Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Hospices de Beaune

162-й Hospices de Beaune встановив новий рекорд

23.11.2022, Новини

Щорічний винний аукціон Hospices de Beaune зібрав 31 мільйон євро, це найбільша сума за всю історію благодійного винного аукціону та новий рекорд для винного аукціону Sotheby’s, він більш ніж удвічі перевищує попередній рекорд Hospices de Beaune.


Hospices Civils de Beaune є найвідомішим і найстарішим у світі благодійним винним аукціоном (заснований у 1859 році). Цього разу 162-й аукціон тривав сім годин, колекціонери з 30 країн з ентузіазмом змагалися в залі, по телефону через команду фахівців Sotheby’s та онлайн.

Для підтримки аукціону під час торгів, викликаючи шквал оплесків, з промовами на сцену виходили французький журналіст та письменник Флаві Фламан (Flavie Flament) та французький актор Бенуа Мажимель (Benoît Magimel).

Hospices de Beaune

На аукціон було виставлено 802 лоти, у тому числі 620 барелів червоних вин та 182 барелі білих, а також 17 барелів коньячних спиртів з урожаю 2022 року. Також аукціон запропонував 51 кюве врожаю 2022 виноградників Hospices de Beaune, на яких вже два роки поспіль йде процес переходу на органічне виробництво.

«Вражаючий результат цих торгів – данина поваги багатьом людям: нашим виноробам та всій команді Domaine des Hospices de Beaune, а також всім бургундцям, які підтримують свою землю і свої традиції», – сказав Франсуа Поер (François Poher), директор та голова правління Hospices Civils de Beaune.

Родзинкою торгів стала Pièce des Présidents («Президентська бочка»), виставлена на аукціон на згадку про покійного Луї-Фабріса Латура (Louis-Fabrice Latour), голову знаменитої французької винної компанії Maison Louis Latour. Після 20-хвилинної «битви» лот було продано за 810 000 євро. Прибутки від продажу цієї бочки будуть передані на користь двох організацій: Association Princesse Margot, яка підтримує дітей, хворих на рак, та World Vision, міжнародної благодійної організації, що займається питаннями надання гуманітарної допомоги та допомоги дітям сиротам.

Hospices de Beaune

«Рекордна сума цього року є свідченням виняткової якості вин Hospices de Beaune, вироблених Людівін Гриво (Ludivine Griveau) та її командою, а також небувалим попитом на бургундські вина у всьому світі», – прокоментував результат аукціону Джеймі Річі (Jamie Ritchie), голова Sotheby’s Wine & Spirits по всьому світу.

Цього року Hospices de Beaune співпрацює з Sotheby’s вдруге. Перед початком торгів було проведено 20 дегустацій та вечерь по всьому світу.

Джерело: sothebys.com
Фото: sothebys.com

X
Украина