Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Великі дні Немеї

День відчинених дверей – в Немею

07.09.2022, Новини Автор: Олександра Бантишева

2-4 вересня відбулись «Великі дні Немеї-2022», де, як в допандемійну епоху, було багато вина, майстер-класів, прогулянок виноградниками та виноробнями, концертів, тейстингів, зустрічей та обговорень.


«Великі дні Немеї» – це щорічне свято, відвідати яке можуть не лише фахівці винного світу, а й усі, хто на початку вересня вирішить проїхатися серед тутешніх пагорбів, прикрашених зеленими свічками кипарисів. Саме за ці пагорби Немею називають грецькою Тосканою. А ще її іменують Бургундією – то вже за грунти та мікроклімат.

Великі дні Немеї

Так чи інакше, яскраве свято регіону завжди має свого головного героя – Aghiorghitiko. «Кров святого Георгія» – так перекладається назва одного з найблагородніших грецьких сортів винограду, який є невід’ємною частиною культурної спадщини регіону.

Великі дні Немеї

Організаторами свята виступили спільно Асоціація виноробів Немеї (Nemea Winemakers Association), Муніципалітет Немеї (Municipality of Nemea) та AOS Nemeas – винний кооператив Немеї, який був заснований у 1937 році і має на меті зберігання традицій та поширення Aghiorghitiko.

Великі дні Немеї

Отже, насамперед, «Великі дні Немеї» – це завжди про червоне і виразне вино та виноробні, які щедро відчиняють свої двері відвідувачам для безплатних дегустацій. Але Дні молодого вина в Немеї – це ще й низка розважальних та професійних заходів.

Великі дні Немеї

На початку свята перед гостями з урочистою промовою виступив мер Немеї, потім всі охочі змогли взяти участь у спеціальному майстер-класі з дегустацією вин Немеї з коментарем MW Яніса Каракасіса (Giannis Karakasis), який розкривав всі принади Немеї, її самобутні терруари, що демонструють різноманітність регіону. «Немея є мозаїкою виноградників з різною експозицією, висотою і ґрунтом, і ця композиція виявляється у вині через велику різноманітність стилів і якостей», – стверджують організатори свята. Майстер-клас включав 12 вин з різних терруарів.

Великі дні Немеї

Після закінчення майстер-класу та дегустації, гості могли поринути у незабутнє мецо-сопрано Бетті Харлафті (Betty Harlafti), у супроводі фортепіано.

Серед івентів, що відбулися у ці дні, відмітимо Mythic River Party, винну вечірку, яку влаштувала виноробня Κτήμα Γκόφα. Вечірка включала не тільки концерти, барбекю та дегустації для дорослих, а й розважальну програму для маленьких відвідувачів на березі мальовничої річки: розпис пляшок, групові ігри, аквагрим з Мариною Папафілі (Marina Papafili).

Великі дні Немеї

Серед виноробень, які були відкриті для відвідувачів: Semeli Estate, Papaioannou Estate, Domaine Skouras, Gaia Wines, Barafakas Winery, Palivou Estate, Cooperative Winery of Nemea, Κτήμα Καραμήτσος, Lafazanis Winery, Lafkiotis Winery, Domaine Nikolaou, Papantonis Winery, Estate Raptis, Sellas Winery, Opsimos Winery тощо. Майже всі дегустації у ці дні були безкоштовними.

Великі дні Немеї

Всі, хто встиг відвідати захід, ще довго згадуватимуть його насичену програму та чудові вина, які сьогодні виробляє цей дивовижний регіон – і не лише з автохтонів, а й з міжнародних сортів. А хто не встиг, – запасається терпінням і чекає наступного року. Хоча Немея завжди, о будь-якій порі року готова зустрічати гостей.

X
Украина