Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Madrid Fusión

Madrid Fusión: три дні, десятки форумів, мільйон еногастрономічних вражень

26.01.2023, Вино Автор: Наталія Бурлаченко, амбасадор Vinos de La Lus, спеціально для WTA і Drinks+

22-25 січня у Мадриді відбувся 21 конгрес Madrid Fusión під девізом Sin limites («Без обмежень»).


Мадридський конгрес – найважливіший міжнародний форум у сфері гостинності. Щороку він збирає в Мадриді найвидатніших професіоналів сучасної гастрономічної сфери і являє собою досить дієве вікно можливостей. Адже саме на цьому представницькому майданчику можна дізнатися усі новини та отримати інформацію про прогресивні технології, пов’язані з гастрономією.

Madrid Fusión

Madrid Fusión – це три насичених дні, протягом яких відвідувачі можуть не тільки спостерігати презентації роботи кращих шеф-кухарів світу, але й відвідати конкурси, майстер-класи, дегустації, а також взяти участь в паралельних панелях, таких як:

  • Madrid Fusion The Wine Edition, орієнтований на бренди вина та їх просування;
  • Madrid Fusion Pastry – все про кондитерські вироби та пекарні;
  • The Drinks Show – міжнародна зустріч для професіоналів гостинності, в якій об’єднуються інновації та тенденції, щоб запропонувати унікальний досвід у світі коктейлів та дистилятів.

Завдяки тому, що мені вдалося побувати на кількох дискусійних панелях та майстер-класах, можу виділити кілька найяскравіших тем. Найцікавішою, на мою думку, виявилася дискусія під назвою «Невідома Іспанія», яку модерував перший MW Іспанії Педро Бальєстерос (Pedro Ballesteros). В ній прийняли участь такі впливові особи в світі вина, як: MW Андреас Кубах (Andreas Kubach), співзасновник та генеральний директор Península Vinicultores (Мадрид, Іспанія), Пепе Мендоса (Pepe Mendoza), власник Casa Agrícola (Лібер, Аліканте, Іспанія), Педро Руіз Арагонес (Pedro Ruiz Aragoneses), CEO Alma Carraovejas (Вальядолід, Іспанія), компанії, один з проєктів якої є номінантом Wine Travel Awards, Лорето Панкорбо (Loreto Pancorbo), винний консультант Tandem Wines SC, Луї Санд (Luis Sande), співвласник Pagos de Brigante (Бетанцос, Ла-Корунья, Іспанія) та ін.

Madrid Fusión

Представники різних виноробних регіонів Іспанії ділилися думками на такі важливі теми, як стабільність розвитку галузі, покращення якості та пошуки нових ринків збуту. Лорето Панкорбо, енолог з Ріохи, розповила свої враженнями про досвід роботи з місцевим тенеріфським сортом Listán Negro, а Педро Руіз Арагонесес – про плани збільшити насадження біодинамічних виноградників.

Розмаїттям та такими «іншими» ароматами і смаками вразив стенд з острівними винами Тенеріфе та Канарських островів, вулканічні ґрунти яких мають колосальний вплив на ці вина.

Madrid Fusión

Хочу виділити вина Viña Zanata 2021 за вибух тропічних ароматів та смаків, зроблені з винограду з не менш екзотичною назвою Marmajuelo.

Madrid Fusión

А також Qoli 2020 з бленду сортів Gual, Verdelho, Vijariego Blanco та Albillo Criollo за аромати жасмину, білих стиглих фруктів, за вершковий смак з солоним післясмаком з відтінком бальзаміко.

Madrid Fusión

Про вишуканість та рівень конгресу-виставки може сказати майстер-клас з дегустацією шампанського Dom Perignon врожаїв 2004, 2008 та 2013 років разом з різними видами чорної ікри, знаннями про подачу якої люб’язно поділився Ерік Вільдгаард (Eric Vildgaard), шеф-кухар, власник Jordnaer (Копенгаген, Данія).

Madrid Fusión

Конгрес разом зі всіма активностями залишив позитивний і приємний післясмак, а також бажання й далі пізнавати Іспанію.

Фото: Наталія Бурлаченко

X
Украина