blanc, Auxerrois, та Gewürztraminer.
Люксембурзьке вино: конкурси та нагороди
Виробники країни прагнуть перемагати на міжнародних винних конкурсах. Crémant з Люксембургу виграло дев’ятнадцять золотих медалей і шість срібних медалей на французькому конкурсі Concours National des Crémants 2022, присвяченому цим ігристим винам. Зокрема золото отримали виноробні Caves Gales, Domaine Viticole Pundel-Hoffeld, Domaines Vinsmoselle, Domaine L&R Kox, Caves St Martin і Caves St Remy-Desom. Domaines Vinsmoselle, виробник бренду Poll-Fabaire, забрав додому найбільше нагород серед усіх представлених виноробень, а саме шість золотих і дві срібні медалі. Ще чотири срібні медалі отримали Caves St Remy-Desom і Domaine Viticole Pundel-Hoffeld. Міжнародні винні конкурси допомагають підкреслити якість люксембурзьких вин, а також привернути увагу торгових представників.
Загалом, виноробна промисловість Люксембургу – це захоплююче поєднання традицій, якості та інновацій. Незважаючи на свій невеликий розмір, країна може похвалитися багатою історією виноробства та глибоко вкоріненою культурою шанування вина. Завдяки зосередженню на високоякісному виробництві, прикладом якого є визнаний Crémant, Люксембург продовжує залишати значний слід на світовому ринку вина. Його унікальний підхід до маркетингу та просування в співпраці з такими компаніями, як JADO, ще більше підкреслює прагнення Люксембургу до досконалості та здатність адаптуватися до сучасних тенденцій. Виноробна промисловість Люксембурга продовжує розвиватися і вона залишається захоплюючим та динамічним гравцем у світі вина.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Внутрішнє споживання вина у цій країні привертає багато уваги: кожен мешканець випиває в середньому близько 56 літрів вина на рік. Це один з найвищих показників у світі. Винний ринок у Люксембурзі Люксембург – невелика монархія площею кілька квадратних кілометрів, яка має один із найвищих показників споживання вина на душу населення. Герцогство також має 2000-річну історію […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до Люксембург: невелике герцогство з великим винним потенціалом
Сезон збору й переробки винограду 2024 завершено. Винороби різних країн підводять підсумки, доволі часто – сумні: у багатьох регіонах весна була занадто пізньою, літо й початок осені – занадто холодними і дощовими, або ж занадто спекотними і посушливими, що вплинуло й на обсяги, і на якість вінтажа. Яким видався сезон 2024 для українського виноробства, і як вплинули на нього кліматичні та інші виклики? Вікторія Макарова поспілкувалася з виноробами й власниками виноробень з різних куточків України, щоб скласти цей пазл.
Закарпаття
Розповідає Геннадій Вачиля, директор з виноградарства Chateau Chizay:
«Цей сезон у Закарпатті став і викликом, і успіхом. Ми мали теплу, втім вологу весну, й були загрози хвороб винограду. Потім прийшло надзвичайно спекотне літо – температури сягали і 40 градусів, і початок календарної осені також був незвично теплим, аж до 35 градусів. Завдяки цьому більшість сортів винограду набрала дуже високу цукристість. Притому інші кондиції, як-от кислотність, також хороші».
Через спеку обробку виноградників виноградарям Chizay доводилось проводити вночі — починали після заходу сонця та завершували на світанку. Збір був раннім: «Цьогоріч ми розпочали збір винограду на 2-3 тижні раніше – далася взнаки сума температур, — розповідає Геннадій. — Загалом протягом сезону це створювало певні виклики, адже вегетація відбувалася дуже стрімко, і ми мали всі завдання щодо догляду за лозами виконувати максимально інтенсивно, мобілізуючи всі наявні ресурси».
Отже, за оцінками Геннадія Вачилі, сезон був непростий, але напрочуд цікавий: «Якість врожаю чудова, багато сортів показали кондиції, що дозволять створити вина з високим потенціалом до витримки. Прогнозую, що 2024-й можна буде вважати вінтажним – роком, в який народилися дуже якісні вина».
Геннадій Гутман, засновник і власник Chateau Chizay, повідомляє, що кількісні показники цього року стали значно нижчими, ніж у 2023: «Цього сезону ми зібрали майже на 25% менше врожаю за обсягом, ніж торік (1050 тон проти 1421 тони у 2023-му). Але якість винограду надзвичайно висока. Погода дозволила винограду дуже добре дозріти, показники цукру чи не найвищі за останні роки. Думаю, що цей сезон можна порівняти з дуже успішними 2017 і 2018 роками, в які ми заклали вина, що зараз є колекційними».
Спекотне літо й гаряча осінь вплинули на терміни збору, але потішили якістю винограду. «Дуже гарно показали себе, зокрема, Черсегі та Блауфранкіш, ми робили ранній збір для ігристих вин, кондиції прекрасні, — ділиться враженнями пан Гутман. — А ще вперше провели ранній збір Піно Нуар. Поки що не відкриваємо карти, що саме готуємо, очікуємо результату». На думку власника Chateau Chizay, цьогоріч дуже вдалим вродив Трамінер рожевий – цукристість сягнула 26%, і компанія планує закласти з нього новий вінтаж марочного десертного вина «Троянда Карпат». Чудово також проявили себе червоні сорти. «Піно Нуар сезону 2024 просто приголомшливий, — розповідає Геннадій Гутман. — Під час збору частина ягід уже була підв’ялена сонцем, і врожай обіцяє дуже якісне вино з потенціалом до витримки». На зборі Піно Нуару мала нагоду попрацювати вся офісна команда виноробні, що вийшла на допомогу агрономам. Останнім у цьому сезоні Chateau Chizay збирали Каберне Совіньйон. Збору трохи завадили дощі (цей сорт росте на пагорбах урочища Мала Гора, і після дощів туди не можна було виїхати навіть на тракторі). Тим не менш, виноград «дочекався» свого часу, й зібрали його, на думку власника, максимально стиглим і дуже перспективним.
Крім кліматичних викликів певного регіону, існують виклики, з якими стикаються, фактично, всі бізнеси в Україні, й виноробство не є виключенням. Тотальне здорожчання всіх витратних матеріалів (пальне, засоби догляду тощо) та брак робочих рук є одними з най розповсюдженіших. Тим не менш, у Закарпатті є привід для оптимізму: «Сезон дав трохи понервувати, але результат цього вартий. Бути якісному українському вину із Закарпаття! Бути добру!» — обіцяє пан Гутман.
Фото: Сергій Гудак для Chateau Chizay
Одещина
Гіоргі Іукурідзе, співзасновник виноробні SHABO розповідає, що сезон 2024 був непростим, але дуже цікавим.
Протягом усієї зими й весни, аж до кінця травня, йшли дощі, але літо було надзвичайно сонячним і спекотним, тому збирати виноград довелось раніше — до 10 вересня зібрали майже все. «Зміни клімату ми відчуваємо на собі останні 5 років точно, — коментує Гіоргі. — У нашому теруарі багато сортів почали визрівати майже одночасно, то ж тривалість сезону збору скоротилась майже вдвічі, і працювати під час збору доводиться вдвічі інтенсивніше».
Зважаючи на специфічні погодні умови, цього року SHABO зібрали 3000 тон винограду — менше, ніж у 2023 (показник минулого року — 4800 тон). Тим не менш, власники виноробні задоволені: «Вінтаж 2024 має дуже високу якість, ми сподіваємось, що це буде «великий» рік, — ділиться своїми враженнями Іукурідзе. — До речі, і 2022, і 2023 роки дали нам чудові, якісні вінтажі. Схоже на те, що Бог на нашому боці».
Але найбільшим викликом для своєї компанії Гіоргі Іукурідзе вважає навіть не зміну клімату, а дефіцит робочої сили та висококваліфікованих спеціалістів — за його словами, з цією проблемою SHABO доводиться справлятись вже не перший рік, і це пов’язано не лише з війною. Тож це — питання, котре власникам виноробні потрібно буде вирішувати й надалі.
Фото: SHABO Winery
Південна Бессарабія
У цій частині Одещини сезон 2024 також став не простим. «Цього року було дуже спекотно, збір ми почали на майже 20 днів раніше, ніж планували — 12 серпня. Все дозріло майже одночасно, й довелося якось розбиратися з пріоритетами. Піно Грі знімали з показниками цукру, що вже були на межі, але встигли,» — розповідає співвласник виноробні Villa Tinta Костянтин Тінтулов.
За його підрахунками, обсяги збору цього року є майже в 1,5 рази меншими, ніж минулого, що разом із рештою викликів, таких як додаткове податкове навантаження й брак робочих рук, підвищить собівартість вина.
Але якість цього вінтажа значно вища, ніж у 2023, що підтверджує загальний тренд. До того ж, на Villa Tinta відбуваються певні технологічні зміни. «Ми запросили консультантів для кращого збереження винограду й підвищення якості наших вин. Як результат, приміром, наші білі вина вінтажу 2024 зберігаються краще, ніж минулого року, завдяки використанню технології sur lie (витримки вина на осаді дріжджів, які залишаються після завершення ферментації). Працюємо над тим, щоб цього року зробити більш складні, комплексні й стабільні білі вина з гарною структурою, до того ж свіжі й терруарні,» — ділиться своїми очікуваннями Костянтин.
Виноробня Villa Tinta славиться своїм Одеським Чорним — нашим флагманським червоним сортом, що є добре відомим також і за межами України.
Цього року врожай Одеського Чорного на Villa Tinta становить 120 тон — це майже втричі менше, ніж у 2023 році. Щодо якості врожаю цього сорту, 2024 можна вважати успішним: «Виноград зняли вчасно, у чудових кондиціях — цукор, таніни й кислотність в ідеальному балансі. Рівень алкоголю має бути трохи нижчим, ніж зазвичай — побачимо, коли завершиться ферментація,» — підсумовує Костянтин Тінтулов.
Фото: Villa Tinta – Винхол Оксамитне
Миколаївщина
У Миколаївській області, яка також розташована на півдні України, на узбережжі Чорного моря, сезон 2024 року був складним через неочікувані заморозки навесні під час активного періоду вегетації, тому значна частина ягід, що на той момент вже встигли зав’язатись на гронах, не вижила. Світлана Цибак, директорка виноробні Beykush, зазначає, що цьогорічний урожай на 15% менший, ніж минулого року (у 2023 році вдалося зібрати близько 98 тонн). Весняні заморозки сильніше вплинули на червоні сорти винограду, ніж на білі, завдяки розташуванню виноградників.
Проте врожай 2024 року демонструє відмінну якість: виноград дозрів до ідеального стану завдяки дуже спекотному та сонячному літу. «Наші вина зазвичай мають доволі високий рівень кислотності, у винах 2024 вона буде трохи меншою, згладженою, що, на мою думку, також може сподобатись споживачу,» — коментує Світлана.
Сезон збору врожаю, який зазвичай триває близько двох місяців – починаючи з кінця серпня до середини жовтня, цього року на Миколаївщині був дуже коротким: у Beykush зібрали всі 17 сортів винограду, які дозріли майже одночасно, лише за один місяць.
«В цілому можу сказати, що якістю вінтажа 2024, незважаючи на всі складнощі, ми задоволені. Далі — справа наших майстрів-виноробів. Очікуємо від вінтажа 2024 дуже цікавих блендів,» — підсумовує директорка Beykush.
Фото: Арсен Федосенко для Beykush
Тернопільщина
«Врожай 2024 на Тернопільщині був ідеальним!!!» — саме так, з трьома знаками оклику, прокоментувала моє питання Оксана Буячок, співвласниця крафтової виноробні Father’s Wine.
Цей сезон став для виноградарів і виноробів регіону не менш складним і цікавим, ніж для решти країни: спека, вимушено ранній збір (приміром, на Father’s Wine почали збір 26 серпня, значно раніше, ніж минулими роками). «В нас теж було дуже гаряче цього літа, але ситуація з опадами краще, ніж у колег на півдні, — коментує Оксана. — Були незначні хвороби на виноградниках, але це ми також подолали. Отримали врешті решт ідеальні кондиції по всіх сортах, очікуємо дуже гарні вина цього вінтажу!»
Щодо обсягів виробництва сезону 2024, на Father’s Wine він дорівнює показникам минулого року. Орієнтовно планується реліз 55000 пляшок.
Фото: Father’s Wine
Київщина
Крафтова виноробня Biologist має виноградники під Києвом, у селищах Лісники та Безрадичі, та на Одещині. Співвласник і винороб Biologist Ігор Петренко вважає цей рік взагалі доволі важким. «Головна проблема — в тому, що завдяки аномальному сонцю в липні збір в цілому почався на два тижні раніше, й ми до цього були не готові. Також викликом стало майже одночасне визрівання білих і червоних сортів, в першу чергу це стосується Одещини,» — ділиться враженнями Ігор. На думку винороба, Одещина є вже занадто спекотною для вирощування білих сортів, що не набирають потрібної кислотності — цілком можливо, що у майбутньому Biologist припинять вирощувати ці сорти у цьому регіоні.Також даються взнаки проблеми з відсутністю робочої сили, особливо на півдні: винороб розповів, що цього року білі й червоні сорти визріли одночасно, тому не встигли вчасно зібрати Піно Нуар, і він дещо перезрів.
На відміну від того, на виноградниках під Києвом все чудово, тож власники Biologist планують і надалі збільшувати свій «земельний банк» — щороку досаджують близько пів гектара нових виноградників. Висаджують щільно — близько 10 тисяч лоз на гектар: земля на Київщині дуже дорога. Обробку лоз і збір винограду проводять вручну.
Загалом команда Biologist перереробила цього року більше ніж 65 тон винограду, що на 80 відсотків більше, ніж минулого. Ігор Петренко розповідає, що збільшення виробництва вина для Biologist — стратегічна задача, оскільки компанія активно розвиває експортний напрямок.
Підсумовуючи, хочемо відзначити головне: сила, талант, працьовитість і неймовірна резистентність українських виноробів вражають. Там, де інші вбачають біди й проблеми, наші винороби знаходять нові можливості, бо складати руки й капітулювати перед складнощами — не на часі. Ми неймовірно пишаємося ними — натхненними митцями вина, що продовжують відроджувати й створювати виноробні традиції, формувати й розвивати винну культуру України та писати її новітню винну історію.
Фото: Biologist Winery
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Сезон збору й переробки винограду 2024 завершено. Винороби різних країн підводять підсумки, доволі часто – сумні: у багатьох регіонах весна була занадто пізньою, літо й початок осені – занадто холодними і дощовими, або ж занадто спекотними і посушливими, що вплинуло й на обсяги, і на якість вінтажа. Яким видався сезон 2024 для українського виноробства, і […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до «Сезон дав трохи понервувати, але результат цього вартий»: українські винороби звітують про вінтаж 2024
Vinos Kohlberg – виноробня-піонер у виноробній промисловості Болівії.
Kohlberg було засновано у 1963 році, коли Хуліо Кольберг (Julio Kohlberg) придбав нерухомість La Cabaña, розташовану в містечку Санта-Ана-ла-В’єха, за 15 кілометрів від міста Таріха.
Наразі виноградники компанії займають 147 га виноградних лоз, імпортованих з Франції. Виробнича потужність 6 287 100 літрів вина на рік, які виробляються за італійською та французькою технологією.
У Descorchados 2024 Kohlberg Stelar Ugni Blanc, набрало 91 бал та увійшло в трійку кращих білих вин Болівії. Вино виготовлене із винограду Ugni Blanc, вирощеного в Тарії, який уперше тут посадили в 1967 році. Ugni Blanc – це французький сорт винограду, який також відомий як Trebbiano в Італії.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Tel.: +591 4 4266170 Web: https://kohlberg.com.bo/ Address: C8W2+PMC, Av. Jorge Paz G., Tarija, Bolivia Vinos Kohlberg – виноробня-піонер у виноробній промисловості Болівії. Kohlberg було засновано у 1963 році, коли Хуліо Кольберг (Julio Kohlberg) придбав нерухомість La Cabaña, розташовану в містечку Санта-Ана-ла-В’єха, за 15 кілометрів від міста Таріха. Наразі виноградники компанії займають 147 га виноградних лоз, […]
Виноградники Jardín Oculto, яким двісті років, розташовані у Cinti Valley на висоті 2400 метрів над рівнем моря. Мета компанії показати красу найстаріших виноградників Болівії та креольських сортів, які привезли місіонери, а також допомогти зберегти та прославити спадщину виноградної лози Болівії. Проєкт Jardín Oculto був створений у 2019 році.
Долина Сінті замкнута у величезному каньйоні з гірськими хребтами, барвистими землями, багатовіковими кактусами, козами, які харчуються рослинністю, і перелітними птахами. Це родюча земля, захищена величезними вертикальними стінами, які оточують виноградники Jardín Oculto.
«Los Arbolitos, як ми називаємо наші виноградники, виросли навколо дерев молле та чаньяр, обплітають їх, розмір яких перевищує три метри. Ця форма господарювання, незважаючи на те, що вона найбільш природна, є незвичайною у світі виноградарства, і саме це перетворює ці виноградники на справжні коштовності», – кажуть у господарстів.
Власниками Jardín Oculto є сестри Марія Хосе (María José) та Мерседес Граньє Васкес (Mercedes Granier Vázquez), які отримали освіту в галузі ділового адміністрування та енології.
Вони доклали зусиль і любові до саду, повного дерев молле і чаньяр, які служать провідниками для Moscatel de Alejandría, Negra Criolla і Vischoqueña.
Moscatel de Alejandría – відомий своїм ароматом білих квітів персика, це найбільш вирощуваний сорт у Болівії.
Negra Criolla – сорт винограду з ароматом полуниці, малини та червоних фруктів.
Vischoqueña – місцевий виноград, він зустрічається лише в Болівії. Цей сорт – природне схрещування Negra Criolla та Moscatel de Alejandría, яке відбулося в громаді Vischoca в департаменті Potosí, звідки і назва. Він червоний, але на виноробні його обробляють як білий, в його ароматі грейпфрут і цитрус. Сорт є енологічним скарбом, яким виноробня Jardín Oculto змогла скористатися для створення вин виняткової якості.
На сьогодні тут виробляють близько шести тисяч пляшок вина на рік.
У Descorchados 2024, відомому винному довіднику південноамериканських вин, Jardín Oculto Vischoqueña отримало 92 бали, та зайняло друге місце в категорії білих вин.
Фото: valoragregado.net, facebook.com
Tel.: +591 729 85 854 Email: informaciones@jardinoculto.com Web: www.jardinoculto.com Address: FCJ2+76W, Tarija, Bolivia Виноградники Jardín Oculto, яким двісті років, розташовані у Cinti Valley на висоті 2400 метрів над рівнем моря. Мета компанії показати красу найстаріших виноградників Болівії та креольських сортів, які привезли місіонери, а також допомогти зберегти та прославити спадщину виноградної лози Болівії. Проєкт Jardín Oculto був […]
Tel.: +591 466 45498; +591 2 222 5485 Email: info@camposdesolana.com Web: https://camposdesolana.com Address: Bodega Campos de Solana, Carretera a Bermejo Km 12 zona el Portillo, Tarija, Bolivia
Campos de Solana – це сучасна та затишна виноробня, відома якістю своїх вин і прекрасними виноградниками. Campos de Solana розташована в долині Таріха та є однією з ключових виробників у регіоні. Виробництво вина розпочато у 2000 році. Основна увага приділяється сучасному виробництву з використанням усіх новітніх технологій та обладнання.
За роки існування компанія зарекомендувала себе як одну з найкращих виноробень Болівії. Якість вин пояснюється розташуванням виноградників, а також висококваліфікованим персоналом та передовим досвідом.
Виноградні лози виноробні розташовані в одному з найвищих виноробних регіонів світу на висоті понад 1850 метрів над рівнем моря. Лози отримують більше сонця, ніж у традиційних місцях вирощування, тому плоди мають неперевершений яскравий смак та аромат. До цього природного ресурсу Campos de Solana додає відданість своїх технічних спеціалістів, поради професіоналів і інноваційні технології, які дозволили виноробні стати однією з найсучасніших у Південній Америці.
Якість вин виноробні визнана на міжнародному рівні, починаючи з численних нагород та медалей на важливих конкурсах, таких як Concours Mondial de Bruxelles, і закінчуючи визнанням як однієї з 20 найкращих латиноамериканських виноробень. Щорічний винний гід Descorchados у 2024 назвав Campos De Solana Tri Varietal Viognier, Riesling, Sauvignon Blanc одним з трьох кращих вин Болівії.
Команда виноробні працює, щоб продемонструвати, що екстремальне виноградарство, яке супроводжується технологічними інноваціями, має потенціал для виробництва вин світового класу. Робота Campos de Solana на виноградниках включає відновлення еродованих земель, відбір і дослідження сортів, впровадження крапельного зрошення та збирання врожаю вручну.
Виробляють червоні, білі та рожеві вина.
Виноробня приймає туристів. Вартість туру залежить від обраного пакету.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Tel.: +591 466 45498; +591 2 222 5485 Email: info@camposdesolana.com Web: https://camposdesolana.com Address: Bodega Campos de Solana, Carretera a Bermejo Km 12 zona el Portillo, Tarija, Bolivia Campos de Solana – це сучасна та затишна виноробня, відома якістю своїх вин і прекрасними виноградниками. Campos de Solana розташована в долині Таріха та є однією з ключових […]
Tel.: +38 050 934 7671; +38 068 406 09 04 Email: sasspince@gmail.com Web: www.sasspince.com.ua Address: Україна, Закарпатська обл., Берегівський район, с. Кідьош, вул. Ракоці, 52
Поважний виноградар Карло Шош у 2007 році отримав з рук Президента України почесне звання «Кращий Фермер України».
У тому ж році за участі пана Шоша була створена єдина в Україні обласна організація – «Спілка приватних виноградарів та виноробів Закарпаття».
Виноробня Карла Шоша обробляє 10 га виноградників, на яких вирощується біля 60 сортів винограду. Виробляють білі й червоні, сухі та десертні вина за традиційними технологіями з витримкою у дубових бочках. Дегустація проводиться в затишному залі на 48 гостей, який знаходиться поруч з винним погребом, де можна спробувати до 20 сортів вин. Також Карло Шош виготовляє ароматний вермут. Особлива гордість виробника – «Чорна троянда», вино з медом та чорносливом, яке здобуло золоту медаль на фестивалі у Берегові.
Карл Шош понад чверть століття є членом місцевого мисливського клубу. Із 2000-го року керує Кідьошським Товариством господарів-виноградарів, а з 2003-го року член єдиного в Україні Лицарського Винного Ордену імені Святого Венцела, який налічує більше сорока учасників.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Tel.: +38 050 934 7671; +38 068 406 09 04 Email: sasspince@gmail.com Web: www.sasspince.com.ua Address: Україна, Закарпатська обл., Берегівський район, с. Кідьош, вул. Ракоці, 52 Поважний виноградар Карло Шош у 2007 році отримав з рук Президента України почесне звання «Кращий Фермер України». У тому ж році за участі пана Шоша була створена єдина в Україні […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до «Виноробня Карла Шоша»
Перлини господарства – сорти винограду Passerina і Pecorino, дбайливо збираються вручну під керівництвом досвідчених виноробів, саме це знаменує початок перетворення ягід на виняткові вина Tenuta Manoylo. Вступаючи у цей вирішальний сезон, виноробня бажає успішного врожаю своїм колегам у регіоні Марке.
Але це ще не все, що наразі відбувається у Tenuta Manoylo. В той час як білий виноград вже зустрівся з турботливими руками виноградарів, темні сорти маєтку – Sangiovese, Grenache, Syrah, Merlot та Petit Verdot – знаходяться на завершальній стадії дозрівання. Цей виноград, все ще невпинно працює над досягненням оптимальної зрілості та смаку і незабаром він буде готовий продовжити собою магію збору врожаю.
У розпал цього напруженого сезону Tenuta Manoylo запрошує любителів вина відвідати свої виноградники і на власні очі спостерігати, що відбувається під час цього дійства. Відвідувачі можуть прогулятися мальовничими пасторальними виноградниками, вивчити методи стійкого вирощування винограду, що використовуються у маєтку, і дізнатися про місцеві сорти. Виноробня також пропонує екскурсії підвалами, де гості можуть побачити унікальні амфори vulcanelli, виготовлені з вулканічної глини Марке – невід’ємну частину процесу виноробства, яка посилює властиві терруарні характеристики їхніх вин.
Виноробня Tenuta Manoylo, яка була відзначена цього року премією Wine Travel Awards у Progressive Approach/Visiting Card of the Country, ідеально поєднує традиції і сучасне виноробство. Не дивлячись на свій доволі молодий вік і будучи відносно новим на міжнародній винній сцені, господарство вже здобуло престижні нагороди, включаючи Grand Gold на Mundus Vini за Marche IGT Sangiovese 2021 року та Silver за Falerio DOC Pecorino 2021 року.
Продовжуючи вивчати інноваційні методи виноробства та розширюючи свою присутність, Tenuta Manoylo готова впливати ще більше на світову винну індустрію. Читайте про виноробню та її вина у Wine Travel Awards Guide 2023-2024, унікальному виданні, яке незабаром вийде у світ та буде представлено на міжнародних івентах – самітах, конференціях, а також на провідних винних виставках: Wine Paris, ProWein, London Wine Fair, Vinitaly та інші.
Tenuta Manoylo відкрита для відвідувачів щоп’ятниці. Не пропустіть шанс зануритися в магію збору цьогорічного врожаю і відкрити для себе багатогранні смаки терруару Марке.
Перлини господарства – сорти винограду Passerina і Pecorino, дбайливо збираються вручну під керівництвом досвідчених виноробів, саме це знаменує початок перетворення ягід на виняткові вина Tenuta Manoylo. Вступаючи у цей вирішальний сезон, виноробня бажає успішного врожаю своїм колегам у регіоні Марке. Але це ще не все, що наразі відбувається у Tenuta Manoylo. В той час як […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до Tenuta Manoylo початок збору врожаю 2024
Грецька журналістка Катерина Карамфіліду на запрошенняAstiDOCG здійснила подорож італійськими винними дорогами – до витоків знаменитих вин Асті. Вона поділилася з читачами ресурсів parallaximag.gr та drinks.ua своїми свіжими – як місцеві ігристі – враженнями.
П’ємонт – яскравий діамант, що розкинувся між італійськими Лігурією, Емілією Романією, знаменитою долиною Падана та гірськими масивами Швейцарії і Франції. Цей регіон Італії вабить та домінує в планах кожного журналіста, що пише про подорожі та вино. І серед усіх інших причин відвідати ці оповиті романтикою землі, звичайно, кожен назве вина Асті. Завдяки своїм винам П’ємонт здобув всесвітню славу своєї назви, яка вказує на унікальне розташування місцевості – біля підніжжя гір. Його широко відомі кліматичні умови ідеальні: з холодними ночами, туманними ранками та сонячними днями. То чудові умови для видатного вина. Тому П’ємонт славиться сухими і солодкими винами, ігристими і тихими – як легкими та свіжими, так і потужними витриманими.
Біля підніжжя Альп з півночі і майже до Лігурійського моря простягаються пологі пагорби і лагідні схили з особливим мікрокліматом, створюючи зелений пазл із виноградників на родючому ґрунті цієї популярної серед гурманів провінції. Це дозволяє лозам процвітати в ідеальних умовах та дає можливість винограду максимально виразити свої ароматичні якості. Досконала геоморфологія, вапняні ґрунти та мікроклімат регіону є одними з головних факторів для включення локальних вин до списку одних із найкращих у світі. До того ж, сучасні технологічні та функціональні виноробні регіону роблять П’ємонт настільки передовим у виноградарстві порівняно з іншими регіонами Італії.
П’ємонт є одним із найважливіших виноробних регіонів Італії та одним із найвідоміших у світі своїми червоними винами – унікальними неббіоло та барбареско. Принагідно нагадаю, що Неббіоло з півночі та Санджовезе з Центральної Італії є двома найважливішими сортами країни.
Це найкраще місце для любителів вина в Європі. Але справа не лише у вині. Візити туристів з усього світу до місцевих маєтків, підвалів, виноробень відбуваються протягом усього року і за будь-якої погоди. Згадаю неймовірний досвід відвідування підземних споруд Canelli – справжніх соборів з аркадами та коридорами, виритими під пагорбами. Завдяки своїй унікальній історичній та архітектурній цінності ці підземні підвали, де сьогодні зберігаються вина, були визнані об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Однак, окрім садиб, чудова сільська місцевість та історичні міста, тихі села – ідеальне місце для особливих трапез із залученням страв із трюфелями, унікальних сирів, холодних страв, які супроводжують чудові місцеві вина. Звичайно, кульмінація настає під час основної страви з рідкісними видами італійської пасти, чудовою телятиною, домашньою полентою, запіканками, які справляють враження на будь-який смак!
Тратторії, ресторани з дивовижною оновленою винною картою, виноробні, які ідеально підлаштовані для дегустацій, є, навіть не беручи до уваги природний ландшафт, принадою для чудового винного туру.
Поряд із зірковими винами регіону, про які я згадала вище, в П’ємонті є ще одна перлина – натурально солодке, насичене ароматами літа, біле ігристе вино сорту Moscato, яке виробляється здебільшого в регіоні Asti, – унікальне Moscato D’Asti!
Зазирнемо в історичне коріння: сорт Москато культивується протягом 1000 років у регіоні П’ємонт і переважно на виноградниках у регіонах Асті, Кунео та Алессандрія. Батьком Moscato d’Asti вважається міланський ювелір Джовані Баттіста Кроче (Giovanni Battista Croce), який в XVII столітті зумів виготовити слабоалкогольне вино і при цьому зберегти природну солодкість сусла і ароматику. Відтоді минуло чотири століття – до 1993 року, коли Asti Spumante і Moscato d’Asti були позначені статусом DOCG. Сьогодні фірмовими ознаками Asti можна вважати фруктові ноти з домінантою квітів, тендітними грайливими бульбашками та алкоголем в ідеально низькій дозі, що є головним путівником у світі гастрономічної насолоди.
Сорт Moscato Bianco дає два різних вираження в Asti spumante (до речі, найвідоміше солодке ігристе вино у світі) і Moscato D’ Asti. У цих двох винах на основі Moscato аромат і усі органолептичні якості винограду залишаються незмінними і передаються безпосередньо в келих завдяки м’якому пресуванню винограду та неповному спиртовому бродінню, що дозволяє залишати у вині частину природних цукрів.
Обидва вина походять з виноградників регіонів Асті, Кунео та Алессандрія. Альпи та Апеннінські гори створюють чудовий мікроклімат для виробництва одного з кращих виноробних продуктів Європи! Інші вважають, що відносна близькість Аллесандрії до прибережної культури також впливає на молодий, свіжий стиль вин.
Asti Spumante DOCG виходить зі 100% Moscato Bianco, це ігристе з ароматним смаком, добре збалансованою солодкістю та помірним вмістом алкоголю (6-12%). Це дуже приємний аперитив, який переважно супроводжується першими стравами, м’ясними виробами, свіжим сиром і молюсками, а також фруктами та ніжними солодощами. Область виробляє 60 мільйонів пляшок на рік.
Moscato D’ Asti DOCG – особливо вишукане вино, з ароматами стиглого винограду і трохи солодше вино, з більш легкою та витонченою грою, з квітковими ароматами і нотками шавлії та стиглих фруктів. І що робить його сьогодні особливо актуальним – з низьким вмістом алкоголю (4,5-6,5%). Moscato D’ Asti DOCG ідеально підходить для супроводу легких десертів або як аперитив чи діжестив в кінці їжі. Обсяг виробництва становить 40 мільйонів пляшок на рік.
Фото: Альваро Фернадес Прієто, parallaximag.gr
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Грецька журналістка Катерина Карамфіліду на запрошення Asti DOCG здійснила подорож італійськими винними дорогами – до витоків знаменитих вин Асті. Вона поділилася з читачами ресурсів parallaximag.gr та drinks.ua своїми свіжими – як місцеві ігристі – враженнями. П’ємонт – яскравий діамант, що розкинувся між італійськими Лігурією, Емілією Романією, знаменитою долиною Падана та гірськими масивами Швейцарії і Франції. […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до Дорогою вина П’ємонту
Ферма Egge Gård розташована у центрі сільськогосподарської долини Лієр.
Винороби господарства почали саджати виноград у 2010 році. У перший рік це було близько 2 500 лоз, сьогодні Egge Gård налічує понад 21 000 лоз. До того ферма була відома виробництвом яблук і алкогольних яблучних сидрів, виготовлених класичним методом шампанізації.
На сьогодні Egge Gård є єдиною норвезькою виноробнею, чиї виноградні вина, в умовах державної монополії, офіційно представлені на ринку країни. Ігристе Egge ONE було випущено в 2014 році. Також виноробня виробляє унікальний напій – ISEPLE –Ice-Cider, філософія якого заснована на Ice-Wine.
Норвезький клімат з тривалою зимою означає, що тут можна вирощувати лише спеціальні сорти винограду, адаптовані до холоду, отже в Egge Gård вирощують Solaris, Rondo, Blaufrankish, Riesling та Sauvignon Gris. Ґрунти в долині Лієр, де розташована Egge, є унікальними в Норвегії. Це переважно моренний ґрунт (ґрунт льодовикового походження). Кілька видів каменю в поєднанні з глиною та піском ідеально підходять для вирощування фруктів, ягід та овочів. Вся долина Лієр є найпродуктивнішою на півдні Норвегії. Щодо аромату і смаку вин Egge Gård – вони дуже насичені, яскраво фруктові.
Egge Gård приймає туристів. Зараз компанія приймає групи від 10 до 50 осіб, гостям показують виноградник, яблучні сади, виробничу зону, дистилерію, цех по виробництву сидру та бочарню; пропонують дегустацію з кількох продуктів; перед від’їздом гості можуть відвідати фермерський магазин.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
Tel.: +47 32 85 12 31 Email: egge@egge.as Web: https://egge.as/ Address: Baneveien 16. 3405 Lier, Lier, Norway Ферма Egge Gård розташована у центрі сільськогосподарської долини Лієр. Винороби господарства почали саджати виноград у 2010 році. У перший рік це було близько 2 500 лоз, сьогодні Egge Gård налічує понад 21 000 лоз. До того ферма була […]
Розташований у самому центрі французького регіону Коньяк, Дім Camus є взірцем досконалості у світі вишуканих алкогольних напоїв. Протягом п’яти поколінь ця родина виробників коньяку створює рідке золото, даруючи красу та витонченість, емоції та задоволення тим, хто цінує життя, хто бачить прекрасне в світі.
Нещодавно «Камю» оголосив нову місію у колаборації з Liquid Icons та Gérard Basset Foundation, яка спрямована на надання стипендій The Alexa Camus Golden Vines® Scholarships in Spirits. Ця стипендія має на меті посилити залучення історично недостатньо представлених спільнот до індустрії алкогольних напоїв і надати їм престижну можливість 5-денного інтенсивного навчання в Коньячному Домі Camus після закінчення програми WSET Level 3 Award у галузі алкогольних напоїв. Переможці одержали привілей, призначений для небагатьох обраних – побувати на ідеальному коньячному виробництві, де пристрасть зустрічається з точністю, а традиції танцюють з інноваціями. До п’ятірки переможців увійшла колумніст Drinks+ та Member of the WineTravelAwards Advisory’s Board – Катерина Ющенко. Пропонуємо нашим читачам приєднатися до неї в ексклюзивній та захоплюючій п’ятиденній подорожі світом коньяку Camus.
День 1: Розкриття терруару – основи величі
Коли ви ступаєте на священну територію Camus Estates, що охоплює 195 гектарів у самому серці крю Бордері, вас одразу вражає краса багатого гобелена долин і лісів, який розкриваються перед вами. Краєвид шепоче розповіді про п’ять поколінь пристрасних виробників коньяку, кожен з яких залишив свій яскравий слід на цій легендарній землі.
«Ласкаво просимо на батьківщину унікальних емоцій», – звучить рефреном привітання на початку подорожі.
Подорож по маєтку розкриває таємницю інтенсивно ароматичних спиртних напоїв – заворожуючу різноманітність ґрунтів, які створюють симфонію смаків. Присутні шість різних типів ґрунтів, зосереджених на п’яти основних підґрунтях:
Бурі та червоні глини з крупним кременем;
Глинисто-вапняковий ґрунт з розсипчастим вапняком;
Глина з дрібними кременями;
Твердий поверхневий вапняковий ґрунт із верхнім шаром 5–10 см;
Твердий вапняковий ґрунт із більш глибоким ґрунтом.
Виноградники Lagite на пагорбі характеризуються глиною з сірою крейдою, тоді як інша сторона може похвалитися червоною глиною з кременем (silex) і більш глибокими шарами кременю та крейди. Ці різноманітні ґрунти формують основу складних смакових профілів коньяку. Кожен терруар додає свою унікальну індивідуальність до остаточного еліксиру. Відблиски в ґрунті, що мерехтять на сонці, привертають увагу – маленькі ароматичні бомбочки природи, які допомагають створити виразні мінеральні ноти в спиртах.
Практика культивування виноградників не менш дивовижна. Використовується подвійна обрізка стовбурів, середня довжина коренів досягає 1,7 метра. Багато старих виноградних лоз не замінюють на молоді, щоб утворити складність смаку. Мабуть, найбільш інтригуючим є те, що з урожаїв на п’яти окремих ділянках виноградників виробляють п’ять різних типів коньяків, кожен з яких збирають і витримують окремо, щоб зберегти їхні відмінні характеристики.
День завершується в Шато-дю-Плессі, де досі плекаються перші виноградні лози, вирощені родиною. Перша дегустація відбувається на тлі панорами виноградників, залитих золотим світлом заходу сонця. Складні аромати, що танцюють у келиху, є свідченням різноманітності терруару, який досліджувався протягом дня.
День 2: Мистецтво вирощування винограду
Ваш другий день світає яскраво та ясно, він ідеально підходить для того, щоб зануритися у світ сортів винограду. Ваша подорож починається в самому центрі виноградників, де ряди лоз тягнуться, наскільки сягає око. Це не просто спостереження, а практичний досвід, де ви можете торкнутися лоз, відчути запах винограду та по-справжньому зрозуміти складний процес вирощування.
Ugni Blanc домінує на 95% насаджень, але менша ділянка виноградних лоз Folle Blanche справді захоплює. «Це наша секретна зброя», — пояснюють гіди. Непростий для вирощування, але він створює eaux de-vie, незрівняні за інтенсивністю аромату». Дім Camus активно працює над збільшенням частки Folle Blanche на своїх виноградниках. Насправді, сміливий крок, який говорить про прагнення створювати найбільш ароматні спиртні напої у світі.
З плином дня все далі заглиблюємось у виклики та інновації сучасного виноградарства. Зміни клімату, як ми дізналися, призвели до того, що терміни збирання врожаю зсуваються на більш ранні періоди, що вимагає постійної адаптації.
«Але ми не просто реагуємо», – стверджують представники Дому. – «Ми активно формуємо майбутнє свого коньяку». Партнерство з BNIC (Bureau National Interprofessionnel du Cognac) триває для розробки сортів винограду, стійких до екстремальних кліматичних умов і хвороб, забезпечуючи довговічність їхнього виробництва. Процес збору врожаю – а це демонстрація дивовижної ефективності, – як правило, починається у вересні та триває три тижні. Механічний збір врожаю починається о 6 ранку, щоб встигнути вловити максимальну кислотність і свіжість. Далі – швидке пресування, щоб уникнути окислення. Контроль кислотності та алкоголю є ключовими аспектами виробництва. Мета – максимальна концентрація алкоголю в 12%, з контролем загальної кислотності до середнього pH 2,3. Цільовий рівень цукру забезпечує 10% алкоголю для ферментації – все це частина контролю зрілості для покращення якості.
Експериментальний виноградник демонструє три типи дріжджів, які використовуються для створення різних ароматичних профілів у їхніх винах. Тут наука зустрічається з мистецтвом, де кожен штам дріжджів виявляє різні характеристики винограду, створюючи неперевершену складність у спиртах.
Процес ферментації також захоплює. Аромати починають розвиватися швидко, з температурою, підтримуваною на рівні 25°C, потім охолоджується до 10°C, щоб зупинити процес. Перед дистиляцією вино відстоюється та злегка фільтрується, залишаючи деякі дріжджі для підсилення ароматичного профілю. Завершується день сліпою дегустацією вин, вироблених з використанням різних дріжджів. Різноманітність ароматів і смаків вражає, відкриваючи нове розуміння тієї ретельної турботи, яка відбувається на кожному етапі виробничого процесу.
День 3: Алхімія дистиляції – де наука зустрічається з магією
Третій день занурює відвідувачів у чарівний світ дистиляції. Він починається з прискореного курсу науки, що стоїть за процесом, досліджуючи заплутаний танок тепла, пари та конденсації, який перетворює вино на eau-de-vie. Блискучі поверхні мідних дистиляторів підіграють загальному враженню, підкреслюючи пристрасть, яка вкладається в кожну партію. «Ці красені – серце нашої діяльності», – ідеться в поясненні. – «Кожна установка має свою особистість. І знання, як отримати найкращий результат з них, відрізняє хороший коньяк від виняткового».
Один захопливий факт: дистиляція повинна бути завершена до 31 березня. Не використовуючи сірки, вони покладаються на холоднішу погоду, щоб запобігти псуванню вина. Використовується як прозоре вино, так і вино з осадом, для багатшого ароматичного профілю. Перед дистиляцією вино відстоюється та злегка фільтрується, залишаючи деякі дріжджі для підсилення ароматичного профілю. Мета полягає в тому, щоб зберегти всі дріжджі та дистилювати з ними для збільшення кількості ефірів і жирних кислот, хоча це робить процес дорожчим та трудомістким, оскільки він ручний. Запатентований процес дистиляції Intensity справді виділяє цей Коньячний Дім. Ця інноваційна технологія дозволяє відібрати найбільш ароматичні фракції під час другої дистиляції, в результаті чого о-де-ві в сім разів ароматніші, ніж ті, що виробляються стандартними методами. Ємність дистиляторів вражає — вони можуть вмістити до 20 000 літрів, але саме тут використовуються дистилятори на 2500 літрів. Цикл дистиляції довший за рахунок включення осаду.
В підвалах, оточених рядами дубових бочок, побутують два чарівні концепти:
«Частка ангелів» – кількість спиртів, що втрачається через випаровування під час старіння;
«Частка диявола» – частина, яку поглинають дерев’яні бочки.
«Щороку, – пояснюють нам, – ми втрачаємо близько 2% наших спиртів через «ангелів». Це ціна, яку ми платимо за магію, яка відбувається в цих бочках». П’янкий аромат, що пронизує повітря, — це частка ангелів, яка проявилася.
Процес витримки в дубових бочках зосереджений на природних ароматах і смаках із збалансованим профілем в чотирьох осях координат: дуб, фрукти, прянощі та квіти. Для бочок використовується виключно дрібнозернистий дуб з регіону Лімузен. Дегустація eaux-de-vie на різних стадіях витримки дозволяє на власні очі відчути трансформаційну силу часу та дуба.
День 4: Майстерність змішування – як стати Майстром?
Четвертий день починається з почуття очікування – настав час стати Master Blender. Цього дня оглядаємо шість крю Cognac з акцентом на чотирьох, з якими в основному працює цей Дім:
Fins Bois: найбільше крю, відоме структурованим eaux-de-vie з помітними фруктовими нотами;
Borderies: найменший і найцінніший крю, цінний за свої квіткові та мінеральні аромати;
Petite Champagne: відзначається делікатним, тонким ароматом з переважно квітковим букетом;
Grande Champagne: прем’єр-крю, яке славиться витонченістю букету та повільним дозріванням.
Дегустація eaux-de-vie з кожного крю розкриває їхні унікальні особистості. У купажній кімнаті, обставленій безліччю склянок, піпеток і декантерів, на нас чекає справжній виклик: створити унікальний купаж із чотирьох склянок, кожна з яких представляє окреме крю. Під пильним оком Джулі Ландро (Julie Landreau), Cellar Master починається експеримент. Трохи Fins Bois для структури, щедра доза Borderies для фірмової квіткової ноти, трішки Petite Champagne для елегантності і легкий штрих Grande Champagne для витонченості.
Процес дарує глибоку повагу до тонкого мистецтва змішування. Це делікатний баланс науки та інтуїції, що вимагає гострого нюху і смаку, а також розуміння того, як різні eaux-de-vie будуть розвиватися разом з часом.
Дім тримає у фокусі бленди, а не вінтажі, проводить дистиляцію окремих крю, щоб зберегти цілісність матеріалу з кожного типу ґрунту.
Коли купаж вдосконалено, настає час відвідати підвали для витримки, щоб наповнити особисту пляшку прямо з бочки. Коли тече насичена бурштинова рідина, виникає відчуття гордості та досягнення нової життєвої висоти. Адже це – ваш власний «Камю», унікальне втілення подорожі у світ коньяку!
День завершується святковою дегустацією, під час якої ви ділитеся своїм творінням із «сокурсниками» по стипендії Alexa Camus Golden Vines® Scholarships in Spirits та командою Camus. Це момент товариства та спільної пристрасті, що втілює дух родини Камю.
День 5: Вершина майстерності – LesAteliers
Останній день – момент істини, коли одержуємо доступ до священної майстерні Les Ateliers. Саме тут оживають надзвичайні творіння Дому «Камю» – шедеври, що віддають шану видатним діячам, літературі, архітектурі, музиці та культурі. Один із майстрів «Камю» з палким ентузіазмом пояснює: «Тут ми розширюємо межі того, чим може бути коньяк. Справа не лише у смаку, а в створенні повного сенсорного досвіду».
Протягом дня в Les Ateliers Camus представлені деякі з найбільш виняткових творінь:
1. The Gérard Basset Tribute: особлива суміш, відібрана Льюїсом Честером, з нотами спецій і чорного перцю, з довгим посмаком. Флакон, прикрашений золотим гравіюванням портрета Жерара Бассе, захищений елегантним шкіряним футляром з дизайном в шафранових кольорах.
2. Symphonie: твір на честь Вівальді, Моцарта та Верді. В нього входять три виняткових коньяки:
48-річний Petite Champagne, що виражає вишуканість і жвавість Вівальді;
25-річний Fins Bois зі свіжими та гурманськими нотами, що віддає данину складності музики Моцарта;
33-річний Borderies – з нотами свіжих фруктів і ванілі, що символізує бадьорість творів Верді. Сет представлений в ексклюзивній упаковці, виготовленій з олова та держаків від бочок, у яких колись витримувалися спирти Дому.
3. Cuvée 4.186: суміш чотирьох потужних, складних та елегантних eaux-de-vie з загальним віком 186 років. Презентація є твором мистецтва, що включає кам’яний футляр з гравіруванням цитати з Віргілія.
Розглядаючи ці шедеври, ви будете вражені тим, як кожен з них розповідає історію – не лише через рідину, яка в ньому міститься, але й через кожен аспект презентації. Це цілісний підхід до розкоші, який залучає всі почуття.
Підхід Дому до забезпечення якості також вражає, включаючи використання газової та рідинної хроматографії для моніторингу та підтримки смакових профілів. Їхня відданість сталому розвитку очевидна. За це промовисто говорять такі кроки, як екологічна сертифікація, націлена на 100% завершення до 2028 року, впровадження тракторів на біопаливі та штучного інтелекту для розпилювання.
Подорож завершується прощальною вечерею, протягом якої коньяк «Камю» поданий інноваційним способом. Починаємо з дегустації охолодженого коньяку, що є відкриттям, яке кидає виклик традиційним уявленням про те, як його слід споживати. Потім пропонується серія інноваційних коктейлів:
Spitfire: зухвале поєднання VS, crème de pêche, лимонного соку, яєчного білка, цукрового сиропу та білого вина;
Perico: тропічний коктейль із VS, вермута Lenar, кокосового рому, лаймового шербету, ананасового соку і невеличкою дозою ямайського рому;
«Авіньйон»: вишукане змішування Ile de Ré VSOP, ромашкового сиропу та ладану.
Кожен коктейль є свідченням духу «Камю» – притаманної лідерам звички порушувати правила, демонструючи, що навіть напій, просочений традиціями, може бути надзвичайно сучасним.
…Коли келихи піднімаються для останнього тосту, приходить момент роздумів. Ці п’ять днів принесли не тільки знання, але й глибоку повагу до мистецтва, науки та пристрасті, що втілюються в кожній краплі коньяку Camus. Стає зрозуміло, чому цей Дім славиться створенням справді ароматних спиртів з чудовим, добре збалансованим комплексом та довгим, тривалим фінішем.
Повертаюся з цієї подорожі у світ коньяку з глибшим його розумінням, з пляшкою унікальної суміші та спогадами, які залишаться на все життя. Адже то була можливість здобути новий погляд на те, що означає створювати щось справді виняткове. У цьому світі справжнє мистецтво не знає меж, коли йдеться про створення надзвичайного.
Розмірковуючи над цією надзвичайною подорожжю, відчуваю, що не просто збагатилася знаннями, — я глибоко надихаюся. Пристрасть, майстерність і відданість справі Camus справді вражають. Цей досвід не тільки поглибив моє цінування вишуканих спиртів, але й викликав нову захопленість мистецтвом виготовлення коньяку. Програма стипендій Alexa Camus Golden Vines® – це неймовірна можливість для тих, хто прагне зануритися у світ спиртних напоїв. Я від щирого серця рекомендую такий досвід усім, хто захоплений цією справою. Це більше, ніж просто дегустаційний тур; це трансформаційна подорож, яка назавжди змінить ваше сприйняття і цінування коньяку.
Тим, хто розглядає можливість подання заявки на цю стипендію, пораджу: зробіть це. Знання, які ви здобудете, досвід, який отримаєте, та зв’язки, які встановите, безцінні. Коньяк Camus не тільки викликав моє захоплення – він зробив мене довічним ентузіастом. Це пригода, яку не можна пропустити нікому, хто серйозно ставиться до світу вишуканих спиртів.
Розташований у самому центрі французького регіону Коньяк, Дім Camus є взірцем досконалості у світі вишуканих алкогольних напоїв. Протягом п’яти поколінь ця родина виробників коньяку створює рідке золото, даруючи красу та витонченість, емоції та задоволення тим, хто цінує життя, хто бачить прекрасне в світі. Нещодавно «Камю» оголосив нову місію у колаборації з Liquid Icons та Gérard […]
Рубрика
|Коментарі Вимкнено до П’ять днів у серці виробництва коньяку Camus: захоплюючий досвід
ЄДРПОУ 2665504466, тел. 423-11-89, +-380 67-747-14-80
IBAN UA223808380000026003799963479 в АТ “Правекс-банк” м. Києва МФО 380838
Digital magazine subscription DRINKS+ 2020
• DRINKS+ magazine: information addressed to both, professionals in the domestic alcohol market and advanced lovers of quality drinks. • DRINKS+ magazine: news about the best and the most interesting beverages in the world, wine routes, legendary wineries and star restaurants. • DRINKS+ magazine: it is information about beverage and gastronomic exhibitions, contests and forums in Europe, America, Asia. • DRINKS + magazine includes news, expert advices, interviews with famous personalities, tastings articles, market researches, ratings, publications on national traditions and the culture of beverages consumption.
The cost of an annual subscription in 2020:
100 euros
If you want to subscribe to the magazine, fill out the following information:
Print magazine subscription DRINKS+ 2020
• DRINKS+ magazine: information addressed to both, professionals in the domestic alcohol market and advanced lovers of quality drinks. • DRINKS+ magazine: news about the best and the most interesting beverages in the world, wine routes, legendary wineries and star restaurants. • DRINKS+ magazine: it is information about beverage and gastronomic exhibitions, contests and forums in Europe, America, Asia. • DRINKS + magazine includes news, expert advices, interviews with famous personalities, tastings articles, market researches, ratings, publications on national traditions and the culture of beverages consumption.
The cost of an annual subscription in 2020: • 230 euros
If you want to subscribe to the magazine, fill out the following information:
ПОДПИСКА на электронную версию журнала DRINKS+ на 2020 год
Журнал DRINKS+ – это специализированное издание со стильным дизайном и уникальной информацией, адресованной как профессионалам внутреннего алкогольного рынка, так и продвинутым любителям качественных напитков.
Журнал DRINKS+ – о самых лучших и интересных напитках мира, о винных дорогах, легендарных винодельнях и звездных ресторанах.
Журнал DRINKS+ – это информация о напиточных и гастрономических выставках, конкурсах и форумах Европы, Америки, Азии.
Журнал DRINKS+ – это новости, советы специалистов, интервью с известными личностями, тесты, исследования рынка, рейтинги, материалы о дегустациях, публикации о национальных традициях и культуре потребления напитков.
Периодичность – 10 номеров в год (5 в премиальном формате и 5 в деловом – на русском и английском языках).
Стоимость годовой подписки журнала в 2020 году (10 номеров) составит:
в гривне – 1500 грн,
EUR – 70 евро
Реквизиты:
ФОП ПОГРЕБНЯК І. М.
ЄДРПОУ 2665504466, тел. 423-11-89, 8-067-747-14-80
IBAN UA223808380000026003799963479 в АТ “Правекс-банк” м. Києва МФО 380838
Ждем Ваши заявки по тел. +38 067 405 62 03 E-mail: gabrelka@ukr.net
DIGITAL ПОДПИСКА на журнал DRINKS+ на 2020 год
Журнал DRINKS+ – специализированное издание с уникальной информацией, адресованной как профессионалам внутреннего алкогольного рынка, так и продвинутым любителям качественных напитков.
Журнал DRINKS+ – о самых лучших и интересных напитках мира, о винных дорогах, легендарных винодельнях и звездных ресторанах.
Журнал DRINKS+ – это информация о напиточных и гастрономических выставках, конкурсах и форумах Европы, Америки, Азии.
Журнал DRINKS+ – это новости, советы специалистов, интервью с известными личностями, тесты, исследования рынка, рейтинги, материалы о дегустациях, публикации о национальных традициях и культуре потребления напитков.
Периодичность – 10 номеров в год
Стоимость годовой подписки диджитал-версии журнала в 2020 году (10 номеров) составит:
в гривне – 1500 грн
Реквизиты:
ФОП ПОГРЕБНЯК І. М.
ЄДРПОУ 2665504466, тел. 423-11-89, +-380 67-747-14-80
IBAN UA223808380000026003799963479 в АТ “Правекс-банк” м. Києва МФО 380838
Ждем Ваши заявки по тел. +38 067 405 62 03
E-mail: gabrelka@ukr.net
ПОДПИСКА на журнал DRINKS+ на 2020 год
Журнал DRINKS+ – специализированное издание с уникальной информацией, адресованной как профессионалам внутреннего алкогольного рынка, так и продвинутым любителям качественных напитков.
Журнал DRINKS+ – о самых лучших и интересных напитках мира, о винных дорогах, легендарных винодельнях и звездных ресторанах.
Журнал DRINKS+ – это информация о напиточных и гастрономических выставках, конкурсах и форумах Европы, Америки, Азии.
Журнал DRINKS+ – это новости, советы специалистов, интервью с известными личностями, тесты, исследования рынка, рейтинги, материалы о дегустациях, публикации о национальных традициях и культуре потребления напитков.
Периодичность – 10 номеров в год
Стоимость годовой подписки на один экземпляр журнала в 2020 году (10 номеров) составит:
1500 грн – при отправке по Украине
230 евро – при отправке за рубеж
Реквизиты:
ФОП ПОГРЕБНЯК І. М.
ЄДРПОУ 2665504466, тел. 423-11-89, +-380 67-747-14-80
IBAN UA223808380000026003799963479 в АТ “Правекс-банк” м. Києва МФО 380838
Ждем Ваши заявки по тел. +38 067 405 62 03 E-mail: gabrelka@ukr.net