Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Просекко

Італія виграла судову суперечку щодо австралійського Просекко

05.12.2023, Вино

Після перемоги в Апеляційному суді Австралія більше не може експортувати своє Prosecco до Сінгапуру.


Після чотирьох років суперечок Консорціум Prosecco DOC виграв судову справу проти австралійської асоціації виробників Australian Grape and Wine Inc (AGWI). Апеляційний суд Сінгапуру ухвалив, що тільки вино, що походить з італійського регіону, може називатися в Сінгапурі Просекко.

У 2019 році італійці подали заявку на реєстрацію свого географічного зазначення у Відомство інтелектуальної власності Сінгапуру (IPOS) і вона була задоволена. AGWI оскаржила це, але їхнє заперечення було відхилено. Згодом AGWI подала апеляцію та у 2022 році отримала позитивне рішення. Суд дійшов висновку, що реєстрацію слід відхилити, оскільки вона може ввести споживачів в оману, переконавши, що всі вина Просекко походять лише з зазначеного регіону в Італії, навіть якщо деякі також можуть походити з Австралії.

Prosecco DOC

Консорціум оскаржив це рішення в Апеляційному суді. Австралійським виробникам не вдалося довести, що реєстрація Просекко в якості географічного зазначення може заплутати споживача в Сінгапурі. У вироку також враховувалися показники імпорту австралійського Просекко і Просекко DOP, а також перейменування сорту винограду Prosecco в Glera 1 серпня 2009 року.

Просекко з Італії продається у Сінгапурі з 2015 року, у 2018 році було імпортовано 387,1 тис. літрів. Австралійське Просекко є на ринку Сінгапуру з 2011 року, але в 2018 році країна імпортувала лише 9 657 літрів. У Сінгапурі асоціація виробників Австралії програла Консорціуму, аналогічно їхньому програшу в Китаї наприкінці 2021 року, де італійці боролися за захист товарних знаків протягом семи років.

Рішення Сінгапуру має важливе значення для всієї галузі географічних зазначень, оскільки Апеляційний суд цієї країни вперше прийняв рішення про охорону географічних зазначень. Європейська комісія, представництво Європейської комісії у Сінгапурі та посольство Італії у Сінгапурі надали істотну підтримку Консорціуму у юридичній суперечці. Захист поширюється на всі три походження Просекко, DOC та два DOCG – Conegliano Valdobbiadene та Asolo.

Не виключено, що Австралія може продовжувати виробляти Просекко після зриву переговорів щодо торгової угоди між Австралією та ЄС, проте його експорт стає дедалі складнішим.

Джерело: meiningers-international.com
Фото: cluboenologique.com

X
Украина