Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Balkans International Wine Competition

Balkans International Wine Competition: очікується рекордна кількість зразків

19.05.2022, Новини

Цьогоріч на Балканському міжнародному винному конкурсі буде представлена найбільша кількість вин за всю його історію.


Понад 1000 вин від 280 виноробників змагамуться цього року за нагороди на The Balkans International Wine Competition 2022 (BIWC). Винний захід, що пройде в одинадцятий раз, об’єднає виноробів з Болгарії, Греції, Боснії та Герцеговини, Румунії, Хорватії, Албанії, Словенії, Північної Македонії, Сербії, Туреччини, Чорногорії та України.

Результати їхньої роботи буде оцінювати престижне міжнародне журі у складі 21 судді під головуванням Ігоря Луковича з Сербії. Серед членів журі 5 MW та визнані винні професіонали з усього світу.

Balkans International Wine Competition jury

Balkans International Wine Competition jury 2

«До BIWC залишилось лише два тижні, і я не можу дочекатися, щоб зібратися на райському острові Саламіна та оцінити найкращі вина з Балкан! Я вперше буду головою журі конкурсу, і бути частиною такої зіркової команди – велика честь для мене! Цього року журі поповнилося новими винними суддями світового рівня, і я впевнений, що конкурс буде визначним», – сказав президент BIWC Ігор Лукович.

Balkans International Wine Competition jury 2

Винні «оскари» Балканського конкурсу будуть вручатися 3 червня на гламурній церемонії в Ktima Filipicon, Salamina. Найбільш привабливими та престижними нагородами, за які змагаються конкурсанти, традиційно є Grand Trophy в категоріях Best Wine in the Balkans та Best Cellar in the Balkans, а цього року до них доєднається ще спеціальний приз – «Золотий Діоніс», який мер міста Саламіна пан Панагопулос вручить найкращому вину з Греції.

«Муніципалітет Саламіна радий вітати міжнародне журі Балканського винного конкурсу, що пройде на початку червня. Ми пишаємося тим, що організатори довірилися нам, вибравши острів для проведення цього престижного винного форуму. В якості популярного туристичного і культурного напрямку ми запропонуємо гостинність нашим гостям, тож ласкаво просимо!» – сказав Георгіос Панагопулос, мер Саламіна.

Balkans International Wine Competition jury 3

4 червня, після завершення конкурсу, відбудеться винна виставка для представників винного бізнесу, сомельє, дистриб’юторів та вайнловерів з Греції та інших країн.

Реєстрація на участь у Balkans International Wine Competition триває до 20 травня. Більше інформації можна знайти тут.

Balkans International Wine Competition jury 4

«Я надзвичайно пишаюся тим, що з року в рік до Міжнародного Балканського конкурсу зростає інтерес з боку винної спільноти регіону. У 2022 році ми встановлюємо новий рекорд за кількістю виробників, які представлятимуть свої найкращі вина в Саламіні, і я впевнена, що якість також значно покращиться», – сказала Галина Ніфору, директор BIWC.

Нагадуємо, що під час проведення конкурсу відбудеться презентація українських вин, а також тейстинг вин номінантів та спонсорів Міжнародної премії з винного туризму Wine Travel Awards. Крім того, команда WTA представить каталог Wine Travel Awards Guide, виданий медіагрупою Drinks+, що включає розповіді про всіх номінантів, переможців голосування та призерів премії.

X
Украина