Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!
Persha Gildiya
Persha Gildiya

Gastronomy and Wine Portal

The Porto Protocol

Living Vineyards Tour: подорож, що відновлює виноградники Європи

07.11.2025, Новини

У листопаді міжнародна спільнота Living Vineyards Collaborative Network – об’єднання виноградарів, науковців і експертів, які працюють над перетворенням виноградників на живі та стійкі екосистеми, – переходить від ідей до дій. У межах спільної ініціативи The Porto Protocol, Paicines Ranch та The No Regrets Initiative стартує європейський тур Living Vineyards Tour, покликаний втілити принципи біорізноманіття та відновлення екосистем безпосередньо на виноградниках.


Протягом листопада Крістіна Крава (Cristina Crava, The Porto Protocol) та Келлі Малвіл (Kelly Mulville, Paicines Ranch) вирушать у подорож сімома європейськими країнами.

Разом із місцевими членами мережі вони проведуть дванадцять практичних майстер-класів, присвячених впровадженню рішень, що сприяють розвитку виноградників, які працюють у злагоді з природою та зберігають екологічну рівновагу.

Ключові учасники та експерти:

  • Келлі Малвіл (Kelly Mulville, Paicines Ranch, США) – один із піонерів регенеративного землеробства.
  • Крістіна Крава (Cristina Crava, The Porto Protocol, Португалія) – координаторка сталих виноробних ініціатив і міжнародних екопроєктів.
  • Адріан Брідж (Adrian Bridge, Португалія) – генеральний директор The Fladgate Partnership (група, до якої входять відомі португальські бренди портвейну, як-от Taylor’s, Fonseca, Croft, Krohn). Він також є засновником The Porto Protocol Foundation — міжнародної ініціативи, спрямованої на розвиток сталого та регенеративного виноробства і боротьбу зі зміною клімату.
  • Мюріель Шатель (Muriel Chatel, Sustainable Wine Solutions, Велика Британія) – експертка з впровадження кругової економіки у виноробстві.
  • Етьєн Нітлінг (Etienne Neethling, Bordeaux Sciences Agro, Франція) – науковець, який досліджує взаємозв’язок між кліматом і виноградом.
  • Джеймі Гуд (Jamie Goode, Велика Британія) – один із найвідоміших і найвпливовіших винних критиків і авторів у світі, буде присутнім в якості спеціального гостя.

Сім країн. Дванадцять воркшопів. Одна спільна мета – формувати регенеративне майбутнє виноробства.

Від управління ґрунтом до створення біорізноманітних коридорів – екологічних зон, що сприяють взаємодії виноградників із природними екосистемами та підтримують різноманіття видів, – кожен етап туру стане платформою для обміну знаннями, досвідом і практиками, спрямованими на формування стійких і гармонійних виноградних ландшафтів.

Виробники, експерти та всі, хто цікавиться регенеративним підходом, можуть стежити за подіями й долучатися до обговорення онлайн за хештегом #LivingVineyardsTour.

Розклад туру:

Італія

  • 6–7 листопада 2025 – П’ємонт (Vini Ragerra)
  • 10 листопада 2025 – Тоскана (San Polino)

Іспанія

  • 12 листопада 2025 – Пенедес
  • 13 листопада 2025 – Приорат

Португалія

  • 14 листопада 2025 – Alentejo (Tapada de Coelheiros)
  • 17 листопада 2025 – Tejo (Quinta do Sampayo)

Велика Британія (UK)

  • 19 листопада 2025 – The Vineyard and Winery Show
  • 20 листопада 2025 – Silverhand Estate

Франція

  • 21 листопада 2025 – Бордо (Bordeaux Sciences Agro)

Німеччина

Австрія

  • 29 листопада 2025 – Лангенлойс (Fred Loimer). Реєстрація: info@portoportocol.com.
  • 1 грудня 2025 – (respekt – BIODYN). Закритий воркшоп – лише за запрошеннями.

Додаткова інформація:

  • Тур включає практичні польові воркшопи та круглі столи, зосереджені на реальних рішеннях для відновлення екосистем виноградників.
  • Частина сесій є закритими (за запрошеннями).
  • Для участі у воркшопах слід звертатися до місцевих організаторів або писати на info@portoportocol.com  (для заходів в Австрії).
  • Актуальні новини – у соцмережах за хештегом #LivingVineyardsTour.


Приєднуйтесь до наших соцмереж

⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Украина