Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Лісові пожежі у Чилі

Лісові пожежі у Чилі знищили 300 гектарів старих виноградних лоз

27.02.2023, Новини

Руйнівні пожежі, що охопили південь Чилі на початку лютого, вже перетворили 300 гектарів виноградників на попіл.


Пожежі, що охопили понад 450 000 гектарів землі, все ще не вщухають, тому дані, опубліковані Міністерством сільського господарства Чилі, можуть змінюватися. За даними міністерства, більша частина збитків, завданих виноградникам, припадає на район Чублі, більш відомий як виноробний регіон Ітата, де вже втрачено 291 га лоз. Сусідні регіони – Біо-Біо та Мауле також повідомляють про збитки – 15 га та 3 га відповідно. Більшість постраждалих – незалежні крафтові виробники зі старими лозами.

«Ітата сьогодні плаче, – каже Мігель Моліна (Miguel Molina), винороб у третьому поколінні з виноробні TresC у Гуаріліуе, одного із найбільш постраждалих регіонів. – Ми оплакуємо втрату нашої спадщини – повністю випалених виноградників віком понад 100 років».

Лісові пожежі у Чилі

Винороб Cancha Alegre Серхіо Аміго Кеведо (Sergio Amigo Quevedo) повідомляє про втрату шести га 120-річних лоз.

«Це величезна втрата для винного світу. Я працював і подорожував 20 років, і можу сказати, що ці старі лози і це місце є унікальними», – каже Лео Еразо (Leo Erazo), співзасновник Rogue Vines, який втратив понад 90% лоз, деякі з них були посаджені у 1798 році.

Wines of Chile створила на GoFundMe.com фонд, зібрані кошти буде поділено між постраждалими сім’ями. Збором коштів займаються й самі винороби.

За даними Міністерства сільського господарства, пожежі торкнулися також виробників інших фруктів у регіонах, наразі постраждали понад 6 800 виробників в Ітаті, Біо-Біо, Маулі та Арауканії.

Крім збитків виноробної промисловості на півдні Чилі, пожежі забрали життя 25 осіб та понад 16 800 тварин. Перу, Мексика та Іспанія направили допомогу для боротьби з лісовими пожежами в Чилі.

Джерело: decanter.com, thedrinksbusiness.com, winemag.com
Фото: winemag.com

X
Украина