Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Французькі виноградарі борються з негодою

Французькі виноградарі борються з негодою

29.05.2024, Новини

Початок вегетаційного сезону 2024 став справжнім випробуванням для французьких виноградарів, більшість виноробних регіонів країни зіткнулися з важкими погодними умовами. Шаблі, Каор, Юра та Бержерак постраждали від граду та заморозків.


Виступаючи перед Національною Асамблеєю – нижньою палатою французького парламенту, Орельєн Пради (Aurélien Pradié), який представляє перший виборчий округ департаменту Ло, заявив, що морози загрожують «виживанню виноградників в апелясьйоні Каор». Він повідомив, що через морози у регіоні у Каорі може бути втрачено до 80% урожаю регіону.

Схожа ситуація спостерігалася і в інших регіонах, включаючи Юра, там деякі виробники заявили, що вони вже втратили від 60% до 70% свого врожаю після сильного похолодання у квітні та на початку травня, незважаючи на використання протиморозних свічок, у спробі врятувати виноград.

Французькі виноградарі борються з негодою

Крім того, проливні дощі в Божоле та Бургундії загрожують появі плісняви, торік цвіль завдала великих втрат виробникам Франції. Цієї весни в деяких районах кількість опадів перевищувала 40 мм на день, на листі з’являлися плями цвілі, але обприскування утруднялося все через ті ж опади. За таких умов ускладнювалася робота сільськогосподарської техніки, за словами виробників, по вологому грунту важко було доставити трактори на виноградники. Однак деякі виробники заявляють, що дощ призвів до утворення запасів води у землі, що в літній сезон може стати корисним для сільськогосподарських культур.

У CIVC (організація, яка об’єднує суб’єктів виробництва та торгівлі шампанським) повідомляють, що морози вплинуть на врожайність та як наслідок – виробництво шампанського.

Представники Виноробної ради Бургундії (BIVB), підтвердили, що у Шаблі постраждало близько 1000 га виноградників, це становить близько шостої частини апелясьйону та охоплює близько 5800 га та включає 20 сільських комун.

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: edition.cnn.com

X
Украина