Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

равлики

Escargots по-українськи

26.07.2021, Гастрономія Автор: Наталия Захарчук

Крабами, креветками, устрицями і навіть лобстерами нас вже не здивуєш. Інша справа – равлики, що мають м’ясо незрозумілого сіро-коричневого кольору. Спробувати їх на смак зважиться не кожен. І даремно!


Їстівні равлики здавна увійшли в раціон людини і користуються популярністю у різних країнах світу. Їх запікають, додають у пасту, фарширують ними равіолі, смажать на грилі, кладуть у супи та салати. Саме по собі м’ясо равлика не має яскравих нот, але воно прекрасно вбирає аромати, тому соус – основа успіху страв з них.

Страва з равликів

Компанія Volutee, ферма якої розташована в Київській області, турботливо вирощує їстівних равликів Helix aspersa Muller в органічних умовах та переробляє понад 300 тон молюсків на рік. Серед  кінцевого продукту компанії є свіжі равлики, заморожене філе равликів, равлики, запечені під різноманітними соусами у власній мушлі (Ескарго), равіолі з равликом та найдорожча у світі ікра равлика.

 Volutee

Смак цих продуктів задовольнить найвибагливіших гурманів. І навіть тих, хто з підозрою ставиться до нових страв. Ми в цьому впевнилися, коли побували на вечірці-дегустації, на яку Drinks+ запросила Соломія Бегун.

Кулінарне шоу

Андрій Дромов – теле- і радіоведучий, ресторатор, бренд-шеф, креатив-шеф, бренд-амбасадор компанії Volutee, розробив ексклюзивну рецептуру для даного бренду равликів.

Андрій Дромов

Авторські страви від Volutee дивують поєднанням своїх складових: ескарго з кокосом, в тайському стилі, з грибами, горіхами та базиліком, з оливками та зеленню, з сиром Дорблю та горіхами, з соусом песто; равіолі з равликом, мідіями та соусом теріякі, з равликом, куркою та кукурудзою, з білими грибами та равликом… Таке меню може прикрасити будь-яку вечірку, а також надихнути на створення кулінарних шедеврів на власній кухні.

Пейрінг з равликами

Пейрінги, що розвіюють стереотипи

Одну з найзнаменитіших страв Escargots de Bourgogne (класична гаряча закуска традиційної французької кухні) подають виключно з сухим білим вином. Вина для страв з українських равликів підбирала Олександра Міненко-Декамп, власниця компанії «Вайн Сігнатюр Груп» і винного бутіка Wine Egoist, фахівець в області еногастрономії, сомельє WSET, Burgundy Wine School.

Свій вибір вона прокоментувала так: «Еногастрономія – це мистецтво підбору вин до певних страв. Тобто вино і страва повинні знаходитися в повній гармонії. При виборі вина варто орієнтуватися на те, з чим ви будете його вживати. Багато продуктів мають свою «винну пару», і це цілком виправдано, адже вони з вином повинні складати ансамбль і доповнювати, а не затьмарювати смакові якості свого «напарника».

Щоб підкреслити індивідуальність продукції від компанії Volutee, я підбирала вина максимально гастрономічні. На даній гастровечірці стояла задача розвіяти стереотипи, тому в нашому арсеналі були «Піно Нуар» з Бургундії в поєднанні з равіолі з равликами, лососем, шпинатом і пармезаном; Mousseux Blanc de Blanc, Бургундія подавали до равликів в устричному соусі; «Розе» з Aix en Provence – до равликів з томатом і базиліком. Коли гастропара ідеальна, можна гратися зі смаковими рецепторами і насолоджуватися!»

X
Украина