Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Інші

Мережа Євгена Клопотенка «Інші» – щиро і щедро

24.08.2022, Новини Автор: Drinks+

Кожен з нас намагається зробити свій внесок у перемогу. Відомий український шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко у Львові та Івано-Франківську відкрив заклади, де є безкоштовне меню.


Свій перший ресторан сучасної української кухні «100 років тому вперед» у Києві Євген Клопотенко разом з Інною Поперешнюк відкрили у березні 2019 року. Він користувався неабиякою популярністю завдяки унікальній концепції і кухні, а з перших днів війни в цьому закладі почали готувати їжу для українських захисників – 1500 порцій на день!

Щодо закладу у Львові, то співзасновники київського ресторану планували його ще до війни. Але саме страшні події у нашій країні і дали старт бістро «Інші», яке відкрилося у березні цього року на Соборній площі. Це було дуже на часі, адже завдяки цьому закладу півтора десятки львів’ян та переселенців отримали роботу, а тисячі українців – безкоштовні обіди. 

Заклад має два меню – основне і безкоштовне «Меню №2»: «Його можуть замовити всі, хто не має змоги заплатити. До нього входить основна страва, салат та горнятко кави», – розповідає Євген. За чотири місяці роботи команда закладу приготувала понад 40 тис. таких порцій.

Основне меню  складається зі страв української кухні. Його змінюють щодня, та незмінною позицією залишається борщ. У бістро пропонують галушки, дніпровську юшку, салат з топінамбура та знаменитий львівський сирник. Крім того, креативний шеф-кухар завжди прислухається до побажань відвідувачів і додає страви за їхнім бажанням. 

13 і 14 серпня Євген Клопотенко організував «День подяки львів’янам» – щоб віддячити за підтримку та допомогу українцям, які були змушені покинути власні домівки через повномасштабну війну. Шеф-кухар власноруч готував та пригощав гостей смачними паляницями з м’ясом, сиром та овочами, а також авторськими напоями. 

В травні відкрився другий заклад «Інші. Парк» в Івано-Франківську, біля парка ім. Т. Г. Шевченка і працює у форматі українського фастфуду. Як і львівський ресторан мережі, цей заклад виконує важливу соціальну місію. До речі, у планах Євгена – розширити мережу «Інші» і незабаром відкрити кафе в Івано-Франківську.

«Меню №2 завжди буде у всіх закладах «Інші». Це залізне правило і наш вклад у перемогу! Кожен, хто не може заплатити за страву з основного меню, може попросити в офіціанта «Меню №2» та отримати страву від шефа безкоштовно», – запевнив Євген Клопотенко.

 

Фото: https://klopotenko.com/

X
Украина