Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

WinExpo Georgia (10)

Чудове поєднання: сонячний Тбілісі та гостинна WinExpo Georgia, приправлена Wine Travel Awards

07.06.2023, Премія

Традиційно на  London Wine Fair відбулася Церемонія нагородження WTA, на якій були офіційно оголошені переможці у всіх 6 номінаціях Wine Travel Awards (WTA) 2022-2023. Але через те, що серед переможців було багато грузинських компаній і видатних діячів, ми вирішили продовжити святкування в Грузії, де WinExpo Georgia стала нашим виставковим партнером.


WinExpo Georgia, відома виставка виноробної промисловості з 15-річним досвідом, пропонує грузинським виробникам виняткову платформу для демонстрації своєї продукції як на внутрішньому, так і на світовому ринках. На виставці 2023 року нашою головною метою  було допомогти відвідувачам дізнатися більше про динамічну та інноваційну спільноту WTA, збільшити кількість її грузинських членів і налагодити нові партнерства та співпрацю.

2 червня в чудовій атмосфері відбулося святкування на честь переможців другого турніру WTA. Особливу увагу привернули переможці WTA з Грузії, які були нагороджені кубками та дипломами.

Наших VIP-гостей – професіоналів у галузі вина, туризму та HoReCa, журналістів і блогерів – зустріли келихом ексклюзивного ігристого квеврі Shobili 2018, виготовленого за запатентованою технологією SHUMI. Shobili 2018 було нагороджено золотою медаллю на The Qvevri Wine Hunter Award Georgia 2022. В якості вітального вина від SHUMI Winery учасники WTA також могли скуштувати Tsinandali, сухе біле вино преміум-класу Iberiuli.

Наші найщиріші вітання SHUMI Winery, яку три незалежні судді WTA обрали переможцем у трьох різних категоріях номінації Visiting card of the country nomination – Must visit, Progressive Approach, Art & History Objec! Стефан Баде (Stéphane Badet), викладач ISVV – Інституту виноградарства та винознавства Університету Бордо, який протягом багатьох років спеціалізується на виноробній економіці, управлінні промисловістю, бізнесі, маркетингу та туризмі, віддав перемогу виноробні SHUMI у категорії Must Visit. Гергелі Сольнокі (Gergely Szolnoki), професор маркетингових досліджень Університету Гейзенхайма, також зробив свій вибір на користь відомої історичної грузинської виноробні в категорії Progressive Approach. SHUMI переміг у конкурсі Art & History Object, оцінюваному Сарою Ебботт МВ (Sarah Abbott), засновницею Swirl Wine Group, маркетинговим стратегом, фахівцем із комунікацій, винним експертом і письменницею. Крім того, SHUMI став абсолютним рекордсменом у різних номінаціях як переможець публічного голосування.

Нагороду отримала Саломе Ломсадзе (Salome Lomsadze), комерційний директор SHUMI Winery. Вона висловила свою радість з приводу того, що експерти винного туризму світового рівня помітили та відзначили високими нагородами багаторічну роботу команди винзаводу та пояснила, чому вона так цінує проєкт WTA – адже це втілення сучасного міжнародного маркетингу, не просто «ярмарок марнославства», а «довгострокова гра», яка сьогодні приносить результати номінантам і всім учасникам. премії.

Ми з радістю підняли келихи за яскравих переможців публічного голосування з Грузії і нагородили їх дипломами:

  • Château Mukhraniкатегорія Must Visit – найкращий виноробний напрямок у Грузії, який дотримується найвищих стандартів у виробництві та доставці всіх своїх продуктів і послуг. Він бездоганно поєднує в собі самобутність Грузії з найкращими міжнародними практиками та досвідом.
  • Harvest Celebration at Chateau Mukhrani – Event of the Year.
  • Gocha’s Collection – Askaneli Winery & Distillery – Brand – the Visiting Card of the Country.
  • Askaneli Winery & Distillery – Progressive Approach – входить до трійки найкращих компаній з виробництва вина та виноградарства. Компанія відіграє важливу роль у збереженні та просуванні вирощування місцевих сортів винограду, тим самим підвищуючи загальний престиж грузинського виноробства.
  • WinExpo Georgia – Magnet of the Region.

Ніно Гамрекелі, креативний директор WinExpo Georgia, підкреслла важливість спільних зусиль промисловості для просування Грузії як привабливого еногастрономічного напряму. Роль WinExpo Georgia полягає в тому, щоб стати міжнародною платформою, яка сприяє цьому визнанню.

У номінації Brightest Journey представлені два активних промоутера грузинських вин, які цього року увійшли до п’ятірки на етапі публічного голосування:

  • Daria Kholodilina, фахівець з винного туризму з Грузії та великий друг грузинського вина, люб’язно погодилася допомогти нам провести захід у WineExpo з перекладом на грузинську мову.
  • Sofia Nikabadze, винний блогер, яка багато подорожує Грузією, щоб відкрити кілька цікавих маленьких сімейних підвалів і познайомити з ними любителів вина.

Під час нагородження Софія поділилася своїми спостереженнями щодо зростаючого міжнародного інтересу до грузинської виноробної промисловості та змін, які відбулися у малих виноробнях Грузії:

«Вино є частиною грузинської ідентичності та культури, і воно, за рідкісним винятком, є своєрідною візитною карткою Грузії. За останні роки ставлення до грузинського вина змінилося, все більше іноземних експертів, знавців і споживачів цікавляться грузинським вином. Поліпшення якості, розширення невеликих виноробних заводів і виробництва натурального вина в Грузії, а разом з тим і підвищений інтерес у всьому світі, створили сприятливий грунт для розвитку винного туризму в Грузії як самостійного туристичного продукту.

У всьому світі індустрія винного туризму стає все більш популярною. Грузія має великий потенціал для розвитку цього сектору. З тих пір, як ми заслужили назву батьківщини вина, до нас прикута увага всього світу. Вже відновлено і триває відновлення багатьох виноробень, винороби надають своїм гостям номери в сімейних готелях. Все більше виробників замислюються над створенням туристичного продукту, а не обмежуються лише виробництвом вина. Проте в цьому напрямку ще багато чого потрібно зробити».

Відпочинок у Грузії триває стільки, скільки ви перебуваєте на цій землі. Не дивно, що наступного дня ми поїхали в Кахетію, Цинандалі, щоб відсвяткувати Міжнародний день сомельє на прекрасній локації SHUMI. Запрошення власників виноробні тепло прийняли менеджери медіагрупи Drinks+, які зібрали неабияку команду експертів. Ця виняткова група включала таких відомих діячів, як Роберт Джозеф, шановний суддя WTA, відома винна письменниця, винороб і винний критик; Софія Нікабадзе, відомий грузинський блогер і винний ентузіаст; Євгенія Ніколайчук, відома українська винознавиця та успішна бізнес-леді; Галина Кочубєєва, голова представництва Федерації експорту м’яса США; Саба Кітіашвілі, відомий грузинський сомельє, головний сомельє винзаводу SHUMI.

То ж Міжнародний день сомельє журналісти D+ мали задоволення святкувати разом із цими винятковими професіоналами, відкриваючи принади ігристих вин і досліджуючи чудові пропозиції виноробні SHUMI Winery, включаючи їхню вражаючу колекцію вин, музей артефактів та ампелографічну колекцію. інші. Це був радісний момент, який змусив нас усвідомити дивовижний світ винного туризму та важливу роль, яку відіграє в ньому спільнота WTA. Ми піднімаємо келихи ігристого квеврі за чудовий світ вина!

Дегустація зразкового грузинського вина та святковий фуршет

В рамках заходу команда WTA організувала дегустацію зразкових вин, вироблених нашими грузинськими номінантами та партнерами в поєднанні з американською яловичиною преміум-класу (дякуємо Федерації експорту м’яса США (USMEF), спонсору свята) .

Галина Кочубєєва, представник Федерації експорту м’яса США в СНД, Грузії, Україні та Монголії, приєдналася до заходу та коротко розповіла про діяльність Федерації, спрямовану на просування продукції преміум-класу, підтримку найталановитіших кухарів та найпопулярніші ресторани з різних країн.

Ми запрошуємо вас вирушити в дорогу дегустації разом з нами та відкрити для себе ці надзвичайні вина!

SHUMI Winery презентував Саба Кітіашвілі, головний сомельє SHUMI Winery

Khikhvi Qvevri Iberiuli 2019 – сухе бурштинове вино квеврі.

Смакові характеристики: аромати мигдалю, стиглої груші, персика та білої вишні. Khikhvi Qvevri Iberiuli  має середню щільність і освіжаючий смак з приємною кислинкою, оксамитовими танінами і тривалим посмаком.

Нагороди: Платинова медаль на The Qvevri Wine Hunter Award Georgia 2022.

Salome 2020 – лімітована серія червоного сухого вина.

Стиль вина: елегантне, складне, витримане в дубі. Смакові характеристики: В ароматі переплітаються тонкі нотки фіалки, прянощів, складний букет стиглої вишні та легкі сигари. Смак м’який і оксамитовий з тривалим посмаком.

Нагороди: відзнака «Best of Show by Country» на LWC London Wine Competition 2023; Золота медаль на Sakura Japan Women’s Wine Award 2023.

Bio Saperavi Iberiuli 2020 – сухе органічне червоне вино.

Дегустаційні характеристики: Темне гранатове вино характеризується насиченими ароматами стиглої вишні, ожини, чорносливу та шоколаду з легкими тонами ванілі, тютюну та гвоздики. Має гармонійний, інтенсивний, ідеально збалансований смак, насичений оксамитовими танінами, з тривалим післясмаком.

Нагороди: Georgian Red Trophy на International Wine Challenge 2023; Золоті медалі на Berliner Wein Trophy 2022 та MUNDUS VINI grand international wine awards spring tasting 2022.

Zigu 2019 – ексклюзивний напій, виготовлений із понад 300 рідкісних сортів винограду, зібраного на колекційному винограднику SHUMI та виготовленого за запатентованою технологією SHUMI.

Вінифікація: Під час бродіння в конічних резервуарах з нержавіючої сталі надзвичайна увага приділялася екстракції, спрямованій на свіжі та запашні аромати, повні кольори та еластичні, елегантні текстури та таніни. В кінці бродіння, вино було піддано яблучно-молочній ферментації в дубових бочках, щоб повністю виявити тонкість і виразність ароматів. Потім почався процес витримки, який тривав приблизно 12-14 місяців, і проходив у 60-галонних бочках з французького та угорського дуба, частково нових і частково використаних раніше.

Нагороди: золоті медалі на MUNDUS VINI grand international wine award summer tasting 2022 та China Wine & Spirit Awards 2021.

Château Muhrani був представлений Гіоргі Чикваідзе, амбасадором бренду

Колекція Secret dry white 2019

Купаж: Ркацителі 46 %, Шардоне 33 %, Совіньйон Блан 12 %, Горулі Мцване 7 %, Мускат 2 %.

Дегустаційні характеристики: Виготовляється з престижних грузинських і французьких сортів винограду. Вино з неповторним смаком і ароматичним профілем, ідеальним балансом і тривалим посмаком, характерними для вин Château Mukhrani.

Рекомендація шеф-кухаря: Куряча грудка в мандариновому соусі. Найкраще поєднується з салатами, морепродуктами та птицею. Чудово поєднується з сьомгою зі свіжим виноградом і ніжним винним соусом.

Колекція Secret dry red 2018

Купаж: Сапераві 50 %, Каберне Совіньон 25 %, Сіра 17 %, Пті Вердо 8 %.

Колір: Темний рубіново-червоний.

Букет: Ароматний інтенсивний і глибокий фруктовий букет ожини, чорної смородини та шовковиці в поєднанні з тонкими солодкими спеціями, ваніллю, шоколадом, чорним перцем, сушеними травами, тютюном і землистими нотами.

Смак: Елегантна і складна структура. Щільний смак джемових темних фруктів, шоколаду, спецій, трав і землистих нот. Добре збалансовані дубові ноти з насиченим середнім смаком і дуже довгим свіжим фруктовим посмаком.

Рекомендація шеф-кухаря: Свиняча вирізка в гірчичному соусі. Найкраще смакувати з бараниною або лісовими грибами, приготованими зі спеціями.

Shavkapito dry red 2020

Shavkapito 100%.

Шавкапіто – один із найстаріших і найрідкісніших грузинських ендемічних сортів червоного винограду з регіону Картлі. Він має великий потенціал для створення тонких і елегантних червоних вин з його вишуканим стилем і ідеальним балансом.

Рекомендація шеф-кухаря: стейк із в’яленої яловичини. Найкраще подається з червоним м’ясом або дичиною, смаженим, на грилі або тушкованим зі спеціями. Чудово поєднується з витриманими сирами різних сортів.

Tavkveri dry red 2017

Купаж: Тавквері 90% і Сапераві 10%. Тавквері — один із найстаріших і рідкісних грузинських ендемічних сортів червоного винограду з регіону Картлі. Він створює потужні і водночас тонкі та елегантні червоні вина зі своїм вишуканим стилем.

Колір: темно-червоний.

Букет: Дуже квітковий букет з нотами солодки та чорної смородини. Пряна і свіжа кислинка.

Смак: Свіжа атака з приємним тиском танінів, шоколаду, квіткових і пряних нот темних фруктів. Середня консистенція та свіжий смак із хрусткими танінами.

Рекомендація шеф-кухаря: дорадо і шинка. Найкраще подається до червоного м’яса та зрілих сирів різних стилів.

Réserve Royale Saperavi 2015

Сапераві 100%. Сапераві – найвідоміший грузинський ендемічний сорт червоного винограду. Він має всі благородні характеристики, щоб зробити одне з видатних червоних вин світу. З цього сорту народжуються багаті, фруктові вина щедрого тіла та чудової винності.

Колір: темно-червоний

Букет: інтенсивний і концентрований смак темних фруктів за свіжими дубовими нотами. Дикі фрукти, чорна смородина, чорна ягода, чорний перець, пряні, оксамитові бальзамічні ноти.

Смак: дуже елегантна ожина, чорний шоколад, чорний перець. Насичений і тривалий бальзамічний смак із тонкими танінами та мінеральністю.

Рекомендація шеф-кухаря: Яловиче філе під соусом деміглас. Найкраще насолоджуватися в поєднанні з червоним м’ясом або дичиною, смаженим, на грилі або тушкованим. Чудово поєднується з витриманими сирами різних сортів.

GWSGeorgian Cradle of Wine

Vismino Bio Mtsvane з виноградників Maghraani

Тип вина: біле сухе

Колір: Блідий, з яскравою окантовкою.

Аромат: інтенсивний. Стиглі білі фрукти і відтінки тропічних фруктів.

Смак: м’який зі збалансованою кислотністю, що забезпечує свіжість. Нотки цитрусових.

Поєднання з їжею: копчена риба, мікс салатів, курка з зеленню.

 Vismino Ojaleshi з виноградника Мартвілі

Тип вина: червоне сухе

Назва «vismino» означає «я повинен слухати». Він ідеально передає суть бренду та запрошує всіх уважних «слухачів», спостерігачів, учнів, експериментаторів сповна насолодитися життєвим досвідом.

Колір: рубіновий.

Аромат: вишні, смородини та ожини.

Смак: оксамитовий, гармонійний і насичений сортовий аромат, що характеризується легкою кислинкою. Смак потужний і тривалий, доповнений танінами до кінця.

Поєднання з їжею: подавайте з птицею, смаженим лососем, макаронами та сиром.

Vismino Saperavi Cabernet Franc з виноградника Артана

Тип вина: червоне сухе

Колір: темно-рубіновий

Аромат: виразні аромати чорної шовковиці, вишні та чорної смородини з оксамитовими танінами та збалансованою кислотністю.

Смак: аромати фруктів і спецій гармонійно поєднуються з ніжними тонами витримки в дубі. Відрізняється довгим і приємним посмаком.

Поєднання з їжею: ідеально поєднується зі стейком на грилі, грибами, куркою та рибою.

Vismino Kindzmarauli

Тип вина: червоне напівсолодке

Колір: темно-рубіновий

Аромат: інтенсивний аромат лісових ягід та інших червоних фруктів.

Смак: баланс і комплексність цього вина створюються завдяки поєднанню насичених смаків і дубильної структури. Інтегрована кислотність додає вину приємної свіжісті.

Поєднання з їжею: страви з легкими спеціями з м’ясом або овочами.

Colors of Georgia Akura 2016

Colours of Georgia – це рідкісна колекція культових вин, вироблених з особливою ретельністю. У них лежить квінтесенція Грузії як колиски вина, і три чудові терруари регіону Кахетія.

Це вино походить з виняткової ділянки, розташованої на висоті 650 метрів, на сході, на злегка похилій, всипаній галькою місцевості над двометровим вапняковим шаром.

Аромат: пропонує привабливі аромати червоних і чорних фруктів, ожини та чорної сливи з елегантними спеціями та м’якими, збалансованими нотами витримки в бочці. Смак: особливо насичений, але без будь-якої тяжкості чи гіркоти. Середній смак розкриває ідеально контрольовану концентрацію таніну та яскравий вираз стиглих фруктів, за яким слідує довгий посмак. Високий потенціал підвалу (понад 15 років).

Святкування та дегустація WTA у WinExpo Georgia відбулися за інформаційної підтримки Грузинської асоціації сомельє, журналу Homeland of Wine та Swirl Wine Group.

Наші найщиріші вітання та побажання майбутнього зростання та процвітання переможцям WTA 2022-2023!

Ми запрошуємо прогресивні винні та алкогольні компанії, бренди та операторів туристичних послуг приєднатися до третього захоплюючого року кампанії WTA! Двері Wine Travel Awards 2023-2024 відкриті для нової співпраці та інтеграції.

Фото: Павло Платонов

X
Украина