Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Tenuta Manoylo

Tenuta Manoylo. Зірка в короні Марке

28.02.2024, Вино

Нова італійська виноробня  здобула вищі нагороди Grand Gold, the Best of Show Marche та  Silver на конкурсі MUNDUS VINI 2024.


Результати MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 щойно облетіли світ. І Wine Travel Awards вітає перших переможців – членів свого яскравого міжнародного комьюніті. Практично «Відкриттям року» для нас стала італійська Tenuta Manoylo Tenuta Manoylo – Wine Travel Awards з регіону Марке, яка щойно зробила перші кроки на світовій арені. І ось гучна перемога – дві найвищі нагороди: Grand Gold – 2021 Marche IGT Sangiovese; Silver –  2021 Falerio DOC Pecorino. Крім того, Tenuta Manyolo одержала на Mundus Vini the Best of Show Marche за своє чудове 2021 Marche IGT Sangiovese.

Tenuta Manoylo

Вина Tenuta Manoylo були створені, щоб продемонструвати продукцію регіону, який з часів Піценума та Стародавнього Риму славився виробництвом вишуканих вин та олії, відомих у всьому Середземномор’ї та Європі. Сьогодні, після десяти років наполегливих робіт, поєднуючи інноваційні технології з давніми традиціями виноробства, Tenuta Manoylo пропонує свої творіння тим, хто прагне насолоджуватися неповторним смаком місцевих вин і краєвидами, що застигли у часі. Виноградники Tenuta Manoylo розкинулися в серці регіону Марке – на мальовничих пагорбах, що оточують середньовічне село Мореско та річку Асо. Тут, між горами та морем, клімат – із ніжною весною і м’якою осінню та спекотним літом, пом’якшеним Адріатикою, – особливо сприятливий для вирощування винограду.

Tenuta Manoylo

Високого класу цим винам додала участь у їх створенні талановитого енолога Луїджі Костантіні. Це один з найавторитетніших виноробів Італії, президент Assoenology Marche. Він народився в цих місцях і вже 45 років працює виключно з локальними винами, бо вбачає в них величезний потенціал. Об’єднавши зусилля з власниками Tenuta Manoylo та унікальними даними терруару, Луїджі Костянтіні вдалося створити лимітований пул блискучих вин на цій виноробні.

Tenuta Manoylo

В цьому році власниками було вирішено вийти на міжнародну арену. І ось перший конкурс, в якому взяли участь вина Tenuta Manoylo, – і дві найвищі нагороди. Наведемо дані про теруар та характеристики переможців.

MARCHE IGT SANGIOVESE 2021, Grand Gold MUNDUS VINI 2024

MARCHE IGT SANGIOVESE

  • Колір: рубіново-червоний з м’якими фіолетовими відблисками.
  • Ніс: інтенсивний, складний букет з ефірним підліском, стиглими червоними фруктами та пряними нотами. Елегантний і гармонійний, з легкими бальзамічними тонами старіння деревини.
  • Смак: сухий, пікантний, теплий і фруктовий, м’який і вишуканий. Наповнений елегантними та збалансованими танінами і низьким вмістом залишкового цукру, що забезпечує пікантність та стійкий посмак із бальзамічним та пряним третинним ароматом.
  • Вміст алкоголю: 15,00%
  • Район виробництва: Мореско
  • Сорти: Санджовезе, Каберне Совіньон, Гренаш, Сіра, Мерло
  • Середня висота: 100-200м над рівнем моря
  • Ґрунт: середньої текстури, схильної до глини
  • Щільність лоз: 4000 лоз на гектар
  • Урожайність з гектара: близько 60 ц
  • Збір врожаю: з середини вересня до кінця жовтня. Відібрані вручну ягоди відразу транспортуються в підвал для переробки.
  • Ферментація: в сталевих резервуарах при контрольованій температурі від 18 до 24 °C. Мацерація шкірки від 15 до 25 днів залежно від сорту винограду.
  • Дозрівання: в цементних резервуарах протягом 8-9 місяців з подальшою витримкою в деревині (15 і 30 гл бочки + тонно + барріки) протягом 14 місяців. Розливається не раніше, ніж через рік після виробництва і витримується в пляшці не менше 3 місяців.

MARCHE IGT SANGIOVESE


FALERIO DOC PECORINO 2021, Silver MUNDUS VINI 2024

FALERIO DOC PECORINO

  • Сорт: 100% Пекоріно
  • Вміст алкоголю: 13,50%
  • Урожайність з гектара: близько 70 ц
  • Система обрізки: Гюйо
  • Щільність лоз: 4000 на гектар
  • Вік виноградника: 6 років
  • Область виробництва: Мореско
  • Середня висота: 100-200м над рівнем моря
  • Тип ґрунту: середньої текстури, тяжіє до глини Збір врожаю: кінець серпня, початок вересня. Відібрані вручну ягоди швидко транспортуються на переробку.
  • Техніка вініфікації: м’яке пресування з наступним негайним зниженням температури. Ферментація в сталевих резервуарах при контрольованій температурі від 12 до 15 °C.
  • Витримка: спочатку дозрівання в сталевих ємностях, потім частково в цементних ємностях і 20% в дерев’яних тонно. Розливається в пляшку через рік витримки.

FALERIO DOC PECORINO


Команда Wine Travel Awards з гордістю повідомляє, що матиме честь представляти Tenuta Manoylo  у рамках форуму ProWein: The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World (hall 13, booth F100; 12 березня, 14.00), а також на своєму стенді на Vinitaly 14-17 квітня.

СЕО Wine Travel Awards та суддя MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 пані Ірина Дьяченкова так прокоментувала цю колаборацію з Tenuta Manoylo: «Це захоплюючий досвід і почесна місія – відкривати світові таку перспективну виноробню, справжню перлину з, на наш погляд, малозвіданого італійського регіону Марке. Ми запрошуємо усіх цінителей вина, байєрів та дистриб’юторів, рестораторів та колекціонерів звернути увагу на вина Tenuta Manoylo. Вони справді варті оцінки найдосвідченіших профі – впевнена, що одержана медаль Grand Gold – лише перший крок на славному шляху, який сьогодні розпочинає ця виноробня. І я пишаюся, що ці перші кроки її засновники роблять разом з проєктом Wine Travel Awards».