Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

WSET

Ініціатива WSET & ProWein: 30 експертів з вина отримали дипломи

27.05.2021, Новини

WSET & ProWein пожинають плоди свого спільного проєкту для молодих талантів: ініціатива дала унікальну можливість 30 молодим експертам з вина з десяти європейських країн безкоштовно отримати Level 2 Award in Wines”.


Співпраця Wine & Spirit Education Trust (WSET), найбільшого у світі освітнього постачальника з кваліфікацій у індустрії вина, спиртних напоїв та саке, та ProWein, провідної міжнародної виставки вин та алкогольних напоїв, а також найбільшого галузевого майданчика для зустрічей професіоналів з виноградарства, виробництва, торгівлі та гастрономії, виправдала усі раніше заявлені очікування. 30 молодих новачків у виноробній та алкогольній промисловості стали сертифікованими експертами з вина, здобувши Level 2 Award in Wines.

На дегустаційній сесії London Wine Fair 2021 викладачі WSET Джозеф Халлам DipWSET та Люсі Стівенсон DipWSET поділилися ключовими відмінностями між загальновизнаними WSET рівнями 1, 2 та 3 у сфері вина та тим, яку користь ці кваліфікації можуть принести студентам протягом їхньої кар’єри.

Зосередившись на кваліфікації Level 2 Award in Wines, студенти розвивають своє розуміння ключових способів виробництва та дізнаються, як дегустувати та впевнено описувати продукт. Цей рівень є більш складним у порівнянні з Level 1, що дозволило молодим талантам з десяти європейських країн (Бельгії, Німеччини, Франції, Великобританії, Італії, Нідерландів, Польщі, Португалії, Швейцарії та Іспанії) навчитися всебічно описувати збалансованість вина, занурившись у деталі дегустаційної карти вина.

Підсумковий іспит включає роботу з найрізноманітнішими особливостями вина: методи вирощування винограду на винограднику, процес виробництва, кліматичні умови для винограду, найважливіші сорти винограду провідних європейських виноробних регіонів, різні стилі вина, аспекти зберігання вина, схильність до витримки, а також основи винного сервісу та поєднання їжі та вина.

Окрім основного курсу освітньої ініціативи, були запропоновані додаткові дегустації, зосереджені саме на одному конкретному винному регіоні. За цю можливість слід подякувати “Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter” (VDP), “Consorzio Vino Chianti Classico” та “Wines of Portugal”. Спільні зусилля дозволили студентам провести дегустації вина вдома.

Понад 40 відібраних білих, червоних, розе, ігристих та лікерних вин було доставлено молодим експертам (середній вік – 27 років, наймолодший – 22, найстарший – 30). Більше того, студенти відвідали додаткову зустріч через Zoom, щоб дізнатись більше про залаштункову ProWein, представлену Бастіаном Мінгерсом, директором ProWein.

«Нам дуже сподобалося працювати з цими талановитими молодими фахівцями з усієї Європи. У важкий для галузі рік метою було розвинути корисні та універсальні навички, щоб допомогти цій групі стати майбутніми лідерами. Проведення курсу за допомогою відеоконференцій дозволило нам охопити широку та різноманітну аудиторію, що стало для нас новим та захоплюючим досвідом. Ми з нетерпінням чекаємо особистої зустрічі зі студентами на ProWein наступного року», – підкреслює Рейчел Вебстер, директор з розвитку бізнесу EMEA WSET.

Рейчел Вебстер

Рейчел Вебстер

«Я дуже радий, що нам вдалося запустити міжнародну ініціативу для молодих винних талантів у співпраці з WSET, незважаючи на пандемію COVID-19 та скасування ProWein 2021 через неї. Спочатку випускний іспит був призначений на день виставки цього року; цю функцію тепер доводилося забезпечувати через Інтернет, що в результаті працювало добре, – каже Бастіан Мінгерс, директор ProWein, – але ніщо не може замінити справжньої живої виставки; вона одна забезпечує як молоді таланти, так і досвідчених професіоналів платформою для спілкування, ноу-хау та дегустацій».

Підготовала О. Григор’єва

Фото: Messe Düsseldorf /Ctillmann

X
Украина