Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківЗ 11 по 15 листопада у Белграді відбувався конкурс ASI “Best Sommelier of Europe, Africa and Middle East 2024”, участь у якому взяли сомельє з усієї Європи, Африки та Близького Сходу. Загалом 41 учасник. Але, як відомо, переможець може бути лише один.
До півфіналу престижного конкурсу, що цього року проходив у Сербії, потрапили Мікк Парре (Mikk Parre), Естонія, Франческо Косчі (Francesco Cosci), Італія, Антуан Лехебель (Antoine Lehebel), Бельгія, Франческо Марзола (Francesco Marzola), Норвегія, Мартінас Правілоніс (Martynas Pravilonis), (Suvad Zlatic), Австрія, Паскалін Лепельтьє (Pascaline Lepeltier), Франція, Томаш Зак (Tomasz Zak), Польща, Джонатан Гувейя (Jonathan Gouveia), Данія, Флоріан Ріхтер (Florian Richter), Німеччина, Лукас Вігман (Lukas Wiegman), Нідерланди Eleftherios Hanialidis), Греція.
Від України участь у конкурсі брала Марина Ревкова, «Краща сомельє України 2020 року». Марина представляла Україну на конкурсі ASI «Кращий сомельє світу 2023», який відбувався у Парижі.
У фіналі, після семи рівнів завдань, перемогу здобув молодий сомельє Мікк Паре з Естонії. Друге місце дісталося литовцю Мартінасу Правілонісу, третє – француженці Паскалін Лепельтьє.
Наступні конкурси та заходи від ASI заплановані на 2025 рік: «Найкращий сомельє Америки 2025» та «Найкращий сомельє Азії та Тихоокеанського регіону 2025», а також Генеральна асамблея ASI у Південній Африці та навчальний табір ASI для сомельє Азіатсько-Тихоокеанського регіону.
Грандіозний фінал можна переглянути на YouTube каналі ASI.
Вітаємо переможця!
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
⇒ Кожен лайк сприймаємо як тост!
Фото: www.facebook.com/asisomms