Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

WTA

London Wine Fair 2023: Піднімаємо келихи за переможців WTA на офіційній церемонії нагородження

23.05.2023, Автор: Олександра Григор'єва

Пляшки відкорковуються. У келихах танцюють бульбашки. Consorzio dell’Asti DOCG вітає гостей офіційної церемонії нагородження Wine Travel Awards на London Wine Fair!


Проведення церемонії нагородження WTA в Лондоні стало своєрідною символічною традицією. Минулого року на LWF дебютував новий інноваційний проект WTA, якому буквально передувало святкування платинового ювілею королеви Єлизавети – 70 років її правління. Цього року команда WTA проводила церемонію нагородження в Лондоні через декілька днів після того, як у Вестмінстерському абатстві відбулася офіційна коронація короля Карла III. Ми віримо, що Лондон посилає нам добрий знак. 

У середу, 17 травня, о 10.30 ранку вдруге відбулася особлива подія в історії проекту WTA. Були названі  переможці у всіх 6 номінаціях: Візитна картка країни (Visiting Card of the Country), Амбасадор (Ambassador), Винний та гастро інфлюенсер (Wine & Food Influencer), Освіта в енотуризмі (Education in Enotourism), Винний гід (Wine Guide), Еногастрономічні події (Enogastronomic Events) – серед яких нові та всесвітньо відомі імена компаній та особистостей, що працюють в індустрії винного туризму. Це результат двоетапного відбору: публічного голосування у березні та експертної оцінки журі WTA у квітні. 

На початку урочистої церемонії нагородження Сара Ебботт (Sarah Abbott), майстер вина, суддя WTA, засновниця Swirl Wine Group, маркетинговий стратег, фахівець з комунікацій, винний суддя і письменниця, підкреслила важливість ініціативи WTA в сьогоднішньому дуже різноманітному світі вина і туризму: «Вино – це культурна подорож, так само як і просто подорож. Все, що ми пережили за останні роки, показало нам, наскільки важливо, щоб окремі культури могли процвітати, щоб їх поважали, плекали і ними могли насолоджуватися якомога більше людей. І я думаю, що кандидати, які увійшли до фіналу, дійсно виділяються тим, що цілком охоплюють всі аспекти потенційної винної подорожі: виноградарство, спадщину та її прояви, сучасність, яка веде до суспільства та спільноти, а також створення досвіду, де люди отримують стільки задоволення, що не завжди усвідомлюють, що долучилися до культурної та інтелектуальної мандрівки».

У кампанії 2022-2023 років спільноту переможців WTA поповнили Грузія, Україна, Франція, Вірменія, Молдова, Нідерланди, Греція, Німеччина, Індія та Великобританія. Загалом близько 300 членів спільноти з 30 різних країн, включаючи Австрію, Нігерію, Італію та багато інших, взяли участь у другому році WTA. У результаті ми маємо 80 переможців публічного голосування та 16 фінальних переможців WTA. Всі вони запрошені на онлайн майстер-клас, який проведе Гергелі Сольноки (Gergely Szolnoki), член журі WTA, професор ринкових досліджень в Університеті Гайзенгайма, та на вебінар, який проведе Романе Бассе (Romané Basset), співзасновник Фонду Жерара Бассе.

Вважаючи освіту важливою частиною нашої ініціативи та винного туризму в цілому, ми співпрацюємо зі спонсорами Призового фонду, щоб забезпечити широкий спектр освітніх можливостей для переможців WTA 2022-2023 років. Château Smith Haut Lafitte, культове місце винної культури Бордо, яке навіть було обране королем Карлом III для свого офіційного візиту до Франції, запрошує 10 переможцев WTA на приватну екскурсію та дегустацію SHL та до Land Art Forest of the 5 senses. Mastroberardino, один з найстаріших виробників Південної Італії, запрошує всіх 16 переможців на екскурсію по виноробні та дегустацію вин в Атрипальда, Авелліно. Consorzio dell’ASTI DOCG, спонсор номінантів WTA та спонсор Welcome Drink на церемонії WTA, організовує ексклюзивний онлайн майстер-клас та дегустацію вин від ASTI DOCG для переможців WTA з Німеччини та Франції. Нарешті, London Wine Fair  із задоволенням надає два безкоштовні квитки на LWF 2024 та гарантовану участь у майстер-класах на вибір переможців.

Другий рік поспіль номінація Wine & Food Influencer підтримується міжнародною винною групою Vinos de La Luz, яка надала журналістам, блогерам та інфлюенсерам можливість долучитися до  WTA абсолютно безкоштовно. Цього року в номінації з’явилися представники нових професій: актори та актриси, які захоплюються вином, телеведучі, бармени, фотографи, ведучі подкастів, сомельє та багато інших. 

Доктор Рікардо Ф. Нуньєс, засновник і власник Vinos de La Luz, під час церемонії наголосив на українському корінні проекту: «Минулого року ми були тут, у Лондоні, через два місяці після вторгнення в Україну. Компанія, яка організовує цю нагороду, також є українською. Вони доклали багато зусиль, щоб організувати цей фантастичний конкурс. І ми дуже пишаємося тим, що така команда, як WTA, бореться за межами країни, щоб гідно представити ідентичність України». Крім того, доктор Рікардо Ф. Нуньєс зазначив, що вибір найкращих серед багатьох номінантів вимагає не тільки багато часу, але й «занурення в роботу, яку кожен з них зробив у своїй кар’єрі».

London Wine Fair

Згідно з умовами премії Vinos de La Luz, переможець WTA в номінації Wine & Food Influencer, якому судді дали найбільше балів, отримує приз – 1000 євро. Цей приз отримала Професор Маріанна Сігала (Professor Marianna Sigala), переможець у номінації Author of the Year, яка посіла перше місце з 47 балами. Двоє інших переможців цієї номінації, визначених журі, – Гергелі Сольноки (Gergely Szolnoki), переможець у номінації Expert Opinion (45 балів) та Рохіта Тіварі (Rojita Tiwari), переможець у номінації The Brightest Journey (40 балів) – отримують по 500 євро.

Окрім спонсорської підтримки призового фонду, цей рік відзначився дуже почесною співпрацею з Фондом Жерара Бассе (Gérard Basset Foundation). Завдяки особистій згоді Ніни та Романе Бассе, Артем Мкртчян (Artyom Mkrtchyan), переможець WTA в номінації Ambassador сомельє та винний професіонал з Вірменії, був нагороджений премією Жерара Бассе Ambassador of the Year, отримавши 1000 євро на свої освітні цілі. 

Після церемонії нагородження відбулася кругова дегустація, де гості мали можливість познайомитися з членами спільноти WTA та продегустувати їхні вина:

  • ASTI DOCG (Італія)
  • Mastroberardino (Італія)
  • Vinos de La Luz (Іспанія, Аргентина, Україна)
  • SHABO Family Winery (Україна)
  • Beykush Winery (Україна)
  • Askaneli Winery (Грузія)
  • ‘Armenia Wine’ Winery and Vineyards (Вірменія)

Другий рік премії подарував нам фантастичні емоції та спогади, які ми збережемо назавжди! Вітаємо переможців WTA 2022-2023 та бажаємо їм подальшого зростання та процвітання! 

Ми продовжимо святкування на честь переможців WTA та другого успішного року проєкту в червні. Наступна зупинка – WinExpo Georgia. Святкування відбудеться у п’ятницю, 2 червня, о 16.00, у головному павільйоні WinExpo Georgia, зона бізнес-форуму.

X
Украина