Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Favorite Food & Drinks

Favorite Food & Drinks: найкраще – до столу!

22.04.2024,

В Києві відбувся ювілейний п’ятий незалежний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks, міжнародним інформаційним партнером якого є Drinks+ та Wine Travel Awards.


П’ятий міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks став не тільки ювілейним, але й рекордним за кількома показниками.  Вперше дегустації тривали 3 дні і охопили 20 номінацій харчових продуктів.

Професійна дегустаційна комісія у 2024 році також стала рекордною за кількістю – 22 представника провідних національних і регіональних торговельних мереж, формату «біля дому», ритейлу АЗК, маркетплейсів,  асоціацій, виробничих компаній. Серед них: NOVUS, Епіцентр К, НАССР Еко-Маркет, Auchan Україна, ROZETKA, АТБ-МАРКЕТ, KLO, Велмарт, Метро Кеш енд Кері Україна, КОЛО, Тайстра груп, GRADUS, Доярочка, ФОРА, Alma-Veko Food та інші. Вперше дегустаторами Favorite Food&Drinks  стали Костянтин Грубич, експерт з якості, журналіст, телеведучий, автор рубрики «Знаю Споживаю» у телешоу «Сніданок з 1+1»,  Володимир Багдасарян, керівник м’ясного виробництва у «Велмарт», Павло Чернецький,  керівник відділу «Продукти харчування» Rozetka,  Максим Якименко, менеджер категорії «напої» КОЛО, Мар’яна Поп’юк «Тайстра» та інші провідні фахівці.

За результатами дегустаційного конкурсу цього року чотири найменування завоювали Гран-Прі, золоті медалі отримали 155 найменувань продуктів та напоїв, срібні – 49, бронзові – 1.

Всього комісія провела органолептичну оцінку «наосліп» 209 дегустаційних зразків від 39 компаній учасників – це ще один рекорд  Favorite Food & Drinks 2024.  На дегустацію було надано продукцію українського виробництва, а також імпортовану із В’єтнаму, Латвії, Литви та Польщі.

Дегустатори мали можливість першими в Україні продегустувати інноваційні продукти та концептуально нові розробки.

Засновниця та організаторка конкурсу Олена Сініціна зазначає: «Ми маємо амбітні цілі. Окрім того, що Favorite Food & Drinks направлено на  покращення культури свідомого споживання харчових продуктів, проєкт сприяє зміцненню конкурентоспроможності виробників, просуванню бренду України на світових фудринках як країни-постачальника нових, інноваційних, традиційних та якісних харчових продуктів з високими органолептичними властивостями».

Ексклюзивно, під час ділової частини Закритої зустрічі лідерів фудринку Favorite Food&Drinks, Олена Сініціна, к.е.н., засновниця та організаторка конкурсу Favorite Food&Drinks поділилася з учасниками та партнерами результатами власних досліджень щодо некомерційних факторів, які посилюють конкурентні переваги постачальників. Наталія Краснощок, бренд-менеджерка ВТМ VARUS,  розповіла про досвід власних торгових марок VARUS і роботу з партнерами. Марина Данилюк, керівниця відділу розвитку «Ярофрут» поділилася власною експертизою ринку замороженої продукції в Україні та Європі та розповіла про тренди, потреби, стратегії розвитку у 2024 році. А Богдана Леонова, директорка з розвитку холдингу компаній Alma Veko, Food зробила доповідь на тему, що зараз цікава багатьом учасникам фуд-індустрії – «Їжа майбутнього, тренди та інноваційні технології food-ритейлу. На що очікувати ритейлу та виробникам».

Споживачі та бізнес-партнери можуть довіряти відзнакам Favorite Food&Drinks нанесеним на пакування продуктів харчування та напоїв, адже вони пройшли суворе оцінювання високопрофесійними, незалежними експертами.

Шукайте відзнаки Favorite Food&Drinks на етикетках та пакуваннях продуктів.

Favorite Food & Drinks запрошує виробників з усіх регіонів України взяти участь і поставити поряд зі своїм брендом заслужений знак якості.

Favorite Food & Drinks 2024 завдячує нашим захисникам – Збройним силам України за те, що ми з вами маємо можливість вести свій бізнес. Кожен з українців робить свій внесок у підтримку захисників, і цього року Favorite Food & Drinks зробив свій: 100 грн за кожен з наданих учасниками дегустаційних зразків. 30 000 грн перераховано у 3-тю окрему штурмову бригаду.

X
Украина