Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Чилійські вина: зробити легко – важко продати

08.09.2022, Новини

4 вересня відбувся Національний день чилійського вина, який святкують з 2015 року. Безперечно, цій країні є чим пишатися. Менш ніж за півстоліття винороби створили повноцінну культуру вина, яке експортується по всьому світі і отримує найвищі оцінки фахівців. 


Винна промисловість робить значний внесок в чилійську економіку, складаючи 0,5% валового внутрішнього продукту. Сьогодні в країні налічується 800 діючих виноробних підприємств, 11 697 виробників і 394 компанії-експортери цього продукту. Слід зазначити, що вино в Чилі становить 5,7% загального експорту та 16,5% експорту сільськогосподарської продукції. Можна впевнено сказати, що вино стало справжнім чилійським послом у світі. 

Наразі незважаючи на сильну посуху протягом майже двох років, винороби Чилі повідомляють про успішний урожай 2022 року, де особливою якістю виділяється Каберне Совіньон. 

Себастьян Лаббе, головний винороб Viña Santa Rita, повідомив, що його вина 2022 року можуть навіть конкурувати за якістю з винами успішного 2018 року.

Експерти Valdiveiso вважають, що цей рік є обнадійливим для білих вин, які демонструють типовість своїх регіонів, але червоні ще кращі. Каберне цього року фантастичне, особливо з Майпо та Кольчагуа: «2022 рік був трохи теплішим, ніж 2021 рік, тому ми не збирали врожай до кінця квітня, тоді як останні кілька років у нас усе закінчувалося до середини квітня, тому врожайність трохи нижча, але продукція якісніша».

Виноробня Chateau Los Boldos, що розташована в Качапоалі, подолала цю тенденцію, збільшивши врожайність. «Для нас це був дуже вдалий рік, навіть трохи продуктивніший, ніж 2021, – повідомив винороб Мейнард Блум. – А Каберне Совіньйон буде сяяти яскравіше за інших. Останні місяці перед збором винограду були справді спекотними, що сприяло дозріванню врожаю. Наш Petit Verdot теж фантастичний, але його дуже мало. Ми використовуємо його для змішування, оскільки він надає свіжості та характеру блендам Cab Sauv».

За словами Ноелії Ортс, винороба Emiliana Organic Vineyards, 2022 рік також буде особливо вдалим для Лимарі, де вирощується велика частина преміального чилійського Шардоне. Це гарна новина для Santa Rita, яка перевела виробництво Шардоне з Лейда на Лимарі у 2016 році і тепер пожинає плоди: «Наше Шардоне безумовно має найбільший потенціал для вишуканого вина».

Однак винороб Viña Morande Рікардо Беттіг застерігає від надмірного оптимізму, кажучи: «Найбільша історія успіху Чилі за останні 12 місяців – це якість і різноманітність наших вин. Але справа в тому, що зробити вино легко – важко продати».

 

За матеріалами: https://www.thedrinksbusiness.com/ 

X
Украина