Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківМіністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує змінити правила виробництва коньяків України.
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства нещодавно опублікувало на своєму офіційному сайті проект змін до Правил виробництва коньяків України.
Згідно з діючими Правилами мінімальна частка вітчизняних коньячних спиртів при виготовленні ординарного коньяку України повинна складати 15% і щороку вона має збільшуватися, доки не досягне позначки у 85%. Такі пропорції використання власних спиртів в першу чергу зберігають автентичність українського продукту, а також відповідають європейському законодавству.
Втім, міністерство пропонує скасувати обов’язкове використання спиртів українського походження та дати зелене світло більш масштабному використанню імпортних спиртів. Крім того, документом пропонується дозволити перегонку коньячних виноматеріалів у термін, який визначає керівник підприємства, тоді як зараз це необхідно робити в термін до 1 квітня наступного після врожаю року (максимум – до 1 липня).
Проти таких нововведень категорично виступає Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром». У своєму зверненні до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства й Державної регуляторної служби генеральний директор Корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко називає такі зміни «лобіюванням інтересів ботлерів, які випускають коньяк України, не дотримуючись повного технологічного циклу виробництва включно з викуркою та витримкою». Крім того, ліцензія суб’єктам господарювання принципово видається виключно за умов наявності повного технологічного циклу виробництва коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією.
Пан Кучеренко так прокоментував події нашому оглядачеві: «Важко уявити, що французькі виробники коньяку або виробники інших країн, що створюють національний продукт, погодилися використовувати 100% імпортної сировини. Це неможливо! А Україна, яка бажає стати дійсно європейською державою, впроваджуючи систему географічних зазначень, дозволяє собі подібні порушення сталих міжнародних виноробних практик, купує імпортні коньячні спирти не завжди належної якості (які не потрібні самим іноземним виробникам) та створює умови, за яких українці мають споживати другосортні «вітчизняні» напої. Замість введення державою відповідальності за недотримання суб’єктами господарювання повного технологічного циклу виробництва, корумповані депутати лобіюють пропозиції ботлерів і вправно вносять колізійні зміни до законодавства».
Фото: pixabay.com
31.10.2024