Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Georgian International Wine Award

13-та Georgian International Wine Award: переможці оголошені на WinExpo Georgia 2023

13.06.2023,

В рамках партнерської виставки WinExpo Georgia, Wine Travel Awards (WTA) і Drinks+ традиційно відбувся міжнародний конкурс вин. Переможців визначило журі, до складу якого входили грузинські та іноземні фахівці.


WinExpo Georgia, партнер WTA та Drinks+, є відомою галузевою виставкою. Вона має традицію надавати грузинським виробникам вина чудові можливості для демонстрації своєї продукції як місцевій, так і міжнародній аудиторії. Незважаючи на виклики, пов’язані з глобальною пандемією, інтерес до грузинських вин продовжує зростати з кожним роком, сприяючи зростанню масштабу та популярності виставки.

WinExpo Georgia 2023 проходила 2-4 червня в 11-му павільйоні Expo Georgia. У виставці взяли участь 200 компаній. Примітно, що WinExpo Georgia виділяється як єдина виставка в Грузії, яка не тільки демонструє такі продукти, як пакувальні матеріали, добрива, обладнання для виноградарства та виноробства, розсадники, скло та аксесуари, але також представляє різні послуги.

Georgian International Wine Award

Крім того, WinExpo Georgia є місцем зустрічі ентузіастів вина, які прагнуть скуштувати найкращі вина та алкогольні напої, зустрітися з виноробами та бути в курсі новин галузі, інновацій та нових тенденцій.

Команда WTA та Drinks+ взяла участь у WinExpo Georgia з власним стендом, де ми із задоволенням познайомили відвідувачів з можливостями, які відкриває наш проект, і з прогресивною та інноваційною спільнотою, яку він представляє.

Georgian International Wine Award

На стенді в Грузії, окрім WTA Guide Special Edition, була представлена корпоративна газета Menu, присвячена Грузії, англійською та грузинською мовами, яку медіагрупа Drinks+ видає у традиційній співпраці з Федерацією експорту м’яса США.

Georgian International Wine Award

2 червня наша команда провела WTA Celebration на честь грузинських переможців сезону 2022-2023. В рамках заходу була організована виїзна дегустація зразкових вин виробництва наших грузинських номінантів і партнерів у поєднанні з американською яловичиною преміум-класу (завдяки Федерації експорту м’яса США (USMEF), спонсору свята). SHUMI Winery, переможець у номінаціях Visiting card of the country / Must visit, Progressive Approach, Art & History Object, представила свої вина, а також унікальний алкогольний напій Zigu. GWS, ще одна значуща виноробна компанія з Грузії, представила гостям дегустації свою винну колекцію, а Chateau Muhrani, переможець громадського голосування WTA і одна з найкращих виноробних компаній Грузії, вразили гостей своїми преміальними винами.

Georgian International Wine Award

Наступного дня учасники та відвідувачі WinExpo Georgia зібралися разом, щоб дізнатися імена переможців престижної Міжнародної винної премії, яка успішно проводиться вже 13 років. Ця нагорода значною мірою сприяє популяризації Грузії як усередині країни, так і за кордоном. Переможці визначаються шляхом сліпих дегустацій, які проводять грузинські та іноземні MW, сомельє та винознавці.

Georgian International Wine Award

Цього року конкурсу присвятили свій час та досвід 11 членів журі з 7 країн. Ведучим конкурсу був Тім Аткін (Tim Atkin), шановний британський MW, телеведучий і автор таких поважних видань, як Decanter. Крім того, до складу журі входили Тейлор Парсонс (Taylor Parsons) – сомельє, маркетолог, ресторатор; Аврора Жоді (Aurore Jeaudy) – енолог, винороб, член асоціації сомельє Франції; Фелісіті Картер (Felicity Carter) – журналіст і редактор журналу, консультант у справах експорту вина та журі WTA другий рік поспіль; Чан Джун Парк (Chan Jun Park) – винний письменник і педагог, віце-президент Корейської міжнародної асоціації сомельє; Метт Вілкін (Matt Wilkin) – майстер-сомельє, педагог, ресторатор; Анастасія Ронколетта (Anastassia Roncoletta) – сомельє, винний експерт, міжнародний винний маркетолог; Михайло Месхі  (Mikheil Meskhi) – винний експерт, консультант-енолог, доктор технічних наук; Анна Годабрелідзе (Anna Godabrelidze) – інженер-технік, енолог, директор факультету виноградарства та енології Аграрного університету Грузії, голова Державної дегустаційної комісії Міністерства сільського господарства Грузії; Леван Мехузла (Levan Mekhuzla) – енолог, голова Національного винного агентства Грузії; Георгій Дакісвілі (Giorgi Dakisvhili) – енолог, експерт з вина, доктор харчових технологій, професійний член Американського товариства виноробства та виноградарства.

Georgian International Wine Award

Також у кулуарах виставки можна було побачити таких видатних особистостей винного світу, як Роберт Джозеф (Robert Joseph), автор «Wine Travel Guide to the World», редакційний консультант Meininger’s Wine Business International і, знову ж таки, суддя WTA. Що, безумовно, свідчить про високий інтерес світу до грузинського вина.

На конкурсі оцінюють вина у восьми номінаціях, а найкращі винагороджуються золотими, срібними та бронзовими медалями. Протягом двох днів було продегустовано понад 250 видів вина від 80 компаній. Переможців визначили у таких номінаціях: біле сухе, біле напівсолодке, біле квеврі, червоне сухе, червоне сухе квеврі, червоне напівсолодке та рожеве.

 Georgian International Wine Award

В рамках WinExpo 2023 було вручено 80 бронзових, 67 срібних, 9 золотих та 3 трофейні медалі (найвища нагорода). Золоті медалі на міжнародному конкурсі вин отримали вина компаній: Khmelos Winery, Lomiskareli, Mildiani Family Winery, Gida Wine, Marani, Chelti Winery. Mildiani Family Winery та Chelti Winery отримали найвищу нагороду-трофей.

Вітаємо всіх переможців! Цього року WTA та WinExpo Georgia створили чудовий симбіоз, приносячи більше перемог Грузії та сприяючи її визнанню та просуванню як чудового еногастрономічного туристичного напряму.

X
Украина