Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Casa Gancia

Tel.: +3901418301
Email: info@gancia.it
Web: https://gancia.com/en/
Address: Corso Libertà, 66, 14053 Canelli AT, Italy


Італійський винороб та хімік Карло Ганча (Carlo Gancia) заснував Casa Gancia у 1850 році, його називають батьком італійського ігристого вина. Перше італійське ігристе вино Spumante народилося тут у 1865 році. Використовуючи та переосмислюючи концепції, засвоєні Карло під час роботи на виноградниках у Франції, та застосовуючи їх до винограду Москато, типового для своєї місцевості, Ганчіа створив новий тип шампанського, який назвав Spumante Italiano. Так Карло став автором офіційних правил першого італійського класичного методу шампанізації, яких дотримуються і досі.

Casa Gancia

Сьогодні сімейне підприємство є одним із найбільших виробників ігристих вин Італії. Виробнича потужність – 250 мільйонів пляшок щорічно.

Casa Gancia входять до складу Consorzio dell’Asti DOCG та є номінантом Wine Travel Awards.

За часів Італійського королівства Casa Gancia була обрана ексклюзивним постачальником двору. У 1924 році компанія Gancia стла постачальником Ватикану і здобула право використовувати герб Папи Римського.

Gancia є одним із перших виробників, які представили споживачам Prosecco Rosé.

Casa Gancia

Портфоліо Gancia включає широкий асортимент ігристих та тихих вин з регіону Piemonte, які компанія виробляє з сортів Brachetto, Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Grigio, Pinot Bianco, Glera.

2020 року Casa Gancia відзначила свій 170-річний ювілей.

Tel.: +3901418301 Email: info@gancia.it Web: https://gancia.com/en/ Address: Corso Libertà, 66, 14053 Canelli AT, Italy Італійський винороб та хімік Карло Ганча (Carlo Gancia) заснував Casa Gancia у 1850 році, його називають батьком італійського ігристого вина. Перше італійське ігристе вино Spumante народилося тут у 1865 році. Використовуючи та переосмислюючи концепції, засвоєні Карло під час роботи на виноградниках […]

Jidvei Wines

Tel.: +40258.881.881 / +40258.881.666
Email: office.jidvei@www.jidvei.ro; castel@www.jidvei.ro
Web: https://www.jidvei.ro/
Address: str. Gării, nr. 45, Jidvei, jud. Alba, România


Виноробство у регіоні Тірнава має довгу історію та згадується Геродотом у 600 р. до н.е. У цьому регіоні виноградарство розвивалося поступово, розквіт почався у 12 столітті, після прибуття саксонських поселенців із долин Мозеля та Рейну.

Jidvei Wines

Jidvei має один із найрізноманітніших продуктових портфелів на румунському винному ринку, від тихих і ігристих вин до бренді. Маючи понад 70 етикеток у своєму портфелі, Jidvei виробляє вина, які поділяються на дві категорії: вина із захищеним найменуванням походження – Târnave-Jidvei, які представляють понад 90% вин, що продаються щорічно і вина з географічним зазначенням – Transylvanian Hills.

Jidvei Wines

Вирощують сорти Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Traminer, Pinot Gris, Feteasca Alba, Riesling de Rhin, Chardonnay, Iordana, Neuburger, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot та Syrah.

Jidvei Wines виробляє близько 200 мільйонів пляшок на рік.

Jidvei Wines

Перше винне господарство тут було організовано у 1949 році – «Державне сільське підприємство», це був перший крок до того, що через 50 років стане Jidvei Group.

У 2014 Jidvei Group побудувала виноробню Tăuni, першу гравітаційну виноробню в Румунії та найбільшу в Європі. У 2016 році Jidvei стає одним із перших виробників вина у світі, який використовує 100% перероблені біопробки.

Jidvei Wines

За останні десять років Jidvei отримала понад 500 нагород на найпрестижніших міжнародних винних конкурсах у світі: 144 золоті медалі, 191 срібну медаль і 169 бронзових медалей.

Фото: facebook.com/jidvei

Tel.: +40258.881.881 / +40258.881.666 Email: office.jidvei@www.jidvei.ro; castel@www.jidvei.ro Web: https://www.jidvei.ro/ Address: str. Gării, nr. 45, Jidvei, jud. Alba, România Виноробство у регіоні Тірнава має довгу історію та згадується Геродотом у 600 р. до н.е. У цьому регіоні виноградарство розвивалося поступово, розквіт почався у 12 столітті, після прибуття саксонських поселенців із долин Мозеля та Рейну. Jidvei має […]

Villa Giara

Tel: +39 338 2473216
Email: info@villagiara.com
Web: www.villagiara.com
Address: Via Ripe, 3 – 5 Calosso (AT) 14052 – Piemonte, Italy


Villa Giara – італійський заміський готель у Калоссо, П’ємонті, знаменитому виноробному та трюфельному регіоні Італії.

Villa Giara

Вілла складається з двох заміських будинків із десятьма затишними номерами. Розташована Villa Giara на височині, звідки відкривається панорамний вид на пагорби та виноградники, село Калоссо із замком та собором.

Villa Giara

Гостям вілли пропонують прогулянки середньовічними селами, вечері у старовинних льохах та обіди з видами на виноградники, дегустації знаменитих вин та «трюфельне полювання» разом з трюфельним майстром-мисливцем. А ще плавання в басейні та сонячні ванни, багато сонячних ванн.

Villa Giara

Туристичний путівник Lonely Planet нещодавно назвав П’ємонт регіоном, до якого необхідно повернутися ще й ще. Важко посперечатися.

Villa Giara

В околицях Villa Giara розташовані одні з найвідоміших виноробень у світі, багато з яких відкриті для відвідування та дегустацій. Також свої послуги пропонують антикварні магазини та фермерські крамниці, де можна купити незвичайні сувеніри та локальні продукти.

Villa Giara

Бажаючі можуть взяти уроки верхової їзди та кінні прогулянки, а також велосипеди на прокат.

Фото: facebook.com/villagiara

Tel: +39 338 2473216 Email: info@villagiara.com Web: www.villagiara.com Address: Via Ripe, 3 – 5 Calosso (AT) 14052 – Piemonte, Italy Villa Giara – італійський заміський готель у Калоссо, П’ємонті, знаменитому виноробному та трюфельному регіоні Італії. Вілла складається з двох заміських будинків із десятьма затишними номерами. Розташована Villa Giara на височині, звідки відкривається панорамний вид на […]

Concours Mondial de Bruxelles. Як це влаштовано

Concours Mondial de Bruxelles (СMB) був заснований у 1994 році Луї Аво (Louis Havaux). З 2006 року конкурс подорожує виноробними регіонами різних континентів і встиг побувати, зокрема, в Лісабоні, Бордо, Палермо, Люксембурзі, Гімарайнші, Братиславі, Егле, Пекіні та Брно.


Concours Mondial de Bruxelles відзначив свій 30-й ювілей у м. Пореч, Істрія, Хорватія, де було організовано масштабний тестинг – понад 7500 вин з усього світу оцінили 320 винних професіоналів 50 національностей. Пореч став відправною точкою численних винних маршрутів та освітніх заходів, які були ідеально організовані командою CMB спільно з Vinistra – Асоціацією виноградарів та виноробів Істрії – та за участю національних та регіональних організацій.

Голова CMB Бодуен Аво (Baudouin Havaux) зазначив, що очолюваний ним конкурс відображає ринкові тенденції, найяскравіша з яких сьогодні полягає в тому, що вино стало невід’ємною частиною туризму. Хорватія та Істрія мають багату історію, чудову природу, вишукану кухню та якісні вина. Це одна з дестинацій винного туризму, що динамічно розвиваються. Неймовірна краса природи та різноманітність можливостей винного та гастрономічного туризму були продемонстровані міжнародній команді суддів, частиною якої стали журналісти Drinks+ та Wine Travel Awards.

Багатий маркетинговий досвід організаторів конкурсу та сторони, що приймає, послужили основою для рівноправного партнерства та розробки ефективної стратегії заходу. Перший день стартував із презентації регіону Істрії та асоціації Vinistra від Caroline Gilby, MW та майстер-класу, на якому були представлені флагманські сорти Malvasia Istriana та Teran винами різних стилів – свіжими та витриманими. Також судді мали змогу продегустувати створену з різних сортів оливок, різноманітну по органолептиці, проте незмінно високоякісну оливкову олію – продукт, яким славиться Істрія, а пізніше побачити найстаріше в Середземномор’ї оливкове дерево віком близько 1600 років, яке росте у національному парку на острові Brijuni і навіть продовжує плодоносити (!).

Вина Істрії та Хорватії загалом були широко представлені на конкурсі, який заслужено має реноме незалежного, чесного та одного з найавторитетніших винних конкурсів світу.

Три наступні дні розпочиналися інтенсивними дегустаціями, вина кожного флайту оцінювалися за суворим протоколом багатонаціональними суддівськими комісіями з шести членів – професіоналів різних сфер винного бізнесу, на чолі з головами – найдосвідченішими та авторитетними дегустаторами. У нашій комісії за номером 55 головував Pasi Ketolainen, MW з Фінляндії, решта суддів представляла Македонію, Францію, Грецію, Мексику та Україну.

На Concours Mondial de Bruxelles оцінюють вина, але цінують, нагороджують та просувають не лише виробників вин. Організатори відзначають роботу та публічно вітають найдосвідченіших суддів, багато з яких беруть участь у конкурсі десятиліттями. Спеціальне визнання одержують і компанії, які беруть участь у конкурсі з перших років його заснування та мають особливі досягнення. Так Casa Santos Lima з Португалії здобула титул «Most awarded company at the Concours Mondial de Bruxelles 1994-2023».

У кожному прояві, у кожній активності Сoncours Mondial de Bruxelles відчувається грамотний активний та органічний маркетинг. І це природно, адже CMB – це проєкт досить досвідченого маркетингового агентства Vinopres, яке вже понад 30 років займається просуванням вин та спиртних напоїв, має у портфоліо власний журнал VINO! та успішні винні конкурси, а також запускає нові проекти.

На ювілейному Сoncours Mondial de Bruxelles було зроблено ємну презентацію розвитку проєкту. Для спрощення міжнародних комунікацій Сoncours Mondial de Bruxelles все частіше згадуватиметься як CMB. Щороку конкурс CMB проходить у чотири сесії: Rose wine session, Red & white wine session, Sparkling wine session та Sweet & fortified wine session. Деякі сесії проводяться за окремими сортами винограду: Sauvignon Blanc, Vranec та Marselan. Під загальним брендом CMB проходять спеціальні національні конкурси, а також окремі конкурси для специфічних продуктів: Spirit seleсtion та Sake seleсtion.

Два нові проєкти CMB нещодавно стартували в Мексиці. Це Wine Bar by Сoncours Mondial de Bruxelles – перший винний бар, відкритий у Mexico City, який пропонує побокально та у пляшках виключно вина, що є переможцями CMB. Другий проєкт Wine Corner з Concours Mondial de Bruxelles запущено у партнерстві з United Airlines: у першому терміналі міжнародного аеропорту Мехіко пасажири United Airlines можуть вибрати вина та спиртні напої з винної карти, складеної з продуктів-переможців CMB.

За такої бази цілком логічно, що наступний Сoncours Mondial de Bruxelles 2024 відбудеться в Мексиці, в Ґуанахуато. Нова приймаюча країна була яскраво анонсована під час останньої дегустаційної сесії та ланчу зі стравами національної кухні та винами Мексики.

Сoncours Mondial de Bruxelles став місцем зустрічі зі старими друзями та партнерами Drinks+, а також із членами ком’юніті Wine Travel Awards. Ми були раді вітати Thomas Brandl, Per Karlsson, Rojita Tiwari, яка стала переможцем WTA 2022-2023 у категорії The brightest journey номінації Food & Wine Influencer, партнерів з Wines of Moldova та багатьох інших.

Результати CMB дають привід привітати номінантів WTA. Серед власників золотих медалей такі компанії як Zlaten Rozhen, Болгарія – два золота; Armenia Wine Factory та Gevorkian Winery, Вірменія; Vinaria Purcari, Молдова – десять золотих медалей!

Ювілейний Сoncours Mondial de Bruxelle, Red & white wine session відкрив нові імена на винній карті світу: Індія здобула своє перше золото, лави медалістів поповнили Казахстан та Албанія.

Всі результати конкурсу тут

Наступна сесія Sparkling wine session відбудеться з 1 по 3 червня у Кампанії, Італія.

Concours Mondial de Bruxelles (СMB) був заснований у 1994 році Луї Аво (Louis Havaux). З 2006 року конкурс подорожує виноробними регіонами різних континентів і встиг побувати, зокрема, в Лісабоні, Бордо, Палермо, Люксембурзі, Гімарайнші, Братиславі, Егле, Пекіні та Брно. Concours Mondial de Bruxelles відзначив свій 30-й ювілей у м. Пореч, Істрія, Хорватія, де було організовано масштабний […]

Cuvage Winery

Tel.: +39 0144 371600
Email: info@cuvage.com
Web: http://www.cuvage.com
Address: Stradale Alessandria, 90, 15011 Acqui Terme (AL) – Italia


Cuvage Winery заснована у 2011 році в місті Акві Терме, що в провінції Алессандрія. Це молода виноробня, але розташована в унікальному теруарі – колисці італійських ігристих вин преміум-класу.

Cuvage Winery

Винороби компанії створюють елегантні, свіжі ігристі вина, здатні підкорити з першої миті, саме тут створили ароматне ігристе вино ASTI Spumante Acquesi, яке було визнане найкращим в конкурсі Champagne & Sparkling Wine World Championships.

Cuvage Winery

У Cuvage Winery розробили Cuvage des Artistes – проект, який поєднує фірмове вино Cuvage з мистецтвом і благодійністю, де прибуток йде на медичні дослідження. Роботи художників можна побачити на сайті, а також вони прикрашають етикетки пляшок.

Tel.: +39 0144 371600 Email: info@cuvage.com Web: http://www.cuvage.com Address: Stradale Alessandria, 90, 15011 Acqui Terme (AL) – Italia Cuvage Winery заснована у 2011 році в місті Акві Терме, що в провінції Алессандрія. Це молода виноробня, але розташована в унікальному теруарі – колисці італійських ігристих вин преміум-класу. Винороби компанії створюють елегантні, свіжі ігристі вина, здатні підкорити […]

Arione SPA

Tel.: +39 0141 823172
Email: info@arione.it
Web: https://www.arione.it/en/
Address: Via San Carlo 8, 12053 Castiglione Tinella (CN), Italy


Засновником Arione SPA є Луїджі Аріоне (Luigi Arione), на початку 1900-х років він створив винний бізнес, який сьогодні у своєму четвертому поколінні носить його ім’я. Вина Arione давно здобули визнання як в Італії, так і далеко за її межами.

Сьогодні двома виноробнями Arione управляють брати – Мауро та Лука Аріоне (Mauro/Luca Arione). Arione володіє виноградниками на кращих землях П’ємонту – Ланзі і Монферрато, де здавна виробляється вино найвищої якості. Виноградники та виноробні Arione розташовані в Канеллі в провінції Асті та Кастільйоне-Тінелла в провінції Кунео. Arione є частиною консорціуму Asti та Moscato d’Asti DOCG.

Arione SPA

У 2022-2023 Arione SPA стала номінантом Wine Travel Awards.

За останні роки виноробня в Канеллі була глобально реконструйована та оснащена кращими технологіями, незабаром сім’я планує модернізувати виробництво відповідно до нового проекту, спрямованого на забезпечення екологічної стійкості.

Arione SPA

Другий історичний сімейний виноградник, у провінції Кунео – це чарівне місце, де організуються приватні тури та дегустації з можливістю залишитися на ніч, щоб краще дізнатися та оцінити вина цієї чудової землі, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Arione пропонує повний асортимент вин П’ємонту: білі, червоні, ігристі. Це єдина виноробня, що входить до Consorzio dell’Asti DOCG, яка виробляє Extra Dry у версії BIO.

Arione SPA

Продукція Arione протягом багатьох років отримує численні нагороди як на національному, так і міжнародному рівні:

  • CONTESSA DI CASTIGLIONE ASTI DOCG – Decanter/Bronze;
  • MOSCATO D’ASTI DOCG – Decanter/Bronze;
  • ASTI DOCG EXTRA SECCO – The Global Sparkling Masters 2021/ Bronze;
  • BRUNO – Decanter/Bronze;
  • ROERO ARNEIS DOCG RORETTO – Vinitaly International Wine award 5 STAR WINES 2021;
  • MOSCATO D’ASTI DOCG – Vinitaly International Wine award 5 STAR WINES 2021, і це нагороди лише за 2021 рік!

Tel.: +39 0141 823172 Email: info@arione.it Web: https://www.arione.it/en/ Address: Via San Carlo 8, 12053 Castiglione Tinella (CN), Italy Засновником Arione SPA є Луїджі Аріоне (Luigi Arione), на початку 1900-х років він створив винний бізнес, який сьогодні у своєму четвертому поколінні носить його ім’я. Вина Arione давно здобули визнання як в Італії, так і далеко за […]

Teresa Soria

Tel.: +39 3336385035
Email: info@teresasoria.com; econtino@confagricoltura.legalmail.it
Web: www.teresasoria.com/en
Address: Via Marini, 21 – 12053 – Castiglione Tinella (CN) – Piemonte, Italy

Teresa Soria одна з небагатьох виноробень, яка виробляє Moscato d’Asti Vendemmia Tardiva (різновид passito).

Цього року Teresa Soria стала номінантом Wine Travel Awards.

Історія виноробні Teresa Soria – це історія про героїчне виноградарство, третє покоління виробників вирощує лози на схилах з нахилом 40 градусів. Виноградники Teresa Soria розташовані на 12 гектарах і покривають смарагдовим покривом пагорби у Кастільйоні-Тінелла, у Південному П’ємонті.

Teresa Soria

Найближче місто Канеллі є обов’язковим для відвідування кожним винним туристом, це місто, де наприкінці XIX століття народилося перше італійське ігристе Spumante. Це серце Moscato d’Asti та Asti Spumante DOCG, території, які оголошені Світовою спадщиною ЮНЕСКО.

Власники виноробні – П’єро, Тереза та їхній син – прагнуть сталого розвитку. Усі виноградники та зібраний із них виноград сертифіковані SNQPI.

Teresa Soria

З виноградників Teresa Soria виробляються Moscato d´Asti Vigna Moncucco, Moscato d´Asti пізнього врожаю Vigna Marini та сухий мускат Piemonte DOC UNUSUAL. Також є фірмові вина, доступні в обмеженому випуску. Окрім вин, сім’я виробляє Grappa di Moscato, витриману в бариках, та традиційний місцевий продукт – Turin Vermouth.

Виноробня приймає туристів, на яких тут чекають чудові пейзажі навколишніх пагорбів, виноградники та орхідеї. Екскурсії та дегустації в Teresa Soria проходять на замовлення та за попередньою бронею.

Tel.: +39 3336385035 Email: info@teresasoria.com; econtino@confagricoltura.legalmail.it Web: www.teresasoria.com/en Address: Via Marini, 21 – 12053 – Castiglione Tinella (CN) – Piemonte, Italy Teresa Soria одна з небагатьох виноробень, яка виробляє Moscato d’Asti Vendemmia Tardiva (різновид passito). Цього року Teresa Soria стала номінантом Wine Travel Awards. Історія виноробні Teresa Soria – це історія про героїчне виноградарство, третє […]

Burgenland: яскраві вина з сонячної землі

Burgenland, найсхідніша федеральна земля Австрії, знаходиться під впливом спекотного континентального паннонського клімату і виробляє найавторитетніші червоні вина в Австрії, а також складні білі та надзвичайно вишукані солодкі. З точки зору природних умов, особливості регіону не можна недооцінювати.


Регіон і вино

Eisenberg, розташований на півдні, з його унікальними ґрунтами та легким впливом штирійського клімату, пропонує найкращі умови для винограду Блауфранкіш, з якого виробляють червоні вина з найтоншою мінералізацією та незрівнянною елегантністю. Ruster Ausbruch також є одним з найвідоміших солодких вин у світі і невід’ємною частиною регіональної виноробної ідентичності. Важкі суглинкові ґрунти Mittelburgenland та регіону Rosalia надають винам Блауфранкіш особливої глибини фруктового смаку та довгий посмак, в той час як у холмистих районах на захід від озера Нойзідль вони іноді доповнюються виразними мінеральними нотами та відчутними танінами.

Schützen am Gebirge, Leithaberg, Burgenland

Східний схил хребта Leitha з його вапняковими та сланцевими ґрунтами є унікальним теруаром для складних білих вин – особливо для Піно Блан і Шардоне, але також і для Грюнер Вельтлінер, – а також для червоних вин з Блауфранкіша. Вишуканий, легендарний Ruster Ausbruch завершує трійцю вин, які демонструють виноградарську палітру Бургенланду.

Hummergraben, Eisenberg, Burgenland

На схід від озера Нойзідль переважає сорт Блауер Цвайгельт, з якого виходять потужні, соковиті червоні вина, хоча Блауфранкіш і Сен-Лоран також досягають тут видатних результатів. Південний регіон Seewinkel з його особливим мікрокліматом належить до одного з небагатьох у світі справжніх бастіонів солодкого вина. Висока вологість, зумовлена наявністю численних невеликих озер, або Zicklacken, сприяє появі Botrytis cinerea (благородної гнилі). Це дозволяє виробляти тут вина преміум-класу Beerenauslese та Trockenbeerenauslese. Вельшрислінг досягає виняткового рівня виразності в цьому стилі, як і інші сорти винограду, такі як Шардоне, Шойребе і Трамінер.

Burgenland, Mittelburgenland, Girm-Deutschkreutz

Однією з найвизначніших особливостей виноробства в Бургенланді є новаторський підхід виноградарів, який дозволив винам, виготовленим з міжнародних сортів, а також потужним червоним кюве, досягти найвищого рівня визнання в останні роки.

Ried Ragaberg, Raiding, Mittelburgenland, Burgenland

Після випуску першого регіонально типового вина Бургенланду (Mittelburgenland DAC, врожаю 2005 року), інші регіони також отримали статус DAC: Leithaberg DAC, Eisenberg DAC та Neusiedlersee DAC. З тих пір колишній Großlage (великий колективний виноградник) Rosalia отримав власний DAC у 2018 році, а у 2020 році – Ruster Ausbruch DAC, що зробило сім’ю DAC Burgenland остаточно завершеною.

Геологія

Burgenland – типовий виноробний регіон складається зі Штирійського та Паннонського басейнів, Австроальпійських гірських масивів та Пеннінської зони. Австроальпійський покрив складається з декількох шарів гірських порід, причому нижній рівень Пенінської зони обривається в тектонічних вікнах. Осадові відклади четвертинного періоду особливо поширені на півночі регіону. Грубозернисті піщано-гравійні ґрунти з різним вмістом карбонатів, що походять з колишнього русла Дунаю, складають тут понад 60% ґрунтів. Зокрема, гравій Seewinkel зустрічається приблизно на третині всіх виноградників у регіоні. Гравій Seewinkel лише в кількох місцях перекритий дрібними відкладеннями, тоді як суглинистий, часто з дефіцитом вапна верхній шар покриває старіші тераси.

Добра третина виноградників регіону розташована на осадових відкладеннях неогенового періоду. Вони дуже різняться за складом, розміром зерен, вмістом вуглецю та ступенем консолідації, варіюються від глин (іноді мулистих, а іноді майже чистих і без вапна) у Mittelburgenland до твердих вапняків у Leitha. Хоча існує лише невелика частка виноградників, що лежать на твердих породах, ці породи дуже різноманітні і включають доломіт і вапняк, вапняковий сланець, глинистий сланець і слюдяний сланець, а також різні форми гнейсу, амфіболіту і серпентиніту.

Така складна палітра грунтів регіону дозволяє місцевим виноробам створювати розкішні вина з багатими відтінками ароматів.

Фото: © Austrian Wine

Burgenland, найсхідніша федеральна земля Австрії, знаходиться під впливом спекотного континентального паннонського клімату і виробляє найавторитетніші червоні вина в Австрії, а також складні білі та надзвичайно вишукані солодкі. З точки зору природних умов, особливості регіону не можна недооцінювати. Регіон і вино Eisenberg, розташований на півдні, з його унікальними ґрунтами та легким впливом штирійського клімату, пропонує найкращі […]

До 2025 року Франція стане найбільш відвідуваною країною у світі

Дослідження аналітичної та консалтингової компанії GlobalData показало, що в найближчі два роки Франція стане найбільш відвідуваною країною у світі. Найпопулярнішим напрямком для винного туризму є Прованс.


До пандемії Франція регулярно займала перше місце за відвідуваністю, потім її випередила Іспанія. Проте торік Францію відвідало близько 66,6 млн осіб і, за даними GlobalData, очікується, що це число зростатиме на 12,1% що року, а це означає, що до 2025 року країну відвідають близько 93,7 млн осіб.

«Відвідування Франції та Іспанії найближчими роками залишиться високим, фестивалі, культура та гастрономія є приманкою для туристів», – каже Ханна Фрі (Hannah Free), аналітик з подорожей та туризму GlobalData.

Франція

У звіті зазначається, що добре транспортне сполучення, особливо залізницею, було основним фактором для туристів з Європи. До 2026 року планується відкрити високошвидкісне залізничне сполучення з Великобританії до Бордо.

Найбільш популярним місцем у Франції є Прованс з його теплою погодою, приголомшливими пейзажами, знаменитою кухнею та винами.

Франція

Брайс Еймар (Brice Eymard), керуючий директор Conseil Interprofessionnel des Vins de Provence (CIVP), сказав, що різноманітність того, що пропонують виробники Провансу, стала ключовим фактором зростання винного туризму в регіоні. «Виробники пропонують все: від дегустацій та заходів у льохах та на виноградниках до сімейних заходів, ресторанів, концертів джазової чи класичної музики, художніх виставок, кінопоказів під зірками, чарівних номерів у міні готелях, йоги на виноградниках, пішохідних стежок, верхової їзди, їзди велосипедом… Варіанти безмежні!»

Еймар каже, що рожеві вина Провансу набули неймовірної популярності за останнє десятиліття. «Прованс – став туристичним центром Франції, наші виноградники становлять більшу частину нашої культурної спадщини, тому інтерес з боку туристів, які бажають забрати із собою частинку Провансу додому, є неминучим».

Франція

У 2021 році CIVP запустив безкоштовний додаток Destinations Vins de Provence, доступний на IOS та Android, це допомагає в режимі реального часу побачити, що пропонують виноробні та спланувати свою подорож, додаток безпосередньо зв’язує любителів рожевого вина регіону з його виноробами.

Керуючий директор CIVP наголошує, що для Vins de Provence винний туризм «великий напрямок». «Нова онлайн-платформа стане універсальним магазином, що забезпечує доступ до всіх рішень щодо винного туризму, які пропонують виноробні та маєтки регіону».

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: chateaudesbertrands.com, avis-vin.lefigaro.fr, twitter.com/vinsdeprovence

Дослідження аналітичної та консалтингової компанії GlobalData показало, що в найближчі два роки Франція стане найбільш відвідуваною країною у світі. Найпопулярнішим напрямком для винного туризму є Прованс. До пандемії Франція регулярно займала перше місце за відвідуваністю, потім її випередила Іспанія. Проте торік Францію відвідало близько 66,6 млн осіб і, за даними GlobalData, очікується, що це число […]

Туристична галузь Спарти робить ставку на гастрономію

Очільники туристичного сектору в грецькому місті Спарта на Пелопоннесі оголосили про плани включити місцеву гастрономію в туристичний досвід, а також запропонували заходи, спрямовані на просування місцевих продуктів харчування.


Про новий кулінарний напрямок діяльності оголосили під час Першого гастрономічного та туристичного форуму, організованого муніципалітетом Спарти, в якому взяли участь експерти з туризму та харчування, а також професіонали з харчування та напоїв та місцеві виробники.

Місцеві фахівці обговорили створення реєстру, в який будуть включені місцеві виробники та продукти. Також запропонували ряд стимулів для створення професійних об’єднань та спільних ініціатив між туристичними підприємствами, такими як готелі та ресторани, з місцевими власниками фермерського бізнесу та виробниками.

Заступник мера Спарти з питань туризму та громадських робіт Джорджія Захаракі

«Наша мета – продемонструвати кулінарний досвід Спарти та включити гастрономію в наш туристичний маркетинговий план», – заявила Джорджія Захаракі (Georgia Zaharaki), заступник мера Спарти з питань туризму та громадських робіт, додавши, що місцеві підприємства привітали цю ідею, яка, за їхніми словами, сприятиме подальшому розвитку туризму Спарти.

«Місцеві зацікавлені сторони хочуть, щоб кулінарна ідентичність кожного напряму була сертифікована, пов’язана з місцевими угодами про якість, згідно з якими постачальники будуть сертифіковані та отримають спеціальні сертифікаційні етикетки», – розповіла пані Захаракі.

Продукти, які стануть смачною візитівкою Спарти, включають копчену шинку та ковбаси місцевого виробництва «siglino», оливкову олію та вина, виготовлені з місцевих сортів винограду, а також місцеві пироги.

Туристи з усього світу направляються в це місто, щоб на власні очі побачити історію славетної Спарти. Але, крім давніх артефактів, тут пропонують високоякісний сервіс, який постійно розвивається і вдосконалюється. Це приносить користь не тільки гостям регіону, а й місцевим жителям.

За матеріалами news.gtp.gr

Фото: Real Sparta

Очільники туристичного сектору в грецькому місті Спарта на Пелопоннесі оголосили про плани включити місцеву гастрономію в туристичний досвід, а також запропонували заходи, спрямовані на просування місцевих продуктів харчування. Про новий кулінарний напрямок діяльності оголосили під час Першого гастрономічного та туристичного форуму, організованого муніципалітетом Спарти, в якому взяли участь експерти з туризму та харчування, а також […]

X
Украина