Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Concours Mondial de Bruxelles

30-й Concours Mondial de Bruxelles відбудеться у Хорватії

24.05.2022, Новини

У місті Пореч (півострів Істрія) 12-14 травня 2023 року відбудеться дегустація, присвячена червоним та білим винам.


Істрія – найбільший півострів Хорватії та один з основних туристичних районів країни, він межує зі Словенією та Італією. Мешканці Істрії історично пов’язані з виробництвом винограду та виробництвом вина. Вино тут – це історія пристрасті та невід’ємна частина культури місцевого життя. Регіон славиться виробництвом чудових вин, у тому числі знакових – Malvasia та Teran.

На Істрії вирощують як місцеві сорти винограду, так і міжнародні. В даний час під виноградниками зайнято 4 000 га, до проблем з філоксерою виноградників було 44 000 га.

Concours Mondial de Bruxelles

Різноманітність ґрунтів – від червоних вздовж узбережжя до білих усередині країни – додає місцевому виноградарству ще одну особливість. Найвідомішим і найпоширенішим тут є сорт Malvasia Istriana, вина з нього відрізняються вишуканим ароматом, свіжим смаком і ідеально поєднуються зі стравами з морепродуктів.

Червоні вина, виготовлені з Teran та Refosco, є найстарішими, які виробляє регіон. Їхній рубіновий відтінок і яскраво виражений фруктовий аромат роблять ці вина ідеальним пейрингом з м’ясними стравами. Багато любителів істрійського вина обирають Muscat за його золотистий колір, ноти дикої гвоздики та вишуканий аромат. Воно може бути сухим або солодким та ідеально підходить до пудингу.

Винний маршрут Істрії, вкритий численними винними льохами, пропонує незабутні враження. У місті Пореч збереглось багато римських, готичних та венеціанських пам’яток давнини. До них належить головна Євфразієва базиліка 6-го століття (Euphrasian basilica), яка височіє над містом, як перлина в його короні. Ця ранньо-християнська церква з чудовою візантійською мозаїкою внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Concours Mondial de Bruxelles

Проведення на Істрії такого важливого заходу, як Concours Mondial de Bruxelles, є ще одним доказом великого потенціалу регіону. Регіон володіє перевіреним часом досвідом виноробства, поєднаним з багатою місцевою винною культурою і недавніми потужними інвестиціями: на сьогодні хорватська Істрія вважається виноробним регіоном, що виробляє вино високої якості.

На Concours Mondial de Bruxelles у Хорватії буде представлено понад 10 000 вин для дегустації та оцінки групою експертів. Досвідчені дегустатори оцінять конкуруючі зразки з метою відібрати вина бездоганної якості.

Фото: concoursmondial.com, planetofhotels.com

X
Украина