Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Долина Дору

Долина Дору отримала звання «Європейське місто вина 2023»

09.01.2023, Новини

Незважаючи на те, що технічно долина Дору не є містом, регіон Португалії, де виробляють відомий у всьому світі портвейн, отримав це звання на 2023 рік.


Долина Дору, що відома своїми кріпленими винами, є найстарішим демаркованим виноробним регіоном у світі та об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

All Around Wine, All Around Douro («Все довкола вина. Все довкола Дору») – це девіз під яким кандидатуру Дору було висунуто на звання Європейського міста вина 2023 року, і ця нагорода, виграна в червні в Брюсселі, є, за словами Міжмуніципального співтовариства Дору (CIM Douro), «однією з найважливіших в історії регіону».

Протягом року заплановано десятки ініціатив, спрямованих на висвітлення регіону по всій Європі, сприяння винному туризму, культурі, спадщині та вину

«Таким чином Дору стане зразком найкращого європейського вина, виноградників, культури та гармонійного поєднання природи та людей, які поколіннями працюють на цій землі», – заявили в міжмуніципальній громаді. 

Адміністративна група вважає нову нагороду як «можливість просувати винний туризм, культуру та спадщину, а також мати можливість гідно та широко приймати відвідувачів, підкреслюючи вино як стратегічний елемент і суть нашої економічної діяльності».

Зі званням «Європейське місто вина 2023», Дору плекає законне бажання регіону стати основним учасником національного експорту, щоб зробити вино та виноградники конкретним і реальним важелем для розвитку своєї економіки та багатства тих, хто тут живе і працює.

Гала-презентація на честь регіону як Європейського міста вина відбудеться 4 лютого о 21:00 у Multiusos de Lamego.

За матеріалами thedrinksbusiness.com

X
Украина